• کاهش 50درصدی ریسک زلزله با گشترش بیمه نامه زلزله

      رئیس پژوهشکده بیمه مطرح کرد: کاهش 50 درصدی ریسک زلزله با گسترش بیمه‌نامه زلزله

      رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به اینکه مهم‌ترین مزیت بیمه‌نامه زلزله کمک به ملموس شدن این ریسک برای مردم است، از ارائه بیمه‌نامه زلزله تا 2 سال آینده در کشور خبر داد.
      به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه، دکتر غدیر مهدوی رئیس پژوهشکده بیمه در نشست علمی "گزارش دستاوردهای بازدید از مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی" که با حضور مدیران ارشد شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این پژوهشکده برگزار شد، ضمن تأکید بر کارکردهای بیمه در کشور گفت: یکی از ابداعات بیمه، ریسک‌پذیر کردن برخی خطرات مهم است که قبلاً تحت پوشش نبوده که در واقع بیمه زلزله از این قبیل خطرات محسوب می‌شود.
      رئیس پژوهشکده بیمه ادامه داد: بیمه زلزله مدتی است که در برخی کشورها ترویج یافته و در کشور ما نیز در سال‌های اخیر این موضوع به صورت جدی مطرح شده است.
      وی با بیان اینکه توجه به زلزله در کشور ما بسیار ملموس است، گفت: بحث‌های آکادمیک بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و پژوهشکده بیمه نیز دو کار پژوهشی مناسب را در این خصوص انجام داده است.
      دکتر مهدوی تصریح کرد: مهمترین نکته و مزیت در بیمه‌نامه زلزله کمک به ملموس شدن این ریسک برای مردم و تلاش آنها برای رفع این مشکل و اقدام برای کاهش این ریسک است.
      وی ادامه داد: اگر در زلزله اخیر، منازل مسکونی تحت پوشش بیمه زلزله بود، خسارات و تلفات تا یک دهم کاهش می‌یافت.
      مهدوی با اشاره به اینکه مدیریت کردن ریسک زلزله، منافع اجتماعی بسیاری به دنبال خواهدداشت، گفت: با گسترش بیمه‌نامه زلزله، ریسک زلزله تا حد 50 درصد کاهش خواهد یافت.
      وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اقداماتی که برای بیمه زلزله صورت گرفته، تا دو سال آینده شرکت‌های بیمه داخلی می‌توانند این بیمه‌نامه را ارائه کنند.

      بسطامی: زلزله آذربایجان رکورددار تلفات جانی سال جاری میلادی
      بسطامی عضو تیم تحقیقاتی اعزامی پژوهشکده بیمه به مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی در این نشست گفت: با وجود اینکه 56 درصد کل تلفات انسانی زلزله در سال جاری میلادی در دنیا مربوط به زلزله اخیر آذربایجان شرقی است ولی سهم اموال بیمه شده در این زلزله تنها 3/0 درصد از خسارات وارده بوده است.
      بنابر این گزارش، عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در نشست علمی ارائه نتایج سفر تحقیقاتی به مناطق زلزله زده که توسط پژوهشکده بیمه انجام شده بود، با اشاره به اینکه این زلزله در نزدیکی گسل‌های بزرگ این استان اتفاق افتاده است، گفت: در واقع در این حادثه دو زلزله به فاصله ده دقیقه به وقوع پیوست که موجب شد شدت آن کاهش یابد.
      مرتضی بسطامی در خصوص تلفات زلزله‌های دنیا در سال جاری میلادی گفت: 13 زلزله بزرگ در سال 2012 در دنیا رخ داده که مجموعاً این زلزله‌ها 545 نفر تلفات انسانی داشته است. وی افزود: این در حالی است که زلزله آذربایجان با 306 نفر کشته، مقام اول تلفات انسانی را در این زلزله‌ها به خود اختصاص داده است.
      عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با اشاره به علل بروز خسارات فراوان در زلزله اخیر آذربایجان اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های مشترک مناطق زلزله زده، خاک سست این مناطق بوده است. وی اضافه‌ کرد: عمده خانه‌های روستایی آسیب‌دیده در مسیر شیب 5 ساخته شده بودند.
      بسطامی خاطرنشان کرد: اکثر اماکن آسیب‌دیده در مناطق روستایی ساخت‌های خشتی و ساختمان‌های آجری فاقد شناژ بوده‌اند.
      عضو تیم تحقیقاتی پژوهشکده بیمه با بیان اینکه خسارت زلزله اخیر آذربایجان حدود 2 هزار میلیارد تومان برآورد شده، افزود: از این میزان خسارت با توجه به میزان بیمه‌نامه‌های حوادث صادره، شرکت‌های بیمه تنها 6 میلیارد تومان باید بپردازند که این رقم 0.3 درصد کل خسارت‌ها است. که نشاندهنده ضریب نفوذ اندک بیمه زلزله در این استان است.


      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 16 شهریور 1391 ساعت 11:50:05  خوانده شده: 1506  نمایش چاپی