• ضرورت تحول در ساختار شرکت های بیمه/نقش "معماری سرویس گرا"در تحول ساختار بیمه ای
      کارشناس صنعت بیمه در گفتگو با ریسک نیوز:
      ضرورت تحول در ساختار شرکت های بیمه/نقش "معماری سرویس گرا"در تحول ساختار بیمه ای

      در حالیکه تحول در ساختار سازمانی بنگاه های اقتصادی در جهان به یک ضرورت تبدیل شده،در کشور ما این امر چندان مورد توجه بیمه ها قرار نگرفته است.دلایل این مسأله در گفتگو با فرهاد محمودی مورد بررسی قرار گرفت.
      فرهاد محمودی در گفتگو با خبرنگار ریسک نیوز با بیان اینکه  ساختار سازمانی گام اول تحول است گفت: با ساختار سنتی نمی توان محصولات مدرن در اختیار مشتری قرار داد یا ایده های مدرن را اجرا کرد.
      وی افزود: مدل های ساختار سازمانی را در بنگاه امروز متفاوت از گذشته است که ریشه این مسئله در چند عامل نهفته است از جمله اینکه رقابت بازارها و نحوه تعامل با مشتری تغییر کرده  و همچنین وجود فناوری اطلاعات در جهان امروز  تاثیر مهمی  در توسعه بازارها گذاشته است.
      وی  در خصوص رقابت بازارها و نحوه تعامل با مشتری  خاطرنشان کرد:تعامل افراد متفاوت شده و به راحتی میتوانند با سازمان در ارتباط باشند که این باعث شده سازمان ها به سمتی بروند که در طراحی استراتژی دقیق و منطبق با نیاز مشتری حرکت کنند.
      این کارشناس در خصوص تاثیر فناوری اطلاعات در روند تغییرات ساختار سازمانی و توسعه بازارها گفت: امروزه فناوری اطلاعات پایه و اساس تعیین راهبردهای بنگاه های اقتصادی قرار گرفته است.

      تحول ساختار
      وی درپاسخ به این سوال که تحول در ساختار شرکتهای بیمه ای به چه معناست گفت: در این خصوص دو عامل را باید مد نظر قرار داد یکی بحث "حاکمیت شرکتی" و دیگری مقوله "معماری سرویس گرا" در ساختار سازمانی شرکت هاست.
      وی ادامه داد: حاکمیت شرکتی  باعث می شود تا شفافیت اطلاعات در سازمان جاری شده بهروری افزایش یابد و معماری سرویس گرا نیز سبب می شود تا بنگاه ها به سمت یک سازمان جامع که همه اجزا با راحتی و انعطاف پذیری بیشتر مبتنی بر خدمت،با هم در تماس باشند.

      معماری سرویس گرا
      وی  در تشریح  مفهوم معماری سرویس گرا گفت: این مقوله یک الگو، جهت طراحی و تحقق فعالیت کسب و کار با استفاده از سرویس خوب و هماهنگ است.
      وی با بیان اینکه نکته اساسی  در مفهوم معماری سرویس گرا آن است که این الگو اساسا مبتنی بر فناوری اطلاعات است و به عبارت دیگر فناوری اطلاعات در معماری سرویس گرا زمانی قابل تحقق است که یک سازمان، بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری را فراهم کرده باشد.درغیر این صورت امکان استقرار چنین مدلی در بنگاه فراهم  نیست.

