• افزایش سهم بخش خصوصی به 53درصد و رشد 22درصدی حق بیمه ها

      گزارش فارس از صنعت بیمه در سالی که گذشت
      افزایش سهم بخش خصوصی به 53 درصد و رشد 22 درصدی حق بیمه‌ها
      خبرگزاری فارس: صنعت بیمه کشور با به کارگیری روش‌های توسعه بازار و تلاش برای افزایش ضریب نفوذ بیمه، موجب افزایش سهم بخش خصوصی به 53 درصد و رشد 22.8درصدی حق بیمه های تولیدی در سال گذشته شده است.
      خبرگزاری فارس: افزایش سهم بخش خصوصی به 53 درصد و رشد 22 درصدی حق بیمه‌ها

      به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا»، صنعت بیمه به عنوان یک زیرساخت مهم اقتصادی بر بسیاری از مناسبات اقتصادی و اجتماعی کشور، اثرگذار است و این تأثیر، گاه به صورت آشکار و گاه نهفته، خود را نشان می‌دهد.

      بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای بازیابی جایگاه و ایفای نقش حساس خود در زمینه‌های هدایتی، نظارتی و حمایتی می کوشد با هدایت دقیق و کارشناسانه، نظارت فعال و مستمر و حمایت دو جانبه از بیمه‌گذاران و بیمه‌گران، در کنار دیگر دستگاه‌های خادم نظام مقدس جمهوری اسلامی به وظایف و ماموریت‌های خود به نحو احسن، عمل کند.

      به کارگیری روش‌های توسعه بازار و تلاش برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور از طرق مختلف و به خصوص ایجاد بسترهای مناسب برای فرهنگ‌سازی و به تبع آن افزایش سرانه بیمه از یک سو و تأمین و تضمین آرامش بازار کسب و کار و بالاخره نظارت مستمر در ابعاد فنی و مالی در سطوح مختلف شرکت‌ها، نمایندگی‌ها و کارگزاری‌ها از برنامه‌های جدی بیمه مرکزی است که در راستای آرامش‌بخشی و اطمینان‌دهی به تمامی آحاد جامعه، طراحی و اجرا شده و خواهد شد.

      در چند سال اخیر و به خصوص سال گذشته و سال جاری، توطئه‌ای ناجوانمردانه از سوی بخشی از جامعه جهانی که خود را قیم و ارباب جهان می‌دانند، علیه ملت شریف ایران شکل گرفت و بدخواهان بین‌المللی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، شمشیرهای تحریم را از نیام برکشیدند تا به اقتصاد پویای کشور لطمه وارد کنند اما فرزندان این مرز و بوم با ارائه طرح‌ها و اجرای برنامه های مبتکرانه، لبه تیز تیغ تحریم‌ها را برگردانند و با خلق فرصت‌های جدید از تحریم‌های ناجوانمردانه و حل مشکل پوشش بیمه‌ای منابع مهم اقتصادی کشور، برگ زرین دیگری به کتاب تاریخ افتخارات ایران عزیز افزودند.

      در این دوره حساس و استراتژیک که صنعت بیمه با چالش‌های بین المللی روبرو بوده و هست، اهالی این صنعت از رویکرد توسعه‌گرایانه نیز غافل نبوده‌اند و با تلاش خستگی‌ناپذیر خود، شاخص‌های بیمه‌ای را ارتقا داده‌اند.
      رشد قابل توجه حق بیمه تولیدی و آشنایی بیشتر مردم با رشته‌های بیمه‌ای اعم از بیمه های زندگی و غیر زندگی و همچنین حرکت در مسیر توسعه شرکت‌های بیمه‌ای و نگاه آینده‌پژوهانه، خلق ظرفیت‌های تازه، بازارسازی و به دنبال آن کوشش برای افزایش سطح رضایت‌مندی بیمه‌گذاران و بیمه‌گران از دستاوردهای مهمی است که بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در آن سهم قابل توجهی دارد.
      اصلاح آیین‌نامه‌ها و تشکیل کارگروه‌های مختلف برای بازنگری در قوانین موجود برای آسان سازی فعالیت‌های بیمه‌ای و ایجاد بستر مناسب برای توسعه صنعت بیمه از برنامه‌های مهمی است که از سال گذشته در بیمه مرکزی آغاز شده و با جدیت هر چه تمامتر دنبال خواهد شد.
      رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه، شفاف سازی صورت‌های مالی، ایجاد واحد حسابرسی داخلی، ساماندهی سرمایه‌گذاری‌ها، تعامل گسترده با دستگاه‌های ذیربط و نهادهای ذی‌نفع و مجلس شورای اسلامی و همچنین ارتباط تنگاتنگ با راهنمایی و رانندگی از دستاوردهای مهم بیمه مرکزی در سال گذشته به شمار می‌رود.
      در کنار این دستاوردها، فعالیت دو چندان صندوق تأمین خسارت‌های بدنی و پژوهشکده بیمه نیز در کارنامه فعالیت سال گذشته جایگاه مناسبی دارد؛ راه‌اندازی دوره دکترای بیمه، تربیت اکچوئر و نگاه جدی به پژوهش‌های کاربردی از دیگر فعالیت‌های جدی بیمه مرکزی در سال 1390 به حساب می‌آید.

