• اصابت شهاب سنگ، ریسک های فضایی را در رادار بیمه گران قرار داد
      به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه به گزارش مجله ی آنلاین رویال گزت در برمودا، انفجار شهاب سنگی در روسیه و نزدیک شدن ستاره‌ی دنباله دار به نزدیکی زمین، سبب شد تا ریسک های فضایی در برنامه‌ی کاری بیمه گران قرار گیرد.
      این مجله در ادامه اظهار می دارد که بیمه گران «گاهی اوقات باید حوادث فضایی فرازمینی را در نظر بگیرند و اصابت یک شهاب سنگ بزرگ به یک منطقه‌ی شهری، می تواند یکی از آن حوادث باشد.»
      اصابت شهاب سنگ، سبب خرابی 3000 خانه و ساختمان در شش شهر روسیه شد که بیش از 1200 نفر در اثر این حادثه، مجروح شدند. در نتیجه، پس از برآورد میزان دقیق خسارت ها، بیمه گران با موجی از چالش های مربوط به مطالبات بیمه ای، روبرو خواهند شد. گزارش های رسانه ای نشان می دهند که دولت روسیه میزان خسارت های اولیه را 32.2 میلیون دلار اعلام نموده است.
      اصابت شهاب سنگ، یک روز پیش از نزدیکی ستاره‌ی دنباله دار، 2012 DA14، تا نزدیک 27 هزار کیلومتری به زمین رخ داد. این سنگ فضایی بزرگ، که 50 متر طول داشت، یکی از بزرگ ترین ستاره های دنباله داری است که به زمین نزدیک شده است.
      رویال گزت در ادامه ی گزارش خود اضافه می نماید که به طور متوسط، اشیائی با این اندازه هر 40 سال از نزدیک زمین گذر می کنند و هر 1200 سال یک بار به زمین برخورد می کنند. شرکت مدل سازی حوادث جهانی ائر اعلام کرد، آخرین باری که شیئی به اندازه‌ی DA14 با زمین برخورد نمود در سال 1908 در روسیه بود که به حادثه‌ی تانگسوسکا شهرت یافت.
      در آن حادثه، یک شهاب سنگ 100 متری در آسمان منفجر شد که درختان را در منطقه ای به وسعت 2000 کیلومتر مربع از زمین کند و سبب ایجاد امواج زلزله گشت که میزان انرژی آزاد شده به میزان 10 مگاتن انفجار تی ان تی یا در حدود 1000 برابر قدرتمند تر از بمب اتمی بود که آمریکا در سال 1945 در هیروشیما منفجر کرد.
      متخصصین مدل سازی ریسک در آر ام اس، یک حادثه‌ی مشابهی که در شهر نیویورک اتفاق افتاد، را مدل سازی نمودند. با جمعیتی معادل 10 میلیون نفر، آر ام اس، پیش بینی نمود، 3.2 میلیون کشته و 3.76 میلیون نفر زخمی با ضربه ی اقتصادی معادل 2 تریلیون دلار و خسارت اموال در حدود 1.19 تریلیون دلار در پی خواهد بود.
      اما حوادثی با ابعاد مشابه بین 400 الی 1800 سال به طول می انجامد تا اتفاق بیفتند؛ در حالیکه در حدود فقط یک در 250 این احتمال وجود دارد که یک ستاره ی دنباله دار 30 الی 100 متری هر ساله با زمین برخورد کند.

      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 27 اسفند 1391 ساعت 12:39:28  خوانده شده: 1617  نمایش چاپی