• رشد آرام و سود مداوم بیمه تکافل در سال های آینده
      سهم ناخالص سالانه تکافل تا سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار خواهد بود و عربستان سعودی به تنهای نیمی از آن را تصاحب می کند.

      به باور کارشناسان بیمه تکافل در سال های آینده حدود 16 درصد رشد خواهد داشت.

      به گزارش سایت تخصصی صنعت بیمه به نقل از ایشا اینشورنس ریویو، به مدد رشد بیمه اسلامی تکافل در عربستان سعودی و مالزی، رشد جهانی تکافل در سال های آینده 16 درصد خواهد بود؛ این در حالی است که این صنعت بین سال های 2007 تا 2011 میلادی به طور میانگین رشد 22 درصدی را تجربه کرده است.

      در این گزارش آمده است که سهم ناخالص سالانه تکافل تا سال 2015 نزدیک به 17 میلیارد دلار خواهد بود و عربستان سعودی به تنهای نیمی از آن را تصاحب می کند.

      با ورود بیمه به کشورهای اسلامی بحث چالش برانگیز تطبیق بیمه با موازین فقهی مطرح شد. محققان اسلامی در سال های گذشته تلاش کردند ساز و کار بیمه ‏ای جدیدی را معرفی کنند که علاوه بر دارا بودن کارکردهای بیمه ‏ای متعارف از ایرادات شرعی وارد شده به آنها نیز به دور باشد. از همین رو بیمه تکافل در کشورهای اسلامی ارائه شد.

      به طور کلی تکافل به معنای امروزی و مصطلح آن متضمن تعاون با یکدیگر جهت برآورده کردن نیاز مشترک یعنی اطمینان و امنیت در ابعاد مختلف آن است. در این شرایط ریسک ناشی از سرمایه ‌گذاری وجوه تنها متوجه شرکت تکافل نبوده و خلاف بیمه ‌های تجاری معمول، همه اعضا به اندازه سهم خود از سود یا زیان فعالیت ‌ها متاثر خواهند شد و در پایان سال مالی، اگر مازادی ناشی از فعالیت‌ های تکافلی باقی مانده باشد در میان اعضا تقسیم می ‌شود.

      در این گزارش همچنین آمده است که شرکت ها محصولات جدید کمتری را معرفی می کنند؛ به عنوان مثال بیمه وسایل موتوری که هم اکنون رقابت های بیشماری بر سر آن وجود دارد، تنوع کمتری را شاهد خواهد بود. بیمه گران نیز برای پیروزی در این بازار رقابتی قیمت ها را تغییر می دهند.

      "آشر ناظیم" رئیس بخش خدمات مالی اسلامی در شرکت "ارنست اند یانگ"، در این باره گفت: بازار بیمه تکافل در عربستان و مالزی در سال های گذشته به شدت گسترش یافته است و این مسئله به رشد این بازار کمک شایانی می کند.
      او ادامه می دهد: بازار رقابتی شرایط را تغییر می دهد. شرکت ها تنها در صورت تغییر استراتژی های ساختاری و مدل های تجاری می توانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند و در این مسیر باید سود ها را نیز هزینه کنند.

      طبق این گزارش، عربستان حدود 96 درصد بازار تکافل را در اختیار خواهد داشت. در حال حاضر، امارات متحده عربی و بحرین از بازارهای عمده بیمه ‌تکافل به شمار می روند. مالزی توسعه‌ یافته‌ ترین بازار تکافل با چارچوب مقرراتی پیشرفته است که باعث رشد این صنعت شده است و به عنوان قطب فعالیت‌ های اقتصادی در مالیه اسلامی ‌عمل می ‌کند.

      منبع خبر : شبکه اطلاع رسانی صنعت بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 11 آبان 1392 ساعت 09:20:27  خوانده شده: 1118  نمایش چاپی