• مهندس کریمی در نشست خبری مطرح کرد: ایران، مقام نخست جهان در شاخص رشد حق بیمه تولیدی
      رییس‌کل بیمه مرکزی در نشست خبری امروز (سه شنبه) از کسب مقام نخست جهان توسط صنعت بیمه جمهوری اسلامی ایران در شاخص رشد حق بیمه تولیدی خبر داد.

      مهندس سیدمحمد کریمی گفت: بنا به اطلاعات آخرین شماره نشریه سیگما، ایران به مقام نخست در این شاخص نایل شده است. همچنین با ارتقای دو رتبه جهانی و یک رتبه منطقه‌ای، به رتبه ۴۴ جهانی و سوم منطقه‌ای در شاخص حجم حق بیمه تولیدی نیز دست یافته است.
      ارتقای پنج رتبه جهانی در حجم حق بیمه سرانه؛ حق بیمه سرانه: ۹۳دلار
        وی افزود: دیگر موفقیت کشور، ارتقای پنج رتبه جهانی و دست‌یابی به رتبه ۶۶ جهانی در شاخص حق بیمه سرانه است؛ حق بیمه سرانه کشور ۹۳ دلار محاسبه شده است. ارتقای یک رتبه منطقه‌ای در شاخص ضریب نفوذ از دیگر موفقیت‌های صنعت بیمه کشور است.
        به گفته  مهندس کریمی، ایران با ارتقای یک رتبه منطقه‌ای در شاخص حق بیمه زندگی، به رتبه شش‌ام منطقه‌ای دست یافته است و علیرغم رشد بسیار خوب در این حوزه، سهم حق بیمه زندگی از کل پرتفوی بیمه کشور، هم‌اکنون هشت‌درصد است که البته هنوز در مقایسه با کشورهای پیشرفته که حق بیمه‌های زندگی در آن‌ها به ۸۰درصد بالغ می‌شود، ناچیز است.
      افزایش سه‌برابری شمار نمایندگان فروش بیمه زندگی
        رییس‌کل بیمه مرکزی همچنین اظهار داشت: شمار نمایندگان فروش بیمه زندگی در کشور، با ۳۰۰ درصد افزایش، به چهار هزار نماینده رسیده است. همچنین سهم بازار بخش خصوصی به ۵۳ درصد بالغ می‌شود و تعداد کارکنان شرکت‌های بیمه‌ای کشور نیز هم‌اکنون تا ۱۶هزار نفر افزایش یافته است.
        وی برگزاری موفق مجمع بیمه مرکزی را که منوط به برگزاری مجامع شرکت‌های بیمه است، دو ماه پیش از زمان پیش‌بینی شده، از موفقیت‌های صنعت بیمه کشور خواند و تشکیل شورای فقهی بیمه مرکزی را که هم‌اکنون فعال است و به مطالعه شیوه‌های اجرایی و ویژگی‌های بیمه‌های تکافل، به‌عنوان بیمه‌ای خاص مسلمانان، می‌پردازد، از دیگر فعالیت‌های موفق بیمه مرکزی توصیف کرد.
        مهندس کریمی یادآور شد: نشست‌های شورای عالی بیمه نیز هم‌اکنون به‌طور منظم و مستمر تشکیل می‌شود و با راه‌اندازی کمیسیون‌های تخصصی در این شورا، کار کارشناسی دقیق آیین‌نامه‌ها، طرح‌ها و مسایل مبتلابه صنعت بیمه کشور، به‌خوبی پیش می‌رود.
       بیمه دانش و بیمه خاورمیانه به شبکه بیمه‌ای کشور می‌پیوندند
       رییس‌کل بیمه مرکزی همچنین از انجام مراحل مقدماتی و نهایی صدور مجوز دو شرکت بیمه‌ای جدید، به نام‌های دانش و خاورمیانه خبر داد.
      مهندس سیدمحمد کریمی گفت: آخرین مصوبات شورای عالی بیمه، تایید تقاضای یک شرکت بیمه‌ای جنرال با سرمایه اولیه ۲۵۰میلیارد تومان  با نام شرکت بیمه‌ای دانش و شرکت بیمه خاورمیانه با سرمایه اولیه ۱۲۰ میلیارد تومان بوده است.
        وی افزود: در صورت تصویب نهایی تقاضای شرکت بیمه خاورمیانه در شورای عالی بیمه، این شرکت به‌شکل تخصصی در حوزه بیمه‌های زندگی فعالیت خواهد کرد.
        رییس‌کل بیمه مرکزی با تاکید بر اهمیت فعال‌سازی بخش خصوصی در صنعت بیمه کشور، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در نشست، مبنی بر این‌که «چرا برخی شرکت‌های بیمه‌ از ضرردهی فعالیت‌های بیمه‌ای خصوصی سخن می‌گویند»، اظهار داشت: مشخص نیست چرا شرکت‌های بیمه ادعای‌ ضرر می‌کنند چون واقعیت موضوع اینگونه نیست. با این حال، دو  گروه جدید از خصوصی، با سرمایه‌های قابل توجه، به‌رغم همه موانع، اصرار به کسب مجوز و فعالیت به‌عنوان شرکت بیمه‌ خصوصی دارند؟!
