• اعلام نرخ دیه سال 91 در اسفند / امکان فروش انفرادی بیمه تکمیلی درمان

      رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به امکان فروش انفرادی و خانوادگی بیمه تکمیلی درمان گفت: با توجه به رایزنی‌های انجام شده با قوه قضائیه میزان نرخ دیه سال آینده اسفندماه به شرکت‌های بیمه اعلام خواهد شد.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، سید محمد کریمی در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت دهه فجر در وزارت اقتصاد برگزار شده به قدمت هشتاد ساله صنعت بیمه در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: صنعت بیمه در کشور ابتدا در اختیار شرکت‌های خارجی قرار داشت که بعد از مدتی با انتقال فعالیت‌های بیمه‌گری به یک بیمه دولتی تا حدودی انحصار اینگونه فعالیت‌ها از خارجی‌ها گرفته شد.
      وی با اشاره به اینکه بیمه وظیفه ایجاد اطمینان‌دهی و رفع نگرانی را برای تمام مردم جامعه برعهده دارد، افزود:‌بیمه مرکزی با اولویت دادن رفع نیازهای مردم درصدد تمرکز بیشتر بر بیمه‌های زندگی است چرا که پیش از این فقط بیمه عمر در زمان فوت ملاک فعالیت‌ها قرار داشت که ما خواستار تقویت بیمه عمر در زمان حیات هستیم.
      وی به تصویب آیین‌نامه جدید بیمه‌های زندگی در کشور اشاره کرد و گفت: با تصویب این آیین‌نامه دو نکته مهم و اساسی در صنعت بیمه شکل گرفت، به عبارتی با برداشتن سقف سنی و بیمه مستمری تا حدودی امیدوار هستیم که ضریب نفوذ این بیمه‌نامه در کشور افزایش پیدا کند.
      به گفته رئیس کل بیمه مرکزی با وجود آنکه با برداشتن سقف سنی در بیمه‌های زندگی ریسک‌پذیری این بیمه افزایش پیدا می‌کند، اما شرکت‌های بیمه باید با به کارگیری مکانیزم‌های خاص تا حد مناسبی این موضوع را مدیریت کند.
      کریمی اضافه کرد: در بیمه مستمری که از جمله نوآوری‌های جدید آیین‌نامه‌های بیمه‌نامه‌های زندگی به شمار می‌آید بیمه‌گذار مختار است در چند شرکت بیمه یا بیمه‌گر پایه بیمه‌ مستمری را دریافت کند، به نحوی که محدودیتی در این رابطه وجود ندارد.
      وی در ادامه به اقدام جدید بیمه مرکزی در فروش بیمه درمان تکمیلی در قالب خانواده و انفرادی اشاره کرد و گفت: بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه ابلاغ کرده که امکان فروش بیمه درمان تکمیلی که پیش از این به صورت گروهی انجام می‌شد را به صورت خانوادگی و انفرادی نیز خواهند داشت.
      رئیس کل بیمه مرکزی ضمن بیان اینکه از جمله اولویت‌های اساسی بیمه مرکزی در کنار توسعه بیمه‌های زندگی تصویب نهایی آیین‌نامه توانگری مالی شرکت های بیمه است گفت:‌ پیش از این صنعت بیمه به صورت تعرفه‌ای فعالیت می‌کرد که ما با برداشتن این محدودیت فضای رقابتی مناسبی را میان شرکت‌های بیمه به وجود آورده‌ایم. البته نکته مهم آیین‌نامه توانگری مالی رتبه‌بندی و قالب‌بندی شرکت‌های بیمه براساس توان مالی است تا این بیمه‌گران بتوانند با توجه به ذخایر فنی و مالی خود ریسک‌ها را مورد پذیرش قرار دهند. البته آیین‌نامه هنوز به مرحله نهایی نرسیده و همچنان در دست بررسی است.
      وی به دیگر نکته مهم آیین‌نامه مذکور که رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه است اشاره کرد و گفت: در رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه، بیمه مرکزی با ایجاد چند شرکت ارزیابی فعالیت شرکت‌های بیمه را رتبه‌بندی می‌کند که البته یکی از معیارهای اساسی رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه میزان رضایت مشتریان است.

      کریمی اضافه کرد: امیدواریم ظرف شش ماه آینده بحث رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه به مراحل نهایی برسد.

      * اختصاص بخش یارانه‌ها برای عرضه خدمات در روستاها

       کریمی در ادامه این نشست ضمن بیان این مطلب که ضریب نفوذ بیمه در کشور با توجه به پتانسیل‌های داخلی همچنان رقم مطلوبی نیست گفت:‌ بیمه مرکزی درصدد است با تعریف رشته‌های جدید تا حدودی این ضریب نفوذ را افزایش دهد. البته در این مسیر لایحه‌ای را تدوین کرده‌ایم و به مجلس داده‌ایم تا بیمه‌های مناطق مسکونی در قالب یک قانون برای تمام مردم اجباری شود که شاید بتوان گفت با توجه به این مکانیزم های ضریب نفوذ بیمه در کشور با رشد مطلوبی مواجه شود.

      وی به پیشنهادات مختلف شرکت‌های بیمه برای ورود رشته های جدید بیمه‌ای به صنعت بیمه اشاره کرد و گفت:‌ براساس مقررات هر شرکت بیمه ای که طرحی را با توجه به مقررات مربوطه به تأیید بیمه مرکزی برساند حق انحصاری پنج ساله آن را دراختیار خواهد گرفت که در این رابطه باید از بیمه البرز که اجازه پنج ساله فعالیت در حوزه بیمه‌های سرطانی را اخذ کرده است اشاره کرد.

