• ضرورت تنوع خدمات بیمه ای
      وزیر امور اقتصادی و دارایی بر ضرورت توسعه، مناسب سازی و تنوع خدمات بیمه ای با نیازهای نوظهور اقتصادی کشور تاکید کرد.

      به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا که در مراسم معارفه مدیر عامل و اعضای جدید هیات مدیره شرکت سهامی بیمه ایران سخن می‌گفت، با بیان اینکه صنعت بیمه کشور با چالش‌هایی در بخش "عرضه" روبروست، اظهار داشت: این صنعت با وجود تمام دستاوردهای قابل توجه سال های اخیر، کماکان با مشکل عدم تنوع در ارائه خدمات بیمه ای مواجه است و این در حالی است که با رشد روزافزون اقتصادی و اجتماعی کشور و ظهور روش‌ها، محصولات، ابزارها و خدمات نوین، نیاز به تنوعی بیشتر در این ارتباط احساس می‌شود و چه بسا بسیاری از خانوارها، صاحبان کسب و کار و بنگاه‌های خدماتی و تولیدی کشور که به خاطر فقدان پوشش بیمه‌ای در زمینه‌های نوین، از اقدام به ریسک ورود به برخی حوزه ها خودداری می‌کنند.

       این گزارش حاکی است، وزیر اقتصاد با بیان اینکه تولید آرامش و ایجاد امنیت خاطر، یکی از اصلی ترین کارکردهای صنعت بیمه در جهان محسوب می‌شود، یادآور شد: صنعت بیمه با گسترش و تامین امنیت اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی، در تمامی زمینه‌ها، از جمله جذب سرمایه داخلی و خارجی، گسترش کسب و کار، حمل و نقل، تجارت و . . . زمینه ساز پیشرفت و رشد اقتصادی است که البته رشد اقتصادی هم به نوبه خود باعث تقویت و توسعه صنعت بیمه می‌شود.

       وی با بیان تاریخچه‌ای از فعالیت بیمه ایران از سال 1314 به عنوان اولین و تنها بیمه ملی در کل خاور میانه و غرب آسیا، آن هم در شرایطی که تا سال ها بعد بسیاری از کشورهای منطقه ناچار به استفاده از پوشش بیمه های خارجی بودند، ایران را یکی از کشورهای پیشرو و پیشتاز در این زمینه خواند و افزود: متاسفانه با وجود برخورداری از چنین پیش زمینه ای، وضعیت پوشش بیمه ای در ایران، مطابق انتظار نیست آن هم برای کشوری که در چشم انداز 1404 قرار است تبدیل به یکی از کشورهای پیشرو صنعت بیمه در منطقه شود.

       وزیر اقتصاد با اظهار نارضایتی از ضریب نفوذ 1.8 درصدی بیمه در کشور، آن هم در حالی که این ضریب در کشورهای توسعه یافته حدود هفت درصد است، گفت: متاسفانه ما به لحاظ ترکیب پرتفو و سبد صنعت بیمه هم وضعیت چندان مناسبی نداریم و از جمله اینکه سهم بیمه های زندگی بسیار کمتر از سایر بیمه ها و بسیار پایین تر از استانداردهای جهانی است.  وی با تقدیر از عملکرد مدیر عامل و اعضای هیات مدیره سابق شرکت سهامی بیمه ایران برای عبور موفق از بحران ناشی از اتهام اختلاس به این شرکت و توسعه چشمگیر خدمات آن طی این مدت، برگزاری جلسه مذکور را به معنای تودیع با مسئولان پیشین بیمه ایران ندانست و گفت: نهایت تلاش ما این است که از تجربه و توانایی این افراد در دیگر جایگاه های شغلی وزارتخانه و مجموعه نهادهای وابسته استفاده کنیم، کما اینکه تا کنون و از شروع فعالیت بنده در وزارت اقتصاد، عمده تغییرات انجام گرفته، در قالب جابجایی همکاران در جایگاه های مشابه بوده است.

       طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه در اکثر کشورهای دنیا، کل صنعت بیمه به بخش خصوصی واگذار شده است ، نحوه انتظاری که در کشور ما از بیمه ایران وجود دارد را عامل اصلی دولتی ماندن و عدم واگذاری آن در قالب قانون تفسیر اصل 44 قانون اساسی تاکنون دانست. وی با بیان اینکه دولت از تداوم تملک بیمه ایران به دنبال کسب سود نیست، افزود: البته این سخن به معنای آن نیست که می خواهیم بیمه ایران ضرر ده باشد، بلکه تلقی ما این است که هدف اصلی آن نباید کسب سود باشد، زیرا در غیر این صورت، بخش خصوصی خیلی موفق تر از دولت می تواند در این ارتباط عمل کند.

       وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بیمه ایران باید تلاش خود را معطوف به آن بخش از خدمات بکند که سایر شرکت های بخش خصوصی انگیزه لازم برای قبول مسئولیت در آن را ندارند. وی افزود: معرفی خدمات نوین و محصولات جدید و همچنین فعالیت در حوزه هایی که به دلیل ریسک بالا جذابیت کمتری برای دیگر بیمه ها دارد، از جمله رویکردهای اصلی بیمه ایران به شمار می رود.

       طیب نیا در ادامه، یکی از اقدامات اساسی از روزهای ابتدایی ورود خود به وزارت اقتصاد را ورود به بحث برنامه ریزی راهبردی برای وزارتخانه و مجموعه سازمان ها و نهادهای تابعه خواند و تصریح کرد: این اقدامی است که قبلا در وزارت اقتصاد انجام نشده بود اما اکنون در هفت حوزه مختلف، عده ای از مسئولان و کارشناسان امر دست به کار تدوین اولویت های راهبردی بخش های مختلف وظایف وزارتخانه شده اند و در همین راستا انتظار داریم بیمه ایران نیز وظایف مربوط به خود را در این زمینه به خوبی انجام دهد.  وی یکی از اولویت های یاد شده را افزایش ثروت آفرینی در کشور خواند و گفت: مادامی که ما تولید در کشور نداشته باشیم، مصرف هم نخواهیم داشت و در نتیجه رفاه مردم هم تامین نمی شود.

       وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر ضرورت پرهیز از نگاه درآمدانگارانه به صادرات نفتی، به عنوان پایه اصلی راهبرد مذکور، اظهار داشت: منابع عظیم نفتی را نباید درآمد تلقی کرد، بلکه نفت یک ثروت خدادادی است و تنها درامد واقعی، درآمدهای پاک مالیاتی ناشی از تولید است.

       طیب نیا افزود: در همین راستا، حرکت بیمه ها باید به گونه ای باشد که با ایجاد فضای امن اقتصادی همراه با کاهش ریسک سرمایه گذاری و فعالیت های تولیدی، زمینه افزایش تولید و به دنبال آن افزایش اشتغال و رفاه و در نتیجه، افزایش درآمدهای پاک مالیاتی را فراهم کند.  وی گفت: در همین راستا، هدف گذاری کلان ما افزایش توان تولید کشور به عنوان ریشه اصلی و درمان همه نابسامانی های اقتصادی است که این امر هم چنانچه گفته شد، جز در سایه توسعه صنعت بیمه و نقش آفرینی آن به عنوان یکی از عوامل اصلی در بهبود امنیت فضای کسب و کار و افزایش بهره وری در اقتصاد، میسر نیست.

      وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: یکی دیگر از راهبردهای اصلی وزارت اقتصاد افزایش شفافیت، سلامت و انظباط مالی و اداری است و صنعت بیمه کشو و به ویژه بیمه ایران نیز باید در همین راستا حرکت کند و در مجموع باید میزان شفافیت و سلامت اداری در این صنعت افزایش یابد زیرا همانطور که گفته شد، ماهیت فعالیت بیمه،اطمینان بخشی و آفریدن آرامش است.

      منبع خبر : خبرگزاری بینا - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 01 بهمن 1392 ساعت 08:58:07  خوانده شده: 1083  نمایش چاپی