• 7درخواست صنعت بیمه از دولت
       توسط رییس کل بیمه مرکزی در همایش بیمه و توسعه مطرح شد
      7درخواست صنعت بیمه ازدولت

      گروه بازار پول - نوزدهمین همایش ملی و پنجمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه با حضورمعاون اول رییس‌جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بیمه مرکزی، اعضای شورای عالی بیمه، مدیران عامل، کارشناسان، نمایندگان و کارگزاران صنعت بیمه روز گذشته در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

      در این همایش معاون اول رییس‌جمهور به عملکرد صنعت بیمه ایران طی یک سال گذشته پرداخت و از آن تقدیر کرد؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی از نقش پررنگ بیمه‌های دولتی در بازار خبر داد و رییس کل بیمه مرکزی نیز در حضور مسوولان بلندپایه دولتی درخواست فعالان بیمه‌ای را مطرح کرد.
      صنعت بیمه، سد راه تحریم‌ها
      «صنعت بیمه کشور تنها نهادی است که در زمان تحریم‌ها نه تنها هزینه‌ای برای دولت نداشت، بلکه در بسیاری مواقع از تهدیدها فرصت‌های جدیدی ساخت.» این تقدیری بود که از سوی معاون اول رییس‌جمهور در13 آذر روز بیمه از صنعت بیمه ایران شد.
      محمدرضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهوری در نوزدهمین همایش ملی و پنجمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه گفت: صنعت بیمه ایران توانست تحریم‌ها را دور بزند.
      وی افزود: اکنون شرکت‌های بیمه ایرانی توانسته‌اند علاوه بر پوشش نفتکش‌های حامل نفت صادراتی کشور به اقصی نقاط جهان با ایجاد پوشش‌های مناسب بیمه‌ای برای سایر محموله‌های وارداتی و صادراتی، تلاش دشمنان را برای محدود کردن تجارت خارجی ایران خنثی کنند. رحیمی همچنین بر ضرورت توجه به گسترش فعالیت شرکت‌های بیمه ایرانی در عرصه «بیمه‌های عمر و زندگی» تاکید کرد و یادآور شد: با وجود اهمیت و کارکردهای بسیار به خصوص تامین پس انداز مطمئن برای زندگی و آینده افراد خانواده، این رشته هنوز جایگاه شایسته خود را نیافته و نقش آن در اقتصاد کشور و در میان خانواده‌ها کم‌رنگ است.
      وی ادامه داد: با کمک نهادهای آموزشی و تبلیغات مناسب رسانه‌ها باید برای درک مفهوم واقعی و مزایای بیمه عمر فرهنگ سازی کرد.
      معاون اول رییس‌جمهوری با بیان این که صنعت بیمه کشور طی سال‌های اخیر با سیاست‌گذاری‌ها، تمهیدات و تشویق‌های مناسب شکوفا شده است، خاطرنشان کرد: در دولت‌های نهم و دهم نسبت به گذشته توجه بیشتری به صنعت بیمه شده است.
      رحیمی با اشاره به اینکه جایگاه جهانی ایران در شاخص حق بیمه تولیدی ارتقا یافته است، ادامه داد: در حال حاضر از مجموع 25 شرکت بیمه‌ای فعال در کشور، 24 شرکت آن غیردولتی هستند؛ صنعت بیمه ایران هنوز ظرفیت‌های بسیاری دارد که باید با ارائه انواع خدمات نوین بیمه‌ای در بازار ازجمله فراهم کردن زمینه سرمایه‌گذاری و فعالیت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و همچنین افزایش ارتباطات با شرکت‌های بیمه غیرایرانی، بسترهای توسعه این صنعت را فراهم کنیم.
      معاون اول رییس‌جمهوری یادآور شد: با گسترش این صنعت می‌توانیم پوشش‌های بیمه‌ای را به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی گسترش دهیم.
      وی با بیان اینکه بازار بیمه اسلامی در حال توسعه است، اظهار کرد: شرکت‌های بیمه اسلامی می‌توانند روش‌ها و مهارت‌های متعارف را از کشورهای خارجی فراگیرند، اما برای رشد به سرمایه‌گذاری‌های عظیمی نیاز دارند. معاون اول رییس‌جمهوری خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی کارشناسان در سال 2015 ارزش حق بیمه‌ها در کشورهای اسلامی به مرز 4/7 میلیارد دلار می‌رسد.
