• ضرب سکه یا معیار شتر؛ خانه آخر برای تعیین نرخ دیه

      تعیین نرخ دیه براساس نقره پیشنهادی است که از زمان به‎تعویق افتادن این نرخ دیه از سوی مقامات بیمه‌ای و مجلس بیان شده اما این نظر همچنان موافق و مخالفانی دارد که محقق شدن آن را با شک و تردید همراه می‌کند.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا»، قوه قضائیه در ماه گذشته اجرای قطعی دیه 90 میلیون تومانی را به استناد اینکه این موضوع ابهامات زیادی دارد به تعوق انداخت. به صورتی که در این بازه زمانی این نهاد در حال بررسی نرخ دیه و قیمت گذاری شتر که معیار تعیین نرخ دیه در شرع مقدس اسلام است؛ می‌پردازد.
      البته در این راستا مسئولان صنعت بیمه نیز به بیان پیشنهاداتی در تعیین این نرخ پرداخته‌اند.
      به اعتقاد آنان قیمت هر نفر شتر 900 هزار تومان نبوده و افزایش دو برابری آن نسبت به سال گذشته منطقی نیست.
      دولت و به ویژه بیمه مرکزی معتقد است افزایش نرخ دیه تا 90 میلیون تومان نشان از آن دارد که یا نرخ سال گذشته اشتباه بوده یا نرخ سال جاری با معیار‌های واقعی سنجیده نشده است.
      علاوه بر اعتراضات زیاد مسئولان بیمه‌ای حتی برخی از نمایندگان نیز این نرخ را منطقی ندانسته و در این رابطه به بیان پیشنهاداتی در خصوص مقیاس‌های دیگری از جمله نقره برای تعیین نرخ دیه پرداخته‌اند.
      البته همچنان سخنان ضد و نقیضی از نرخ احتمالی دیه امسال میان مسئولان بیمه‌ای کشور مطرح است ولی اکثر مخالفان معتقدند می‌توان با جایگزینی نقره به جای شتر مانع افزایش قیمت دیه در سال‌های آینده شد.
      با این وجود نظر اعضای کمیسیون قضایی به جایگزینی نقره به جای شتر در تعیین نرخ دیه به گونه‌ای دیگر است. آنان معتقدند نمی‌توان نقره را مقیاس تعیین نرخ دیه قرار داد چراکه رایج کردن این نوع فلز به معنای تغییر واحد پولی کشور است که نمایندگان به هیچ وجه خواستار اجرایی شدن این فرضیه نیستند.
      این نمایندگان از جمله مکانیزم‌های این کمیسیون را به محض اعلام نرخ دیه بالای امسال از جانب قوه قضائیه اصلاح قانون عنوان کرده اند اما با ضرب سکه و جایگزینی آن برای نرخ دیه مخالف هستند.
      این اظهارات در حالی بیان می‌شود که بیمه مرکزی و نمایندگان کمیسیون اقتصادی بر پیشنهاد خود مصرّ بوده و در حال رایزنی با بانک مرکزی برای ضرب سکه نقره هستند.
      غلامرضا مصباحی مقدم یکی از نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این رابطه اظهار داشت: شتر درکشور فاقد بازار متشکلی است و نمی‌توان قیمت آن را مبنای تعیین نرخ دیه قرار داد.
      وی در ادامه گفت: به عقیده بنده قیمت نقره دارای بازار جهانی و باثباتی است که مقیاس قرار دادن آن تا حدودی مشکل افزایش نرخ دیه در سال های آینده را کاهش خواهد یافت.
      به گفته مصباحی مقدم برای محقق شدن این امر ضرب سکه لازم است اما آن‎طور نیست که مبادله براساس پرداخت سکه صورت گیرد بلکه اگر ارزش آنها را نیز در نظر بگیرند کفایت می‌کند.
      وی تصریح کرد: با وجود آنکه این پیشنهاد نظرات مخالف و موافقی را در بر می‌گیرد تاکنون اندیشه عمومی در مجلس شکل نگرفته است به صورتی که به محض توافق عمومی در این رابطه اقدامات لازم انجام خواهد شد.
      به گزارش فارس، هرچند در این بازه زمانی که قوه قضائیه در حال بررسی نرخ دیه امسال است پیشنهادات مختلفی از سوی مسئولان بیمه‌ای و نمایندگان مجلس بیان می‌شود اما باید دید آیا ضرب نقره می‌تواند جایگزینی مناسب برای نرخ دیه در نظر گرفته شود یا خیر؟
      البته اجرایی شدن این پیشنهادات میان نمایندگان مجلس مخالفان و موافقانی دارد که باید منتظر ماند و دید در آینده محقق خواهد شد یا خیر.

       


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : 05 تیر 1390 ساعت 15:45:54  خوانده شده: 1377  نمایش چاپی