      ۵۸ تقاضای کسب مجوز شرکت بیمه‌ای خصوصی در دست بررسی است
      مهندس کریمی افزود: با توجه به همه آمارها، به‌نظر می‌رسد شرکت‌های بیمه سودده هستند، در غیر این‌صورت، تقاضای کسب مجوز ۵۸ شرکت جدید با سرمایه‌های قابل توجه به بیمه مرکزی ارایه نمی‌شد.
        کریمی یادآور شد: هم‌اکنون سهم بازار بخش خصوصی از صنعت بیمه کشور به ۵۳ درصد رسیده است و در صورت توجه بیش‌تر شرکت‌ها به بیمه‌های زندگی و استفاده از همه ظرفیت‌های بیمه‌ای کشور که طلیعه‌های آن را در اطلاعات و آمارهای آخرین شماره از نشریه سیگما می‌بینیم، چشم‌انداز بسیار خوبی برای صنعت بیمه کشور پیش‌بینی می‌شود.
      شرکت‌های بیمه رتبه‌بندی را جدی بگیرند
        رییس‌کل بیمه مرکزی با تاکید بر ضرورت توجه شرکت‌های بیمه به رتبه‌بندی شرکت‌ها، گفت: پژوهشکده بیمه این رتبه‌بندی را بر اساس ۴۰ شاخص مدون بیمه مرکزی و در راستای اجرای آیین‌نامه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه‌ای، تا پایان همین ماه سال‌جاری به انجام خواهد رساند.
        کریمی افزود: شرکت‌های بیمه‌ باید با همکاری کامل با پژوهشکده و افزایش فعالیت‌های خود، به‌گونه‌ای عمل کنند که در این رتبه‌بندی جایگاه مناسبی را به دست آورند. چرا که بیمه مرکزی با اعلام عمومی نتایج این رتبه‌بندی، قطعا محدوده فعالیت شرکت‌هایی را که از توانگری مالی پایینی برخوردار باشند، مشخص خواهد کرد و آن‌ها را از فعالیت در برخی رشته‌ها که در آن‌ها بیم عدم توان پرداخت خسارت برود، باز خواهد داشت.
        وی ادامه داد: این شرکت‌ها پس از رتبه‌بندی ناچار خواهند بود بین فروش یا ادغام با شرکت‌هایی با رتبه بالاتر، یا راهکار دیگری که رتبه آن‌ها را در شبکه بیمه‌ای کشور ارتقا دهد، یک راه را انتخاب کنند.
       سامانه مرکزی بیمه مرکزی فعال می‌شود
       رییس‌کل بیمه مرکزی همچنین از راه‌اندازی سامانه مرکزی بیمه مرکزی با دو کارکرد مهم در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
      مهندس سیدمحمد کریمی با اعلام این خبر گفت: به‌زودی به‌صورت آنلاین و زنده، همه آمار و ارقام و بیمه‌نامه‌های صادرشده در سراسر کشور، به سامانه اصلی بیمه مرکزی وارد می‌شود.
        وی افزود: با راه‌اندازی سیستم کدینگ و اعلام کد یونیک از بسیاری تقلب‌ها و تخلفات جلوگیری خواهد شد. برای مثال، شرکت‌های بیمه، گاه با بیمه‌نامه‌هایی مواجه می‌شوند که فرم خود آنهاست، ولی آنها صادر نکرده‌اند. این مشکل از آنجا ناشی می‌شود که برخی شرکت‌ها بخشی از اختیارات خود را به نماینده‌ها و کارگزاران‌شان تفویض کرده‌اند.
      مهندس کریمی ادامه داد: بنابراین برای جلوگیری از این مساله، به محض این‌که شرکت بیمه‌ای، بیمه‌نامه را صادر می‌کند، سیستمی طراحی شده که اصالت بیمه‌نامه توسط بیمه‌گذار تایید شود. در این سیستم، بیمه‌گذار وارد سایت بیمه مرکزی می‌شود و کد اختصاصی را ارایه می‌کند. چنانچه بیمه‌نامه نمایش داده شد، اصالت آن تایید شده است.
       رییس‌کل بیمه مرکزی با اشاره به دومین کارکرد مهم این سامانه، خاطرنشان کرد: دیگر امتیاز این سامانه، پاسخگویی به استعلام‌هاست؛ به‌طوری که استعلام‌های بیمه‌ای نیز به ‌سرعت استعلام خلافی خودرو، صادر شود. این‌گونه استعلام‌ها در موارد متعددی ضرورت می‌یابد؛ برای نمونه، وقتی که فردی می‌خواهد بیمه‌اش را از یک شرکت به شرکتی دیگر منتقل کند.

      منبع خبر : بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 08 آذر 1391 ساعت 15:48:12  خوانده شده: 1005  نمایش چاپی