       *برنامه تحول در صنعت بیمه
      به دنبال تاکید رییس‌جمهور بر تنوع در خدمات‌رسانی و سرویس‌دهی صنعت بیمه کشور و ارتقای نقش آن در توسعه اقتصادی، بحث تحول در صنعت بیمه با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در زمینه های مختلف از جمله فناوری اطلاعات، نظارت، تعاملات بین المللی و ... با مسئولیت بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه و مشارکت برخی از صاحب‌نظران صنعت بیمه آغاز شد و برنامه تحول در صنعت بیمه کشور تهیه و تدوین شد.

      * نگاهی به برنامه تحول در صنعت بیمه
      بررسی عملکرد صنعت بیمه پس از شروع برنامه تحول در این بخش از سال 1387 به بعد بر مبنای شاخص های کلیدی، نشان از موفقیت در دستیابی به اهداف کلان میان مدت در سال 1390 دارد.  بر این اساس:
      • سهم بخش غیردولتی، طی سال 1390، به 53.2 درصد رسید و از هدف 42 درصدی پیش بینی شده در برنامه، جلو افتاد.
      • حق بیمه سرانه در سال 1390 به 93 دلار رسید و موجبات پیشی گرفتن از هدف 78 دلاری در برنامه را فراهم نمود .
      • ضریب نفوذ بیمه در سال 1390 به حدود 1.5 درصد رسید.
      • ارتقاء سهم بیمه‌های زندگی از بازار بیمه و رسیدن آن به 8 درصد در سال 1390، موجب پیشی گرفتن از هدف مورد انتظار 7.6 درصد برنامه شد.
      • سهم بیمه‌های اختیاری (غیر از بیمه اجباری شخص ثالث) در سال 1390 به 54 درصد رسیده است.
      • میزان انحصار در بازار بیمه (برمبنای فرمول هرفیندال- هیرشمن) در سال 1390 به عدد 2483 رسید.

      * جایگاه جهانی صنعت بیمه کشور
      از آنجا که بررسی شاخص‌های کلیدی برنامه تحول وابسته به متغیر پایه‌ای حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه است، ابتدا به بررسی آمار عملکرد آن در سطح بین‌المللی پرداخته می‌شود:

      ** حق بیمه تولیدی
      میزان تولید حق بیمه‌های بازار بیمه کشور با رشد 22.8 درصدی (بر پایه دلار) از 5.7 میلیارد دلار در سال گذشته به 7 میلیارد دلار در سال 2011 (1390) رسیده است. همچنین حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور (بر پایه دلار ) نسبت به پنج سال گذشته تقریباً 2 برابر شده است.
      بر اساس آمار سال 2011 (1390)، صنعت بیمه کشور حدود 0.15 درصد از بازار بیمه جهان  را در اختیار داشته و با دو پله ارتقاء نسبت به سال قبل در جایگاه چهل و چهارم ایستاده است. همچنین کشور ما در سطح منطقه چشم‌انداز با سهم 14.1 درصدی در جایگاه سوم قرار دارد (پس از فلسطین اشغالی و ترکیه).

      ** حق بیمه سرانه
      نسبت حق ‌بیمه تولیدی بازار بیمه به جمعیت کشور از 76 دلار در سال 1389 به حدود  93 دلار در سال 1390 رسیده است. بدین ترتیب شاخص مذکور نسبت به سال گذشته حدود 17 دلار افزایش یافته است.
      میزان حق بیمه سرانه در کشور طی سال‌های اخیر روند صعودی داشته و از حدود 51 دلار در سال 2007 (1386) به حدود 93 دلار در سال 2011 (1390) رسیده است. از نظر شاخص حق بیمه سرانه، ایران در سال 1390 نسبت به سال گذشته  با پنج پله صعود، از رتبه هفتاد و سوم به رتبه شصت و هشتم ارتقا یافت و در منطقه رتبه دهم را کسب کرد.

      * نگاهی به عملکرد صنعت بیمه در داخل کشور

      ** حق بیمه تولیدی
      مقدار حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه مستقیم به 85.9 هزار میلیارد ریال در سال 1390 رسیده است که در مقایسه با سال قبل 45.2 درصد رشد نشان می‌دهد و به لحاظ نقش شرکت‌های بیمه در بازار، سهم و وزن اصلی همچنان بر دوش شرکت‌های بیمه ‌ایران و آسیاست که در مجموع 58.7 درصد از حق بیمه بازار را تولید کرده‌اند.

      ** خسارت پرداختی
      مقدار خسارت پرداختی صنعت بیمه در سال 1390 به 53.7 هزار میلیارد ریال رسید که از 36.9 درصد رشد نسبت به سال قبل برخوردار بود. دو شرکت‌ بیمه ‌ایران و آسیا در مجموع 62.4 درصد از خسارت های بازار را پرداخت کرده‌اند.

      ** ضریب خسارت
      در سال 1390 نسبت خسارت بازار بیمه کشور (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق‌بیمه تولیدی) به 62.5 درصد رسید و نسبت به سال گذشته 3.8 واحد کاهش داشت. این امر حاکی از بهبود وضعیت بیمه‌گری در بازار بیمه است. لازم به ذکر است در محاسبه نسبت خسارت مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه فعال اداری در نظر گرفته نمی‌شود.


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 06 شهریور 1391 ساعت 14:05:07  خوانده شده: 1051  نمایش چاپی