• کاهش توانگری مالی بیمه‌ها با نرخ‌های غیر فنی/ خطر سوءاستفاده از منابع مالی
      در گفت‌وگوی معاون اتکائی بیمه ایران با فارس مطرح شد
      کاهش توانگری مالی بیمه‌ها با نرخ‌های غیر فنی/ خطر سوءاستفاده از منابع مالی

      معاون بیمه ایران با اشاره به اینکه کاهش توانایی‌ مالی بیمه‌ها در اثر تعیین نرخ و شرایط غیرفنی از جمله مشکلات است، گفت: سوءاستفاده از منابع مالی، صنعت بیمه را تهدید می‌کند و شرکت‌های بیمه باید از تحقیق و تفحص مجلس استقبال کنند.
       بهمن لامعی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: عملکرد صنعت بیمه پس از اجرای اصل 44 قانون اساسی و حضور شرکت‌های بیمه خصوصی متحول شد و عملیات بازاریابی بیمه در کشور توسعه پیدا کرد.
      معاون اتکائی و امور بین‌الملل شرکت بیمه ایران افزود: البته اگر به صورت حرفه‌ای بازاریابی انجام نشود و نرخ و شرایط رشته‌های بیمه در یک فضای رقابتی سالم تعیین نشود، به ضرر صنعت بیمه و بیمه‌گذاران خواهد بود.

      * لزوم رعایت اصول حرفه‌ای در صدور بیمه‌نامه

      وی اضافه کرد: شرکت‌های بیمه باید با رعایت قوانین تخصصی و فنی بیمه‌نامه‌ها را با کیفیت بالا صادر کنند تا به این وسیله هم توانایی مالی صنعت بیمه در اثر عملیات غیرحرفه‌ای کاهش پیدا نکند و هم بتواند خدمات خوب و مناسبی به مردم عرضه کند.
      لامعی با بیان اینکه آنچه صنعت بیمه را تهدید می‌کند، کاهش توانایی‌های مالی شرکت‌های بیمه در اثر تعیین نرخ و شرایط غیرفنی بیمه‌نامه‌ها است، گفت: نرخ و شرایط غیرفنی، صنعت بیمه را به سمت رقابت غیرحرفه‌ای سوق می‌دهد و اگر نرخ‌ها بر اساس ارزیابی ریسک ارائه نشود، بیمه‌گر و بیمه‌گذار ضرر خواهند کرد.
      معاون بیمه ایران تصریح کرد: اولین حوزه‌ای که در صنعت بیمه دنیا اهمیت دارد، مدیریت ایمنی و ریسک است در حالی که برخی شرکت‌های بیمه داخلی برای جذب نقدینگی، بیمه‌نامه‌های فاقد کیفیت صادر می‌کنند که به هر دو طرف معامله ضرر می‌زند.

      * سوءاستفاده از منابع مالی بیمه‌ها

      وی فساد اداری و سوءاستفاده از منابع مالی صنعت بیمه را از جمله مشکلات شرکت‌های بیمه دانست و افزود: تا کنون پرونده‌هایی در این زمینه در دادگاه تشکیل شده و بر این اساس واحدهای نظارتی صنعت بیمه باید بر منابع انسانی توانمند و متعهد تجهیز شوند تا مبارزه با فساد در این حوزه انجام شود.
      لامعی با اشاره به اینکه برنامه‌های خوبی در این باره از سوی بیمه مرکزی تدوین شده، اضافه کرد: برنامه شرکت‌های بیمه در حوزه‌های نظارتی و استفاده از برنامه‌های نرم‌افزاری و برنامه‌های عملیاتی در زمینه بازرسی و فرهنگ سلامت اداری رو به افزایش است.

      * شرکت‌های بیمه از انجام وظیفه مجلس استقبال کنند

      وی در مورد طرح تحقیق و تفحص از شرکت‌های بیمه در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از وظایف نظارتی مجلس تحقیق و تفحص در موضوعات مختلف است و صنعت بیمه باید از این موضوع استقبال کند تا اگر نقاط پنهانی در اثر نظارت غیرکامل در بخش مالی و اداری وجود دارد، روشن شود.

      * همگرایی شرکت‌های بیمه برای مقابله با تحریم

      معاون اتکایی بیمه ایران در مورد وضعیت اتکایی کشور گفت: با توجه به محدودیت‌های بین‌المللی و تحریم‌ها، واگذاری اتکایی ما به کشورهای خارجی کاهش داشته و کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های بیمه داخلی به راهبری بیمه ایران برای مقابله با آن تشکیل شده تا پروژه‌های ملی نظیر نیروگاه‌ها، نفتکش‌ها،  هواپیمایی و صنایع سنگین را تحت پوشش قرار دهد و از این جهت حرکت خوبی در مقابله با تحریم اطمینان داشته باشند.
      وی افزود: تعامل خوبی در این زمینه انجام شده و خسارت‌هایی که اتفاق می‌افتد با همکاری شرکت‌های بیمه پرداخت می‌شود و دولت هم در این راستا 1 میلیارد دلار برای تأمین خطراتی که قابل واگذاری به خارج نیست، اختصاص داده است.
      لامعی تصریح کرد: با توجه به تحریم‌ها، قبولی اتکایی بیمه ایران از شرکت‌های بیمه داخلی افزایش پیدا کرده اما برای توسعه صنعت بیمه کشور و پس از کاهش تحریم‌ها نیازمند مثبت شدن تراز صادرات و واردات خدمات بیمه‌ای هستیم و می‌توانیم توانمندی ارزی صنعت بیمه را گسترش دهیم.
      وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 50 درصد بازار اتکایی کشور در اختیار شرکت بیمه ایران است، گفت: در صورتی که سرمایه این شرکت طبق برنامه افزایش پیدا کند، در جهت توسعه بازار اتکایی داخلی و خارجی اقدام کنیم.

      * مبارزه با فساد اداری اولویت دولت یازدهم باشد

      به گفته وی، مهم‌ترین اولویت دولت یازدهم را فراگیر کردن فرهنگ سلامت اداری و مبارزه با فساد دانست و گفت: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران الگویی برای کشورهای جهان اسلام است، اولین اولویت آن باید مبارزه با فساد اداری باشد.
      وی افزود: خطری که امروز منابع مالی بیت‌المال و حقوق مردم را تهدید می‌کند، عدم توجه مسئولان در سطح کلان اجرایی کشور به مبارزه با فساد اداری است.
      لامعی گفت: امیدواریم اولین اولویت منتخب ریاست‌ جمهوری آینده، مبارزه با فساد در حوزه‌های اقتصادی باشد و وصیت‌نامه امام خمینی و فرامین امام علی(ع) بهترین برنامه برای سیاست‌گذاری مدیریتی و چگونگی انتصاب مدیران است.

      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 28 اردیبهشت 1392 ساعت 15:33:47  خوانده شده: 1029  نمایش چاپی