• بررسی وضعیت ارائه خدمات بیمه‌ای کشور به صورت الکترونیکی و بیمه فضای مجازی
      توسط گروه پژوهشی بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه صورت گرفت:
      بررسی وضعیت ارائه خدمات بیمه‌ای کشور به صورت الکترونیکی و بیمه فضای مجازی
      هفتمین همایش ملی و نخستین همایش بین المللی تجارت و اقتصاد الکترونیکی با هدف ترسیم نقشه راه توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی کشور با حضور متخصصان و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات (آی تی) طی روزهای 29 الی 31 اردیبهشت ماه برگزار شد.
      به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه، در این همایش سند توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی کشورمان ارایه شد و نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای حوزه تجارت و اقتصاد الکترونیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
      بنا بر این گزارش، در راستای محورهای هفتگانه این همایش شامل: سیاست‏ها و چشم‏اندازهای کشور، اقتصادی تجاری، فنی و ارتباطی، حقوقی و قانونی، امنیت و اعتماد، آموزش و مهارت‏های انسانی، کاربرد و نوآوری و همچنین به دلیل اهمیت محور اقتصادی- تجاری، نشست تخصصی بیمه الکترونیک با دو محوریت بررسی وضعیت ارائه خدمات بیمه‌ای کشور به صورت الکترونیکی و بیمه فضای مجازی با همکاری گروه پژوهشی بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه برگزار گردید.
      نشست تخصصی بیمه الکترونیک با حضور دکتر سیداحمد قاسمی سرپرست پژوهشکده بیمه، دکتر وحید ماجد رئیس گروه پژوهشی بیمه الکترونیک، مهندس مهدی نوروزی مدیر کل اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مهندس سلطانخواه، دکتر مهران محرمیان، دکتر مصطفی السان، دکتر محمدصالح ترکستانی برگزار شد.
      دکتر ماجد ضمن تشریح فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته از سوی گروه بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه، تصریح کرد: با اینکه بیمه الکترونیک موضوع کاملا نوپایی است اما با توجه به تحولات جهانی و نیاز صنعت بیمه یک الزام مهم به شمار می آید و به همین منظور گروه پژوهشی بیمه الکترونیک پژوهشکده بیمه با تأکید بر ضرورت‌های موجود برنامه‌هایی را در دست اقدام دارد.
      در ادامه دکتر قاسمی با اشاره به دستاوردهای پژوهشکده بیمه در حوزه بیمه الکترونیک، گفت: برنامه های پژوهشی گروه بیمه الکترونیک در راستای شهروند الکترونیکی و کارت هوشمند باید قرار گیرد. وی با تأکید بر ارتباط بخش IT و هوش‌های اطلاعاتی خاطرنشان کرد: باید بین بخش اجرایی و پژوهشی ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد و پژوهش های در دست اقدام در راستای نیازهای صنعت و بازار بیمه هدایت شود.
      در این نشست دکتر السان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با مدیریت ریسک‌های نوظهور فضای مجازی بیان داشتند که بیمه فضای مجازی با توجه به مخاطرات و تهدیدها یک امری ضروری به شمار می آید و بیمه این فضا منجر به آرامش و آسایش کاربران، امنیت تبادل اطلاعاتی شرکت های تجاری در حفظ و نگهداری اطلاعات و امنیت در ارائه خدمات اینترنتی می شود. وی در ادامه افزود: به علت عدم توسعه قوانین و مقررات و عدم پوشش قانونی فضای بیمه، چگونگی بیمه پذیری فضای مجازی، ارزیابی خسارات، عدم افشای اطلاعات خسارات از سوی شرکت ها و ... بیمه فضای مجازی را با چالش ها و مخاطراتی روبه رو ساخته است.
      در نشست تخصصی بیمه الکترونیک موضوعاتی همچون: ایجاد زیر ساخت ها برای صدور بیمه نامه های الکترونیک، ارتباط منسجم تر شرکت های بیمه و نهادهای بیمه ای با موسسات و بانک های اطلاعاتی، تحریم اقتصادی ایران و دسترسی سخت تر به بازارهای بیمه اتکایی، ارائه بیمه نامه های جدید در حوزه حساب های مجازی و کارت های اعتباری، تقاضای بانک ها از شرکت های بیمه برای صدور بیمه نامه های جدید در حوزه بانکداری الکترونیکی، اعلام آمادگی نهاد های بیمه ای برای ورود به کسب و کارهای الکترونیکی توسط اعضای پانل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
      در پایان دکتر ماجد با تأکید بر ادامه نشست ها و گفتمان های خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری‌ چند جانبه پژوهشکده بیمه، شرکت های بیمه، بیمه مرکزی و انجمن علمی تجارت الکترونیک کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده تا اهداف متعالی صنعت بیمه در زمینه بیمه الکترونیکی محقق شده و از این دستاوردها در همایش بعدی تجارت و اقتصاد الکترونیکی رونمایی شود.

      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 05 خرداد 1392 ساعت 13:19:09  خوانده شده: 1508  نمایش چاپی