• تخصصی کردن نرخ های بیمه های باربری با توجه به کالاهای جدید

      نوع طبقه بندی موجود کالاها، در آیین نامه مربوط به جدول نرخ حق بیمه باربری، مربوط به سال 1352است. پس از گذشت بیش از 46 سال، شیوه های صادرات و واردات و شکل طبقه بندی های آیین نامه مذبور به اندازه ای تغییر یافته است که اساساً در بعضی موارد، کالای مورد بیمه در بیمه باربری به طور کامل منسوخ شده و کالاهای جدیدی پا به عرصه وجود نهاده اند

      نوع طبقه‌بندی موجود کالاها، در آیین‌نامه مربوط به جدول نرخ حق بیمه باربری، مربوط به سال 1352است. پس از گذشت بیش از 46 سال، شیوه‌های صادرات و واردات و شکل طبقه بندی‌های آیین‌نامه مذبور به اندازه‌ای تغییر یافته است که اساساً در بعضی موارد، کالای مورد بیمه در بیمه باربری به‌طور کامل منسوخ شده و کالاهای جدیدی پا به عرصه وجود نهاده اند.

      مباحثی پیرامون رشته بیمه‌های باربری
       محمود سبزی، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی و بیمه

      در گذشته‌ای نه چندان دور، بیمه‌های باربری گل سرسبد رشته‌های بیمه‌ای بود و شرکت‌هایی که در این رشته از فعالیت بالایی برخوردار بودند در زمره شرکت‌های با پرستیژ و سطح بالا محسوب می‌شدند. تنوع فعالیت در این رشته هم از نظر نوع و سطح تحصیلات کارکنان فعال و هم ویژگی‌های مورد نیاز افراد برای احراز این رشته باعث شده بود که افراد بسیار کمی(به‌عنوان نماینده، کارگزار و پرسنل شرکت‌های بیمه ای) در این رشته فعال باشند. تعداد بیمه‌نامه‌های صادره این رشته به‌عنوان شاخص قدرت شرکت‌های بیمه و میزان پیشرفت کشورها محسوب می‌شد، زیرا تبادلات بالای تجاری نشان از حیات قوی اقتصادی کشورها داشت. وجود تجارت بین‌الملل و سیستم مدون حمل‌ونقل از پیش‌نیازهای الزامی سنجش رشد رشته بیمه باربری بود، از این رو این رشته به‌طور ویژه برای واردات کالاهای سرمایه‌ای با اهداف صنعتی و زیرساختی مورد استفاده بود. از علل عقب ماندگی این رشته در کشورهای جهان سوم می‌توان به وجود فعالیت‌های اقتصادای ناسالم و غیررسمی نظیر قاچاق کالا و ضعف سیستم گمرکات اشاره کرد؛ همچنین از نتایج این نوع فعالیت‌ها می‌توان به پایین بودن سهم رشته باربری در صنعت بیمه و اقتصاد آن کشور نام برد.
      با نگاهی به سیر نوسانات توسعه و رشد رشته بیمه باربری با توجه به مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی و. . . موثر بر کشور، شاهد آن هستیم که رشته بیمه باربری طی چند سال اخیر تحولات بسیاری را تجربه کرده است. به‌طور مثال در سال 1388 دچار کاهش 23‌درصدی یا افزایش 14‌درصدی در سال 1386 بوده است. این تغییرات با توجه به بحران‌های مالی اخیر و نوسانات اقتصاد ایران در چند سال اخیر منجر به آن شده است که صدور بیمه باربری از طریق فعالیت‌های تجاری رسمی و با گشایش اعتبار امکان‌پذیر نباشد، لذا با تغییرات بسیاری روبرو شده است. این اتفاقات در کنار رخدادهای دیگر اثرگذار بر صادرات و واردات، به‌رغم افزایش ریالی و حجمی واردات ایران در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های گذشته، نتوانسته است باعث رشد بیمه‌های باربری شود. با نگاهی به آمار و ارقام رسمی شاهد این هستیم که میزان و سهم این رشته نیز رو به نزول است و این اتفاق چندان برای صنعت بیمه ایران خوشایند نیست.

      رشته بیمه باربری/ میلیارد ریال
      نام:
      پست الکترونیک:
      شرح نظر:
       
    • نمایش بنرهای صفحات پورتال
      نوع محتوا در تنظیمات بلاک انتخاب نشده است.