      رحیمی یادآور شد: رشد اقتصادی و جمعیتی کشورهای منطقه و نبود پوشش بیمه‌ای اکثریت مسلمانان بیانگر وجود زمینه مساعد برای رشد انواع بیمه در منطقه است. وی با تاکید بر اینکه در دنیای کنونی صنعت بیمه از مهم‌ترین بخش‌های نظام مالی در هر کشور است، تصریح کرد: ایجاد امنیت اقتصادی، اجتماعی و روانی، پذیرش خطرات متنوع سرمایه‌گذاری در بازارهای پول و سرمایه بدون حضور فعال شرکت‌های بیمه امکان پذیر نیست، بنابراین صنعت بیمه هر کشور می‌تواند با حمایت از برنامه‌های اقتصادی، تاثیر قابل توجهی بر رشد، توسعه و پیشرفت اقتصادی داشته باشد.
      ارتقای جایگاه بخش خصوصی
      وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در همایش بیمه توسعه گفت: ساختار اقتصاد دولتی و وجود دولت به عنوان مالک شرکت‌های بیمه‌ای، قبل از اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، مانع از توجه به نقش بیمه در کشور بود که این روند اصلاح شد.
      شمس الدین حسینی گفت: در سال جاری 66 درصد از کل حق بیمه‌های تولیدی متعلق به یک شرکت بیمه کاملا دولتی و سه شرکت دیگر که دولت از آنها سهم دارد بوده که از این میزان 44 درصد مربوط به بیمه ایران، 22 درصد شرکت‌های آسیا، دانا و البرز و 34 درصد سهم 19 شرکت بیمه‌ای دیگر است.
      شمس‌الدین حسینی با اشاره به رشد 76 درصدی حق بیمه‌ها در 8 ماهه ابتدایی امسال گفت: افزایش حق بیمه‌ها و رشد واگذاری‌های اتکایی به بیمه گران داخلی از دلایل این رشد است.
      وی افزود: اعمال تحریم‌های بیمه‌ای علیه کشور، موجب شد تا نقش و اهمیت بیمه بیش از پیش در سطوح استراتژیک کشور و نظام، روشن شود.
      وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد یک تغییر تدریجی در ترکیب بیمه‌نامه‌ها هستیم، به طوری که رشد رشته‌های مختلف غیر از شخص ثالث، افزایش یافته است. وی با اشاره به وجود ظرفیت فراوان در زمینه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری برای گسترش پوشش‌های بیمه‌ای در کشور، گفت: در بخش حمل و نقل و کشتیرانی، ظرفیت زیادی وجود دارد.
      حسینی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در زمینه بیمه‌های تکمیل درمان صورت گرفته است، تصریح کرد: در دنیا نیز شرکت‌های بیمه خصوصی از بیمه‌های تجاری به سمت رفاهی و بیمه‌های زندگی متمایل شده‌اند.
      درخواست‌های رییس کل از دولت
      رییس کل بیمه مرکزی ایران در نوزدهمین همایش ملی و پنجمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه درخواست صنعت بیمه از دولت را مطرح کرد، ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح بیمه شخص ثالث به دولت، ارائه آیین‌نامه شرایط عمومی بیمه‌نامه‌ها به دبیرخانه هیات دولت، ادامه مساعدت‌ها در پشتیبانی صنعت بیمه و توسعه شرکت‌های بیمه‌ای اتکایی از جمله این درخواست‌ها بود.
      سیدمحمد کریمی مساعدت دولت از شرکت‌های بیمه اتکایی با توجه به نوسانات شدید ارزی، موافقت با شرکت‌های جدید التاسیس بیمه‌ای، توصیه به رییس صدا و سیما جهت تدوین برنامه‌های بیمه‌ای در این رسانه و افزایش تامین مالی صندوق خسارت‌های بیمه‌ای را از دیگر درخواست‌های این صنعت از دولت اعلام کرد.
      کریمی درخصوص قدمت بیمه در ایران گفت: بیمه در کشور دارای سابقه 80 ساله است، اما برای نیل به برنامه‌های تعریف شده به خصوص برنامه چشم‌انداز 20 ساله، فرمان 10 ماده‌ای رییس‌جمهوری و سایر برنامه‌ها، راه زیادی در پیش داریم.
      رییس کل بیمه مرکزی، یکی از اقدامات اساسی صنعت بیمه را مقابله با تحریم‌ها دانست و گفت: با اقدامات انجام شده، این تحریم‌ها تبدیل به فرصت شد، زیرا در زمانی این صنعت توان محاسبه ریسک بیمه‌های بزرگ را نداشت و ارزیاب خسارت برای این نوع از ریسک‌ها نیز موجود نبود، اما پس از تحریم توانست نگهداری ریسک‌های بزرگ را در کشور تجربه کند.
