• سازو کار بیمه ای پوشش نوسان نرخ ارز

       رییس‌کل بیمه مرکزی اعلام کرد
      سازو کار بیمه‌ای پوشش نوسان نرخ ارز

      گروه بازار پول- رییس کل بیمه مرکزی با اعلام جزئیات بیمه پوشش ریسک نوسان نرخ ارز گفت: آیین‌نامه این بخش تصویب شده که براساس آن نوسان 25 درصدی نرخ ارز توسط شرکت‌ها پوشش داده می‌شود و تنها 3 درصد نوسان را با عنوان حق بیمه در نظر گرفته‌ایم.

      وی در ادامه گفت: ما آیین‌نامه این بیمه را تدوین کرده‌ایم البته در دنیا چنین بیمه‌نامه‌ای متداول نیست یا انجام نمی‌شود و اگر بخواهند پوشش بدهند به صورت شریکی انجام می‌شود. وی تاکید کرد: در آیین‌نامه‌ای که در مورد نوسانات نرخ ارز تدوین و ابلاغ شده است، عنوان شده تنها 25 درصد مثبت و منفی نوسانات نرخ ارز پوشش داده می‌شود و بیشتر از آن پوشش داده نمی‌شود. کریمی خاطرنشان کرد: همچنین 3 درصد به عنوان حق بیمه در نظر گرفته‌ایم که اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند صادرکنندگان بیمه سود خواهند کرد. بر همین اساس نیز با توجه به اینکه نرخ ارز افزایش داشته تاکنون استقبال زیادی از این بیمه‌نامه نشده است و در واقع برای تجار نمی‌صرفد که این حق بیمه را پرداخت کنند.
      وی با اعلام اینکه تحریم بیمه‌نامه‌های نفتکش‌های ایرانی در سال گذشته توسط آمریکا باعث صرفه‌جویی ارزی به میزان 700 میلیون دلار و جلوگیری از خروج این مبالغ از کشور شد، گفت: خوشبختانه شرکت‌های بیمه داخلی به خوبی توانستند پوشش‌های لازم برای نفتکش‌ها و هواپیماهای کشور ایجاد کنند و حتی اعلام کردیم شناورهای خارجی در آب‌های ایران را نیز می‌توانیم پوشش بیمه‌ای بدهیم.
      وی یکی از رویکردهای جدی بیمه مرکزی را توجه به «بیمه زندگی» و تلاش برای فراگیر شدن این نوع بیمه در کشور خواند. برخورداری زنان خانه‌دار از مستمری، موضوع دیگری بود که رییس‌کل بیمه مرکزی آن را در زمره‌ برنامه‌های جاری بیمه مرکزی ذکر کرد. وی در این باره از اعطای مجوز به یک شرکت خبر داد و اعلام کرد که فعالیت این شرکت به زودی آغاز می‌شود. کریمی در ادامه با تاکید بر اینکه باید فرهنگ بیمه در کشور توسعه پیدا کند، بیمه را یک «سرمایه‌گذاری» و نه یک «هزینه» عنوان کرد و با توجه به سابقه‌ هشتاد ساله‌ صنعت بیمه در ایران، به‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، نفوذ بیمه در جامعه را به حد کافی ندانست.
      رییس‌کل بیمه مرکزی به تشریح اقدامات صورت گرفته و دستاوردهای صنعت بیمه در سال‌های اخیر پرداخت. وی با اعلام افزایش قابل توجه در مقدار حق بیمه‌ تولیدی، میزان خسارت دریافتی و ذخایر مورد نظر بیمه مرکزی برای استفاده در شرایط فاجعه آمیز، از رشد قابل توجه در تعداد شرکت‌های بیمه خبر داد. وی با اعلام اینکه در سال 83 تعداد 15 شرکت بیمه‌ای در کشور فعالیت داشتند، از افزایش این شرکت‌ها به 25 مورد خبر داد و افزود: همچنین تعداد نمایندگان شبکه فروش بیمه در سال 83 نیز 6 هزار و 600 نمایندگی بود که امروز به 25 هزار نمایندگی و شبکه فروش افزایش یافته است. هم‌چنین نسبت خسارت نیز به‌رغم دو افزایش عمده در نرخ دیه، ثابت مانده است که به اعتقاد وی دستاورد مثبتی برای صنعت بیمه است.
