• بیمه، مسیری که به عدالت اقتصادی می رسد
      در گفتگو با رییس پژوهشکده بیمه مطرح شد
      بیمه، مسیری که به عدالت اقتصادی می‌رسد
      داود ربیعی چند سالی است که امر پژوهش و توجه به فعالیت های علمی در اقتصاد و صنایع کشور رشد چشمگیری داشته است و پژوهشکده ها توانسته اند نقش مهمی را در امور اقتصادی ایفا کنند. پژوهشکده بیمه نیز یکی از مراکز موثر در فراگیری صنعت بیمه در جامعه است. دکتر غدیر مهدوی، برای اهالی بیمه و دانش آموختگان این رشته نامی آشناست و نامگذاری امسال به عنوان سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بهانه ای برای گفت و شنودی با رییس پژوهشکده بیمه شد. -         از بیمه تعاریف مختلفی ارایه شده است، نقش و کارکرد این صنعت در اقتصاد کشور به چه صورت است؟
      تاثیر بیمه در اقتصاد کشور را باید در 3 کارکرد مورد مطالعه قرار داد، نخستین مورد  را  می توان ایجاد امنیت و آرامش برای کلیه فعالیت های اقتصادی و کاهش ریسک  دانست. کارکرد دوم بیمه در اقتصاد، توزیع عادلانه ریسک است. زیرا فعالیت های اقتصادی هموراه با ریسک ها و خطرات متعددی مواجه هستند و بیمه، عاملی است که ریسک موجود را در بین افرادی که تحت پوششش بیمه هستند، توزیع و تقسیم می کند. سومین کارکرد بیمه افزایش اشتغال و تاثیر ویژه آن در تولید ناخالص ملی کشور است.
      -         توزیع عادلانه ریسک، رابطه نزدیکی با « عدالت» به عنوان هدف الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت دارد. در این خصوص توضیح دهید.
      اقتصاد اسلامی، بر پایه عدالت بنا شده است و این موضوع با اقتصاد کلاسیک که تنها افزایش تولید را هدف قرار می‌دهد، در تضاد است. به اجرای عدالت در همه امور و بخصوص فعالیت های اقتصادی توصیه شده  است و بیمه مسیری است که ریسک های موجود در این امور را بین افرادی که حق بیمه پرداخت می کنند، توزیع می‌کند و این موضوع، عاملی است که اطمینان را برای صاحبان سرمایه و فعالان اقتصادی به ارمغان می آورد.
      -  کارکرد سوم بیمه در اقتصاد نیز به نامگذاری امسال مبنی بر حمایت از تولید و افزایش اشتغال اشاره دارد، چه رابطه ای میان انباشت سرمایه که از پرداخت حق بیمه ها ایجاد می شود و رشد اقتصادی وجود دارد؟
      بهتر است  به این 3 کارکرد بصورت زنجیره وار و وابسته به یکدیگر نگاه شود. زمانی که امنیت و آرامش در فضای اقتصادی حاکم شود، سرمایه گذاران بیشتری به مشارکت در فعالیت های اقتصادی ترغیب می شوند و زمانی که بیمه، خسارت های آنان را در مواقع اضطرار جبران کند، رشد اقتصادی سرعت بیشتری خواهد گرفت. البته در این زمینه باید سرمایه بزرگی که از مجموع حق بیمه ها دریافت می شود نیز مورد توجه قرار گیرد. با رشد بیمه در کشور و افزایش استقبال جامعه از بیمه نامه ها، سرمایه ای در اختیار اقتصاد کشور قرار می گیرد که می تواند به اشتغال زایی و به تبع آن، افزایش تولید داخلی کمک کند.
      -  پس در حقیقت، بیمه نقشی دوگانه در اقتصاد کشور دارد، خود سبب تولید سرمایه می شود و علاوه بر آن با ایفای نقش حمایتی، سرمایه گذاران را به مشارکت در فعالیت های اقتصادی ترغیب می کند.
      دقیقا به همین صورت است. صنعت بیمه، در همه کشور های دنیا، جایگاه ویژه ای دارد و باید در کشور ما و با توجه به اهمیت رشد اقتصادی جایگاه بهتری در میان مردم و اهالی صنعت به دست آورد.
      -  کدامیک از بیمه نامه های موجود، رابطه بهتری با اهداف امسال و حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه داخلی دارند؟
      بیمه های عمر و سرمایه گذاری و همچنین بیمه های اعتبار از جمله بیمه نامه هایی هستند که با اهداف سال جاری مترادف هستند. بیمه های عمر و سرمایه گذاری، به تولید و انباشت سرمایه کمک می کنند و شرکت های بیمه ای می توانند با سرمایه هایی که از حق بیمه های عمر کسب می کنند، آنرا در فعالیت های اقتصادی وارد کرده و به افزایش اشتغال زایی و تولید داخلی کمک کنند. بیمه های اعتبار نیز، نقشی حمایتی در سرمایه گذاری ها دارند و سرمایه گذاران مخاطب اصلی این بیمه نامه‌ها هستند.
      صنعت بیمه به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد اقتصادی کشور، سال هاست که مهجور مانده است. با تغییر مدیریت بیمه مرکزی و قرار گرفتن محمد کریمی به عنوان رییس کل بیمه مرکزی و اهداف وی مبنی بر اصلاح ساختار بیمه نامه ها می توان به استقبال مردم و همچنین فعالان اقتصادی از بیمه امیدوار بود. رشد صنعت بیمه می تواند افزایش تولید داخلی و به تبع آن رشد اقتصادی کشور را به همراه داشته باشد.

      منبع خبر : بیمه آنلاین - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 14 فروردین 1391 ساعت 12:34:46  خوانده شده: 1034  نمایش چاپی