      رییس کل بیمه مرکزی گفت: براساس گزارش مجله سیگما (مجله منتشر کننده اخبار بین‌المللی صنعت بیمه)، ایران در شاخص حق بیمه تولیدی در دنیا مقام اول را کسب کرد، این در حالی است که با توجه به بحران اقتصادی در دنیا، این شاخص در بعضی از کشورهای توسعه یافته منفی بوده است.
      رییس کل بیمه مرکزی در پایان توسعه و تقویت بخش خصوصی و اجرای اصل 44 قانون اساسی در صنعت بیمه را از اقدامات موثر برای صنعت بیمه دانست و گفت: نظارت موثر بر این صنعت و توسعه رشته‌های جدید بیمه‌ای در دستور کار است.
      رونمایی دانشنامه بیمه
      دکتر غدیرمهدوی، رییس پژوهشکده بیمه از تدوین دانشنامه صنعت بیمه برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: هرچند صنعت بیمه کشور با استاندارد دنیا فاصله زیادی دارد؛ اما اقدامات موثری در حال انجام است.
      وی مشکل اساسی صنعت بیمه را توسعه اندک دانش دانست و افزود: رسالت پژوهشکده بیمه توسعه دانش این صنعت است.
      مهدوی اظهار کرد: تیراژ کتب منتشره در صنعت بیمه بسیار اندک بوده و به همین دلیل نهضت چاپ کتاب برای این بخش در دستور کار است.
      رییس پژوهشکده بیمه اجرای طرح بررسی رضایت مشتریان شرکت‌های بیمه و رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه‌ای را از اقدامات در دستور کار صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: نتایج طرح بررسی رضایت مشتریان تا یک ماه آینده و نتایج طرح رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه تا آخر سال‌جاری اعلام می‌شود که امیدواریم این امر میزان رقابت پذیری را در صنعت بیمه گسترش دهد.

      آسوده و رحیمی به هم رسیدند
      لیلا اکبر پور-قدردانی محمد رضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهوری و رییس دیوان محاسبات سابق از سید محمد آسوده مدیرعامل برکنارو تبرئه شده سابق بیمه ایران در سالروز بیمه، بار دیگر خاطره برکناری هیات‌مدیره بیمه ایران در پنج سال گذشته را یادآوری کرد.
      هرچند پس از پیگیری‌های دستگاه قضایی و با صدور حکم تبرئه برای مدیران برکنارشده بیمه ایران داستان غم انگیزآنان به پایان رسید، اما پنج سال سکوت رسانه‌ای سید محمد آسوده نشان داد که هنوز از اتهامات وارده به خود و همکارانش دلخور است.
      روزهای سخت سید محمد آسوده بالاخره تمام شد و این استاد دانشگاه بار دیگر فعالیتش را در بیمه اتکایی ایرانیان که از مسوولیت‌های حساس به ویژه درزمان تحریم‌هاست، آغاز کرد؛ اما تا به دیروز که معاون اول رییس‌جمهور به صراحت از زحمات آسوده در بیمه اتکایی ایرانیان به خاطر زحماتش برای عبور از سد تحریم‌ها تشکر کرد هیچ کس آسوده را اینقدر آسوده ندیده بود.
      او یک بار هم در دوران جنگ تحمیلی و رفتار غیرحرفه‌ای بیمه‌گران اتکایی خارجی در برخورد با ایران از حقوق کشور در دیوان لاهه دفاع کرده و توانسته بود حق ایران را بگیرد.
      خود او در مقابل پرسش خبرنگاران سکوت کرده بود و تنها به این جمله بسنده کرده و گفته بود «من و همکارانم هیچ گناهی نداریم و امیدوارم روزی این موضوع برای رییس‌جمهور مشخص شود.»
      سال گذشته پس از چهار سال انتظار او تبرئه شد و درج این خبر موجب شد تا خبرنگاران بار دیگربا وی تماس گرفته و جویای حالش شوند؛ آسوده این بار گفت: «این حکم برای 9ماه گذشته است و حداقل برای من تازگی ندارد. ترجیح می‌دهم هیچ‌گاه در مورد این مساله صحبت نکنم. این سکوت شکسته نمی‌شود و دلخوری‌های من برای خودم باقی می‌ماند. گلایه زیاد است ولی زبان گفتن نیست!
      اما در روز بیمه، محمدرضا رحیمی که در روزگاری و در مقام رییس دیوان محاسبات گزارشی ارائه کرد که نتیجه آن برکناری محمد آسوده از مدیریت بیمه ایران بود، در مقام معاون اول از آسوده برای زحماتی که در این دوران برای عبور از تحریم کشیده تشکر کرد.

      منبع خبر : روزنامه دنیای اقتصاد - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 14 آذر 1391 ساعت 17:16:09  خوانده شده: 1048  نمایش چاپی