      کریمی در ادامه با اشاره به اینکه صنعت بیمه بنا به قانون مصوب، موظف است که به بعضی نهادهای حاکمیتی مبالغی را پرداخت کند، میزان مبلغ پرداخت شده به نیروی انتظامی از زمان تصویب این قانون را تاکنون 766 میلیارد تومان و به وزارت بهداشت 1300 میلیارد تومان گزارش داد. وی اظهار کرد که در نتیجه‌ قانون، بیمارستان‌ها موظف هستند که به همه‌ مصدومان حوادث رانندگی، چه با بیمه و چه بی‌بیمه، خدمات رایگان ارائه دهند.
      البته وی اشاره‌ای به اعتراض بعضی از فعالان صنعت بیمه در مورد دوبار پرداخت شدن هزینه‌های درمانی توسط شرکت‌های بیمه نکرد. وی البته هزینه درمان را خیلی بیشتر دانست و تاکید کرد که بقیه‌ مبلغ آن را دولت پرداخت می‌کند.
      او همچنین در گزارش چهارماهه‌ 91 صنعت بیمه، از رشد حق بیمه تولیدی، میزان خسارات دریافتی و شبکه فروش در این سال اطلاع داد. علاوه بر این رییس کل بیمه مرکزی از تصویب مجوز دو شرکت جدید بیمه توسط شورای عالی بیمه خبر داد. رییس کل بیمه مرکزی، نهاد زیرمجموعه‌ خود را در زمره‌ آن‌ گروه از موسسات دولتی‌ دانست که احکام برنامه‌ پنجم توسعه را تقریبا کامل اجرا کرده است.
      وی در توضیح دیگر اقدامات در دست اجرا، از ارزیابی رضایت مشتریان بیمه، توسط پژوهشکده بیمه خبر داد. به گفته‌ وی نتایج این ارزیابی قرار است برای رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین آیین‌نامه‌ توانگری مالی که سال گذشته ابلاغ شد و قرار است امسال اجرایی شود، در رتبه‌بندی شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. توسعه صنعت IT در حوزه‌ بیمه و فراگیر کردن سامانه‌ یکپارچه‌ای که اطلاعات همه‌ شرکت‌ها و بیمه‌گذاران در آن ثبت باشد، از دیگر اقدامات مهم در دستور کار بیمه مرکزی عنوان شد. به گفته‌ کریمی، هر بیمه‌گذاری می‌تواند وضعیت خود را در این سامانه ببیند و اطلاعات پرداخت‌ها در آن ثبت می‌شود. امری که هم به بیمه‌گذار و هم به نظارت کمک زیادی می‌کند. همچنین استعلام خودرو برای اعتبار بیمه‌نامه هم از این طریق، بهتر انجام می‌شود.
      کریمی در انتها از تایید مجوز دو شرکت بیمه‌ جدید به نام‌های بیمه دانش و خاورمیانه خبر داد. به گفته وی سرمایه اولیه شرکت بیمه دانش 250 میلیارد تومان و سرمایه اولیه شرکت خاورمیانه از آنجا که به صورت تخصصی در حوزه بیمه زندگی فعالیت خواهد کرد، 120 میلیارد تومان است. او در انتها در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ساز وکار و مسائل پیش آمده در حوزه‌ بیمه‌ ترابری پس از تحریم‌ها، از پاسخ دادن خودداری کرد و با اعلام موفقیت طرح‌های بیمه مرکزی برای مقابله با تحریم شرکت‌های بیمه، اعلام جزئیات را به خاطر شناسایی و تحریم شرکت‌های جدید، به صلاح ندانست.


      منبع خبر : روزنامه دنیای اقتصاد - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 27 شهریور 1391 ساعت 16:36:59  خوانده شده: 1379  نمایش چاپی