• رشد تولید حق بیمه در بیمه های دریایی
      رییس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه تحریم‌ها در عملکرد شرکتهای بیمه کشور و ارائه پوشش بیمه دریایی تأثیر منفی خاصی نداشته است از رشد خوب تولید حق بیمه در بیمه‌های دریایی خبر داد.
      سید محمد کریمی درباره آخرین وضعیت تدوین پیش‌نویس لایحه بیمه دریایی گفت: به این منظور کارگروهی در سال 1389 با حضور نمایندگان سازمان بنادر و دریانوردی و صاحب نظران بیمه در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شدکه در سال جاری اعضاء جدیدی به کارگروه اضافه شدند و رویکرد جدیدی نیز در نگارش این لایحه اتخاذ شد.
       تایید نهایی 15ماده
      وی با بیان اینکه برگزاری جلسات این کارگروه در سال 90 نیز ادامه داشت گفت: تاکنون با برگزاری هشت جلسه منظم کاری 15 ماده از این لایحه به تأیید نهایی رسیده است
      کریمی افزود: در این جلسات متن پیشنهادی سازمان بنادر و دریانوردی با در نظر گرفتن قانون بیمه و نیزلایحه پیشنهادی بیمه تجاری مورد بررسی قرار می‌گیرد ضمن اینکه قوانین بیمه دریایی سایر کشورهای با سابقه در این حوزه نیز به طور همزمان جهت اطمینان از انطباق لایحه پیشنهادی با اصول و موازین بین‌المللی مدنظر قرار می‌گیرد.
      رئیس شورای عالی بیمه افزود: همچنین برای بهره‌گیری مطلوب از تجارب جهانی قانون بیمه دریایی چند کشور نیز ترجمه شده است تا در سیر مراحل بررسی مورد توجه قرار گیرد.
      وی ادامه داد: بدیهی است پس از تدوین نهایی لایحه،برای تصویب آن از طریق مراجع ذیربط اقدامات مقتضی در دولت و مجلس انجام می‌گیرد.
      وی اظهار داشت :به احتمال زیاد نتیجه بررسی این کارگروه طی سال 1391 به اتمام می‌رسد.
      رئیس شورای عالی بیمه با بیان اینکه بیمه های دریایی دارای پیچیدگی‌های زیادی هستند و ضرورت دارد ابعاد گوناگون این بیمه در کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد گفت : بخشی از پیچیدگی‌های این رشته متأثر از ماهیت بین‌المللی آن است که مستلزم رجوع به قوانین مشابه در سایر کشورها و مطالعه دقیق آنها است.
      وی مطالعات کم در زمینه بیمه‌های دریایی و نبود شناخت کافی و متقابل کارشناسان صنعت بیمه و صنعت دریانوردی و کشتیرانی را بخشی از مشکلات موجود در تدوین این لایحه دانست و گفت : در این وضعیت نزدیک کردن دیدگاه‌ها و رسیدن به وحدت نظر در تدوین این لایحه با مشکلاتی توام خواهد بود که بر پیشرفت کار تأثیر می‌گذارد.
       تلاش برای اتمام تدوین لایحه بیمه دریایی
      رییس کل بیمه مرکزی گفت:با این حال بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصمم است به رغم دشواری‌ها و کاستی‌های موجود رسیدگی به این لایحه را در سال جاری به اتمام برساند.
      رشد حق بیمه تولیدی کشتی
      وی درباره حق بیمه تولیدی دریایی در سال 90 نیز اظهار داشت : در سال 1390 حق بیمه تولیدی در رشته کشتی و مسئولیت پی اند آی برابر با 37،421،788 دلار است که در مقایسه با سال قبل، 92 درصد رشد داشته است،
      به گفته وی هر چند خسارت پرداخت شده در سال 1390 نیز در مقایسه با سال قبل،25 درصد رشد نشان می‌دهد اما در خصوص دیگر بیمه‌های دریایی مثل حمل‌ونقل کالا نیز ضریب خسارت سالهای اخیر بسیار خوب بوده است.
      رییس بیمه مرکزی ادامه داد: بر اساس آمارهای دریافتی از شرکت‌های بیمه مستقیم، این شرکت‌ها در 9 ماهه اول سال گذشته 174 مورد خسارت دارندگان بیمه نامه مربوط به کشتی‌ها را پرداخت کرده‌اند.
      وی گفت:با توجه به عملکرد صنعت بیمه در بخش بیمه‌های دریایی، حق بیمه‌ای بالغ بر 37 میلیون دلار برای بخش پوشش‌های بیمه بدنه و ماشین‌آلات و پی‌اند آی در رشته کشتی تولید شده است.
      به گفته کریمی این عملکرد باعث شده است که این حق بیمه پس از تحریم در داخل کشور باقی بماند و از خروج ارز جلوگیری به عمل آید. از طرفی حمایت جدی دولت و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از شرکت های دریایی و بیمه ای باعث شده است که شرکت‌های دریایی عملکرد مناسبی داشته باشند و بتوانند پوشش های لازم را در بنادر مختلف ارائه کنند. وی درباره تاثیر تحریم ها افزود: در مورد شرکت‌های بیمه‌ای نه تنها تحریم‌ها و عملکرد آنها و ارائه پوشش بیمه دریایی تأثیر منفی خاصی نداشته است حتی تولید حق بیمه در بیمه‌های دریایی رشد خوبی داشته است که این رشد نشانگر گسترش و تنوع خدمات و پوشش بیمه دریایی شرکت‌های بیمه داخلی است.

      منبع خبر : خبرگزاری بیما - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 28 فروردین 1391 ساعت 14:16:36  خوانده شده: 1504  نمایش چاپی