• صنعت بیمه اتکایی خاورمیانه بر مدار رشد
      تولید ناخالص داخلی در قطر به دلیل تولید گاز مایع همچنان روند صعودی داد. انتظار می رود که این کشور به جذاب ترین و پویاترین اقتصاد منطقه تبدیل شود.

      صنعت بیمه اتکایی در خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) همچنان در حال رشد است و بازار جذابی برای سرمایه گذاری به شمار می آید.

      به گزارش سایت تخصصی صنعت بیمه به نقل از گالف نیوز، رشد جذاب بازار بیمه اتکایی در خاورمیانه و شمال آفریقا به مدد شرایط مناسب اقتصادی همچنان ادامه دارد اما رقابت شدید و بی ثباتی سیاسی آسیب های جدی برای ساختار قوی این صنعت هستند.

      طبق آخرین گزارش مرکز مالی قطر، بخش تجاری بیمه اتکایی در منطقه منا به دلیل اصول بنیادی طولانی مدت مانند جمعیت جوان، رشد عالی اقتصادی و جذابیت مهم پتانسیل های بازار، همچنان امیدوارنه به سمت جلو در حرکت است.

      در این گزارش آمده است که انتظار می رود این بازار در تابستان سال 2014 میلادی، 2.4 درصد بهبود یابد و شرایط مناسب و ساختار قوی بدون شک بر بی ثباتی سیاسی غلبه خواهند کرد.

      همچنین رشد حق بیمه اتکایی از تولید ناخالص ملی منطقه ای پیشی می گیرد و افزایش ظرفیت ها بر جذابیت این بازار می افزاید. این در حالی است که کم بودن میزان بلایایی طبیعی یکی دیگر از عوامل رشد و جذابیت این بازار برای سرمایه گذاران است.

      از سوی دیگر، افزایش نرخ تورم ثابت 4.8 درصدی بین سال ها 2007 تا 2012 میلادی باعث شد که اقتصاد منطقه ای رشدی سریعتر از میانگین جهانی داشته باشد. تولید ناخالص داخلی در قطر به دلیل تولید گاز مایع همچنان روند صعودی داد. انتظار می رود که این کشور به جذاب ترین و پویاترین اقتصاد منطقه تبدیل شود.

      در گزارش مرکز مالی قطر همچنین آمده است که یکی از اصلی ترین دلایل جذابیت این بازار، ضریب نفوذ پایین صنعت بیمه در خاورمیانه و شمال آفریقا است. طبق گزارش های منتشر شده، این ضریب در سال 2012 میلادی حدود 1.3 درصد تولید ناخالص در منطقه بوده است؛ این بدان معناست که این منطقه در رده پنجم جهان جای دارد.

      به باور کارشناسان، فاصله در ضریب نفوذ یکی از اصلی ترین دلایل درازمدت و ساختاری در رشد بازار بیمه عادی و اتکایی این منطقه است. بین سال های 2007 تا 2012 میلادی میزان حق بیمه عمر و غیرعمر این منطقه از 26 میلیارد دلار به بیش از 44 میلیارد دلار افزایش یافته است.

      "نایب مسعاد" رئیس بخش عملیاتی مرکز مالی قطر، در این باره گفت: انتظار دارم بخش بیمه اتکایی از تولید ناخالص داخلی پیشی بگیرد چرا که ادامه سرمایه گذاری در بخش های ساختاری و زیرساخت ها، مانند موتوری کارآمد است. اما بر این باورم که رقابت شدید در این بازار اجازه نمی دهد که حق بیمه، رشد خوبی را تجربه کند.

      طبق این گزارش، چشم انداز اقتصادی برای تمامی کشورهای این منطقه تاحدودی یکسان است. اما صندوق بین المللی پول بر این باور است که در سال آینده میلادی تولید ناخالص ملی در کشورهای تولیدکننده نفت به مراتب بیشتر از کشورهای واردکننده نفت خواهد بود. طبق گزارش این صندوق رشد تولید ناخالص ملی در کشوهای دارای نفت 3.5 درصد و در کشورهای واردکننده 3.2 درصد است.

      اما به طور کل می توان گفت که انتظار می رود رشد اقتصادی منطقه ای منا برابر با میانگین جهانی باشد. در این میان کشورهای عربی که دوران انتقالی خود را سپری می کنند در صدر قرار دارند، آنها نیازمند بازبینی اقتصادی با هدف ایجاد تحول و یافتن پویایی مجدد اقتصادی هستند، این مسئله شامل اقتصادهای جهانی نیز می شود با توجه به این نکته که کشورهای عربی خواه ناخواه جزئی از اقتصاد جهانی محسوب می شوند و کشورهای جهان همگی بر یکدیگر تاثیرات مستقیم می گذارند.

      در ادامه گزارش مرکز مالی قطر همچنین آمده است که کشورهای این منطقه به استثنای ترکیه، ایران و بخشی از شمال آفریقا، سالانه وقوع بلایای طبیعی کمی را تجربه می کنند؛ این مسئله مهمترین عامل رشد صنعت بیمه است. اما باید گفت که وقوع بهار عربی و افزایش آگاهی نسبت به خطرات احتمالی در این میان تاثیرگذار بوده است.

      این مرکز مالی در انتهای گزارش خود تاکید می کند که اجباری شدن بیمه وسایل نقلیه و بیمه درمانی، زیرساخت های عظیم و سرمایه گذاری دنبال دار دولت ها برای بازسازی، مهمترین دلایل رشد نیازها به داشتن پوشش های بیمه عادی و بیمه اتکایی در خاورمیانه و شمال آفریقا است.

      در ماه آگوست سال جاری میلادی تنها در منطقه خلیج فارس 685 میلیارد دلار به انجام پروژه ها اختصاص یافت. این در حالی است که زیرساخت های قوی خطوط نفتی و پروژه های ساختمانی در رده سوم جای گرفته اند؛ اگرچه که در اکثر کشورها به استثنای عربستان سعودی و قطر این پروژه ها با شتاب کمتری در حال اجرایی شدن هستند.

      منبع خبر : شبکه اطلاع رسانی صنعت بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 22 مهر 1392 ساعت 09:23:10  خوانده شده: 1067  نمایش چاپی