      کریمی در خصوص اختصاص بخشی از یارانه‌ها برای توسعه فرهنگ و رشته‌های بیمه‌ای در جامعه گفت:‌ بیمه مرکزی در حال رایزنی است تا بتواند بخشی از یارانه‌ها را در جهت عرضه خدمات بیمه‌ای در روستاها و شهرها به کار گیرد، به عنوان نمونه ما در دو استان این طرح را به صورت آزمایشی در حال اجرا داریم که امیدواریم با طی کردن این مراحل بتوانیم آن را در تمام استان‌ها گسترش دهیم.

       * تأیید صلاحیت مدیران عامل شرکت‌های بیمه

       رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص تأیید صلاحیت مدیران عامل شرکت‌های بیمه که در حال حاضر بیمه مرکزی مشغول انجام آن است گفت: براساس قوانین شورای عالی بیمه بررسی تأیید صلاحیت مدیران عامل شرکت های بیمه برعهده بیمه مرکزی است، تا صلاحیت فنی هریک از مدیران عامل را با بررسی‌های مناسب تأیید نماید، به نحوی که این نهاد بیمه‌ای در این وظیفه خود مصر بوده و تلاش خود را برای به کارگیری مدیران شایسته در صنعت بیمه به کار خواهد گرفت،.

      وی در خصوص هیئت‌مدیره شرکت‌های بیمه نیز با اشاره به اینکه صلاحیت آنها راحت‌تر از صلاحیت مدیران عامل شرکت‌های بیمه است گفت:‌ بیمه مرکزی تمرکز جدی خود را بر تأیید صلاحیت فنی مدیران عامل شرکت ها قرار داده که در این مسیر تا حدودی نظارت بر اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها نیز دارد.

       * میزان دیه سال آینده را اسفندماه به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کنیم

       رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص میزان دیه سال آینده که براساس توافقات مقرر شده در انتهای سال اعلام شود گفت: بعد از اعلام رسمی میزان دیه امسال از جانب سه قوه قضائیه، ما از این نهاد قضایی درخواست نمودیم برنامه‌ها را و نظرات مشورتی خود را با صنعت بیمه به گونه‌ای تنظیم کند که ما بتوانیم نرخ دیه را در انتهای بهمن‌ماه از این نهاد دریافت و اسفندماه به شرکت‌های بیمه ابلاغ کنیم تا به واسطه آن مردم مشکلی در سال آینده نداشته باشند.

      به گفته وی البته در این بازده زمانی تقریباً نظرات مشورتی خود را به ریاست قوه قضائیه اعلام می‌کنیم تا به واسطه آن نرخ مناسبی برای سال آینده در حوزه دیه مشخص شود.

      کریمی در ادامه ضمن خودداری از اعلام رقم دقیق در نرخ دیه سال آینده گفت: بنده اختیار اعلام این نرخ را ندارم، چرا که قوه قضائیه با توجه به وضعیت بازار این وظیفه را برعهده دارد به نحوی که نمی‌توانیم رقمی دقیقی را در این لحظه اعلام نماییم.

      وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه بیمه مرکزی با ابلاغ ارائه بیمه درمان تکمیلی به صورت خانوادگی و انفرادی شرکت‌ها را با ضرر در این حوزه مواجه خواهد کرد گفت: ما تحت هیچ شرایطی این بهانه‌ها را که شرکت‌های بیمه با ارائه بیمه درمان تکمیلی انفرادی و خانوادگی با ضرر مواجه می‌شوند را قبول نداریم، چرا که در حال حاضر چندین شرکت بیمه‌ای خواستار ورود به صنعت بیمه هستند و هر شرکتی که قادر به فعالیت در بازار نیست می‌تواند جای خود را به آنها ارائه نماید.

      وی با اشاره به اینکه بیمه مرکزی هیچ شرکت بیمه‌ای را به اجبار در فروش بیمه درمانی تکمیلی انفرادی و خانوادگی قرار نداده است گفت: هر شرکت بیمه‌ای می‌تواند با تقویت سبد کالای خود به تقویت سایر رشته های بیمه‌ای پرداخته و تا حدودی ضریب خسارت بیمه درمانی خود را در کشور کاهش دهد تا با ضرر مواجه نشود.

      به گفته وی صنعت بیمه با اعداد کلان سر و کار داشته و هر کس که توانایی فعالیت در آن را ندارد می‌تواند از این بازار خارج شود.

       * تأیید نهایی آیین‌نامه توانگری مالی در اوایل سال آینده

       رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آیین‌نامه توانگری مالی چرا همچنان در دست بررسی قرار داشته و خبری از تأیید نهایی آن نیست، گفت: با توجه به اینکه این آیین‌نامه رتبه‌بندی، قالب‌بندی و توان مالی شرکت‌های بیمه را مورد سنجش قرار می‌دهد، باید بگویم کار به حدی مهم و اساسی است که نمی‌توان در آن تصمیمات عجولانه گرفت. ما همچنان این آیین‌نامه در دست بررسی داریم که امیدواریم در ماه‌های پایانی امسال و یا اوایل سال آینده به تصویب نهایی برسد.

      وی در ادامه به ارائه آماری از فعالیت صنعت بیمه در سال جاری پرداخت و گفت: سال جاری حدود 60 میلیارد ریال حق بیمه تولیدی را پشت سر گذاشته است که این رقم در مقایسه با سال گذشته 44 درصد افزایش داشته است.

      به گفته وی البته با توجه به اینکه هنوز سال به پایان نرسیده و برخی از پرونده خسارات همچنان در دست بررسی است باید گفت: ضریب خسارت در حال حاضر در صنعت بیمه قریب 60 است.


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 12 بهمن 1390 ساعت 12:21:54  خوانده شده: 1566  نمایش چاپی