      اهمیت سرویس گرایی
      وی درباره اهمیت مقوله  سرویس گرایی در بنگاه های اقتصادی گفت:  در حال حاضر تنوع محصولات و کسب و کار دچار تغییرات اساسی و سرعت زیاد شده است،اگر سازمان خود را آماده تغییر نکند از بازار عقب میماند و به این دلیل است که باید به سمت سرویس گرایی برود.
      فرهاد محمودی در پاسخ به سوالات خبرنگار ما مبنی بر اینکه ساختار سازمانی شرکت های بیمه در ایران چگونه است گفت: در ایران چون در شرکت های  بیمه ای به صورت کلی فناوری اطلاعات هنوز مستقر نشده و سیستم یکپارچه بیمه ها وجود ندارد به این علت شرایط سخت میشود و نیازهای مشتری هم رصد نشده است و این را در ساختار سازمان نمیتوانند مستقر کنند این ارتباط بصورت سریع برقرار نیست و به جایگاه مدرن نرسیدند.
      وی افزود: مشتری بلافاصله نیازهایش برآورده نمیشود و صنعت بیمه در ایران کند است،کسب و کار در شرکت بیمه سریع تغییرنمیکند و شرکت بیمه خود را توانمند احساس نمیکند.
      این کارشناس صنعت بیمه خاطر نشان کرد:مدیریت سرویس گرا برای خلاقیت خیلی مهم است.چون در شرکت های بیمه ای امروزه خلاقیتی وجود ندارد به همین دلیل دست به تغییر هم نمیزنند.
      وی تصریح کرد:مالکیت معنوی خدمت در ایران وجود ندارد،مسیر خلاقیت در ایران به درستی پیش نمیرود.یکی از موانع تحقق ساختار سازمانی الگوبرداری سریع شرکت های دیگر است.
      فرهاد محمودی در پاسخ به ساختار شرکت های بیمه در جهان چگونه است گفت:شرکت های بیمه ای در جهان به سمت سرویس گرایی میروند چون تغییر کسب و کار به سرعت اتفاق می افتد و شرکت ها باید به سرعت آماده تغییر باشند.

      ساختار سازمانی شرکت های بیمه چقدر با استاندارد های جهانی منطبق است؟
      محمودی پاسخ داد: در ایران زیاد منطبق نیست چون مدت زیادی صنعت بیمه دولتی بوده و بخش خصوصی چندان عمل نمیکند و تحول چندانی احساس نمیشود.صنعت بیمه باید متحول شود تا بتواند خدمت زیادی به مردم بدهد.احساس ضرورت برای بیمه ها به وجود نیامده،یعنی مردم تقاضا ندارند و بیمه ها هم آنقدر متحول نشدند که بتوانند نیازها را براورده کنند.در واقع صنعت بیمه ما در جایگاه مناسبی قرار ندارد.
      برای ساختار سازمانی کارآ چه مسیری باید طی شود
      محمودی گفت:در ایران باید بستری فراهم شود تا معماری سرویس گرایی اجرایی شود.باید بستر رقابتی در صنعت بیمه شکل گیرد و این بستر در گام اول وجود قوانین و مقررات است که باعث شود بین شرکت های بیمه رقابت سالم اتفاق بیفتد و این زمانی محقق میشود که دولت حضور کمتری در صنعت بیمه داشته باشد و شفافیت اطلاعات وجود داشته باشد.
      وی افزود:در حال حاضر صنعت بیمه مجبور است به جاهای زیادی سرویس دهد و همین باعث شده صنعت بیمه سنگین شود در نتیجه هزینه ها بالا رفته و خدمات کاهش یابد.وقتی صنعت بیمه به سمت رقابتی شدن پیش رود ابزار نوین فناوری اطلاعات،انعطاف پذیری سازمان ها و خدمات متنوع برای مشتریان ضروری میشود.برای اینکه بیمه ها به این مرحله برسند مشکلات زیادی وجود دارد.زیرا بخش تقاضا نمیداند چه میخواهد در نتیجه شرایط باید به سمتی پیش رود که بخش تقاضا چیز جدیدتری بخواهد،که این مستلزم افزایش فرهنگ بیمه در بخش تقاضاست.
      فرهاد محمودی در پاسخ به اینکه آیا ساختار سازمانی توانایی این را دارد که استراتژی خوب تدوین کند افزود:در حال حاضر بعضی از شرکت های بیمه ای میتوانند این برنامه را در درون خود اجرا کنند.اگر بیمه خود را متحول کند اما شرایط برای آنها تغییر نکند بیمه هایی که این استراتژی را درون خود اجرایی کردند جلو هستند و زودتر سهم بازار را میگیرند.
      وی تصریح کرد:اغلب شرکت ها درحال حاضر توانایی ندارند که به سمت سرویس گرایی بروند زیرا پایه سرویس گرایی داشتن زیرساخت فناوری اطلاعات است(که آنها تقریبا فاقد آن هستند).صنعت بیمه باید بازارها را بشناسد و سرمایه گذاری کند،بیمه ها ریسک را به درستی نشناختند در نتیجه سرمایه گذاری ها بطور درست انجام نمیشود.

      منبع خبر : ریسک نیوز - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 17 تیر 1392 ساعت 13:53:01  خوانده شده: 1620  نمایش چاپی