• زیان ۱۱ هزار میلیارد ریالی از محل بیمه‌نامه شخص ثالث

      بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران عملکرد نهایی رشته بیمه شخص ثالث در زمان اجرای آزمایشی قانون بیمه شخص ثالث ( ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲) را بر اساس ارقام صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شرکت‌های بیمه منتشر کرد

      بررسی عملکرد ۵ ساله شرکت‌ها نشان داد؛
      زیان ۱۱ هزار میلیارد ریالی از محل بیمه‌نامه شخص ثالث

      به گزارش گروه اقتصادی آنا، مدیرکل نظارت مالی بیمه مرکزی با اشاره به اصلاح قانون بیمه شخص ثالث در سال 87 و مشخص شدن چگونگی تعیین نرخ حق بیمه و تعهدات شرکت‌ها گفت: در این قانون ماده 27 با موضوع تعیین سود و زیان رشته شخص ثالث درج و دستورالعمل اجرایی آن توسط کمیسیون اصل 138 قانون اساسی تهیه و ابلاغ شده‌ است.

      علی جعفری افزود: طبق این آیین نامه، چارچوب نحوه محاسبه سود و زیان رشته ثالث تعیین شده است و براساس آن درآمدهای رشته ثالث شامل حق بیمه، در آمد سرمایه‌گذاری‌ها، کارمزد دریافتی، خسارت بازیافتی و خسارت دریافتی اتکایی و هزینه‌های این رشته شامل خسارت، کارمزد پرداختی به نماینده، هزینه صدور، خسارات معوق و سایر ذخایر و هزینه‌های قانونی دیگر همچون 5 درصد صندوق تامین خسارت بدنی، 10 درصد به وزارت بهداشت و سهم نیروی انتظامی است.

      وی خاطرنشان کرد: از سال 1386 تاکنون در قانون بودجه هر سال میزان عوارض پرداختی شرکت‌های بیمه از محل رشته ثالث به نیروی انتظامی از سوی قانونگذار لحاظ می‌شود. همچنین طبق مواد 92 و 37 قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه، میزان عوارض وضع شده بر رشته ثالث تعیین شده‌است.

      به گفته او، بر اساس آخرین آمار موجود، شرکت‌های بیمه بابت قوانین بودجه سنواتی از سال 1386 تاکنون مبلغ 15 هزار و 316 میلیارد ریال به حساب خزانه بابت سهم نیروی انتظامی و مبلغ 27 هزار و 995 میلیارد ریال بابت قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه به حساب اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نزد خزانه پرداخت کرده‌اند.

      مدیر کل نظارت مالی بیمه مرکزی ادامه داد: بر اساس اطلاعات مندرج در صورت‌های مالی حسابرسی شده مصوب مجامع عمومی شرکت‌های بیمه و بر اساس مفاد آیین‌نامه اجرایی ماده 27 قانون ثالث، شرکت‌های بیمه در مقابل شناسائی مبلغ 23 هزار و 44 میلیارد ریال درآمد رشته ثالث، متحمل مبلغ 24 هزار و 355 میلیارد ریال هزینه در سال 1387 شده‌اند و نتیجه حاصله منجر به زیانی معادل یک هزار و 310 میلیارد ریال شده‌ است.

      به گفته جعفری در صورتی که اگر آمار فوق با ارقام سال 1392 مقایسه شود، مشخص می‌شود شرکت‌های بیمه در مقابل شناسائی مبلغ 83 هزار و 614 میلیارد ریال درآمد بیمه‌ای، متحمل مبلغ 95 هزار و 259 میلیارد ریال هزینه شده‌اند، لذا این موضوع منجر به زیانی معادل 11 هزار و 645 میلیارد ریال برای رشته ثالث شده‌ است.
      نام:
      پست الکترونیک:
      شرح نظر:
       
    • نمایش بنرهای صفحات پورتال
      نوع محتوا در تنظیمات بلاک انتخاب نشده است.