• آخرین وضعیت 5 شرکت آماده ورود به بازار بیمه/ دولتی‌ها محدودیت دارند : آخرین وضعیت 5 شرکت آماده ورود به بازار بیمه/ دولتی‌ها محدودیت دارند


      مدیرکل پذیرش مؤسسات بیمه مرکزی در گفت‌وگو با فارس اعلام کرد
      آخرین وضعیت 5 شرکت آماده ورود به بازار بیمه/ دولتی‌ها محدودیت دارند
      خبرگزاری فارس: مدیرکل پذیرش مؤسسات و دفاتر بیمه مرکزی با اشاره به ورود 5 شرکت به بازار بیمه کشور در آینده نزدیک اظهار داشت: بیمه مرکزی اجازه ورود مؤسسات دولتی به عنوان مؤسس شرکت بیمه را به هیچ وجه نخواهد داد.
       Tweet
      رضا مصطفوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، با اشاره به مصوبه دولت مبنی بر افزایش حداقل سرمایه برای تأسیس شرکت بیمه اظهار داشت: شرکت‌های فعلی بازار بیمه نیز باید تا چهار سال سرمایه خود را افزایش داده و با ارقام جدید منطبق کنند.

      وی افزود: البته این مصوبه مربوط به شرکت‌های فعال در سرزمین اصلی است و دستورالعمل مربوط به شرکت‌های ثبت شده در مناطق آزاد در حال تدوین و جمع‌بندی است و به زودی اعلام می‌شود.

      مدیرکل پذیرش مؤسسات و دفاتر بیمه‌ای بیمه مرکزی با بیان اینکه آخرین مصوبه مربوط به افزایش سرمایه شرکت‌های بیمه مربوط به سال 85 بوده یادآور شد: از آن زمان تاکنون ارقام، در همان حدود باقی مانده بود و خلأ مهمی در این زمینه وجود داشت.

      به گفته وی، با ابلاغ این مصوبه، ظرفیت‌سازی خوبی در شرکت‌ها و صنعت بیمه صورت می‌گیرد و سهم نگهداری را افزایش می‌دهد، همچنین با توجه به رشد اقتصاد کشور باید تناسبی بین رشد صنعت بیمه با فعالیت‌های اقتصادی در کشور برقرار باشد.

      مصطفوی در مورد متقاضیان تأسیس شرکت بیمه با توجه به افزایش حداقل سرمایه گفت: هم‌اکنون 50 گروه متقاضی تأسیس شرکت بیمه هم به طور تخصصی و هم به صورت جنرال هستند و موضوع افزایش سرمایه به آنها نیز ابلاغ می‌شود هر چند که اغلب این متقاضیان سرمایه حدود 250 میلیارد تومانی دارند.

      مدیر کل پذیرش مؤسسات و دفاتر بیمه‌ای گفت: فرایند تأمین سرمایه به این صورت است که متقاضیان ابتدا تعهد می‌دهند که چه میزان از سرمایه را خودشان تأمین می‌کنند و چه مقدار از طریق پذیره‌نویسی در بورس تأمین خواهد شد.

      *ورود دولتی‌ها به عنوان مؤسس شرکت بیمه ممنوع است

      وی در پاسخ به سؤالی در خصوص حضور برخی نهادها و سازمان‌ها برای تأسیس شرکت بیمه و نحوه رسیدگی به این تقاضا گفت: طبق آیین‌نامه 40 شورای عالی بیمه، نهادها و مؤسسات دولتی و مؤسسات عمومی و غیردولتی نمی‌توانند به عنوان مؤسس شرکت بیمه باشند، همچنین اشخاص حقوقی که تحت عنوان مؤسس مراجعه می‌کنند، سهامداران و مالکان آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم و اگر با واسطه و بی‌واسطه با نهادهای دولتی مرتبط باشند، به هیچ عنوان اجازه فعالیت به عنوان مؤسس به آنها داده نخواهد شد.

      * وضعیت شرکت‌های آماده ورود به بازار

      مصطفوی در مورد آخرین وضعیت شرکت‌های بیمه آماده ورود به بازار گفت: در حال حاضر شرکت بیمه تعاون در شرف صدور پروانه فعالیت است، همچنین یک شرکت دیگر هم موافقت اصولی اولیه را گرفته و در مرحله پذیره‌نویسی است.

      وی اضافه کرد: همچنین یک شرکت بیمه تخصصی اشخاص و درمان ثبت‌شده در مناطق آزاد در مرحله اخذ پروانه فعالیت است و شرکت‌های بیمه دانش و خاورمیانه نیز منتظر امضای موافقت اصولی اولیه برای ورود به بازار هستند.

      مدیر کل پذیرش مؤسسات بیمه‌ای بیمه مرکزی ادامه داد: بر این اساس شرکت‌های بیمه تعاون و شرکت‌ بیمه تخصصی اشخاص امسال و 3 شرکت دیگر در اوایل سال آینده وارد بازار می‌شوند.

      وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا صنعت بیمه سودآوری لازم را برای سرمایه‌گذاری دارد، گفت: قطعاً متقاضیان تأسیس شرکت که می‌خواهند سرمایه کلانی را وارد بازار کنند، مدیران مالی دارند و محاسبات ریسک و سودآوری را انجام داده‌اند و همچنین ظرفیت‌های بیمه‌ای کشور و تعداد متقاضیان نشان دهنده سودآوری آن است.

      به گفته مصطفوی، شرکت‌های بیمه جدید زمانی موفق می‌شوند که خدمات و رشته‌های بیمه‌ای جدید و بهتر ارائه کنند.

      * نظارت کامل بیمه مرکزی بر صلاحیت مدیران فنی

      این مدیر صنعت بیمه درباره سخت‌گیری بیمه مرکزی در پذیرش شرکت‌ها با وجود افزایش حداقل سرمایه تأسیس اظهار داشت: افزایش سرمایه تأسیس موجب تخصصی شدن صنعت می‌شود، اما در اینجا بحث سرمایه‌گذار از مدیر فنی جدا شده است، زیرا ممکن است سرمایه‌گذار لزوماً فرد فنی نباشد اما بیمه مرکزی در مورد تأیید صلاحیت فنی مدیرعامل و مدیران فنی شرکت‌ها وارد می‌شد و با حساسیت این موضوع را پیگیری می‌کند.

      مصطفوی گفت: طبق آیین‌نامه‌ 40، حداقل سه پنجم افراد عضو هیئت مدیره باید فارغ‌التحصیل رشته‌های مرتبط با بیمه باشند و مابقی اعضا هم باید حداقل 5 سال تجربه مؤثر مدیریتی داشته باشند.

      وی با اشاره به اینکه اجرای تعهدات بیمه‌گر گاهی چندین سال به طول می‌انجامد، افزود: به همین دلیل مدیران فنی شرکت باید صلاحیت لازم را داشته باشند تا بتوانند در مدت زمان طولانی به تعهدات خود در قبال بیمه‌گذاران عمل کنند.

       


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : 07 دی 1391 ساعت 11:06:48  خوانده شده: 1083  نمایش چاپی