• مدیر عامل بیمه سینا در گفتگو با فارس تشریح کرد : واکاوی دلایل عدم توسعه بیمه عمر در کشور/سیاست ها باید تغییر کند
      مدیر عامل بیمه سینا با اشاره به اینکه با گذشت نیم قرن از حضور صنعت بیمه در کشور همچنان بیمه های اجباری گوی سبقت را از سایر بیمه ها نظیر عمر ربوده‌اند، گفت: لازمه تغییر این گونه فعالیت ها اتخاذ سیاست های کارآمد از سوی مسئولان کشور است.
      فریدون صفر خانلو در گفت‌وگو با فارس، از تلاش این شرکت در معرفی و فروش بیمه نامه عمر یاد کرد و اظهار داشت: توسعه بیمه عمر ارتباطات تنگاتنگی با سطح درآمدی مردم دارد البته در این مسیر نباید از تأثیر تورم بر این موضوع نیز غافل شد.
      وی با اشاره به اینکه تاکنون در کشور بیمه‌نامه عمر با توجه به فرهنگ مردم جامعه توسعه چندانی نیافته گفت: لازمه تغییر این بیمه نامه ضریب نفوذ آن و اتخاذ سیاست‌های کارآمد از سوی مسئولان کشور است.
      صفرخانلو تصریح کرد: درحال حاضر بیمه‌نامه شخص ثالث ضریب نفوذ سریعی را در کشور تجربه می‌کند که در مقایسه با آن بیمه عمر آن چنان که باید شاید نتوانسته با رشد چشمگیری مواجهه شود.
      مدیر عامل بیمه سینا ضمن بیان این مطلب با نگاهی گذرا به ارقام حق بیمه تولیدی صنعت به ویژه بیمه شخص ثالث طی 40 سال گذشته همیشه با رشد حق بیمه روبه رو بوده‌ اظهارداشت: سهم رشته شخص ثالث از حق بیمه تولیدی از 17.2 درصد در سال 1350 به بیش از 42 درصد در شرایط فعلی رسیده در حالی که حق بیمه تولیدی کشور در رشته بیمه زندگی در این بازه زمانی تنها 4.3 از درصد حدود 8 درصد از سهم بازاررقم خورده است.
      به گفته وی، بیمه سینا برای جذب بیشتر بیمه گذار در حوزه بیمه عمر اقدام به راه اندازی بیمه نامه‌ای تحت عنوان"یارمند" نموده است، افزود: این بیمه‌نامه عمر دارای ماهیتی پس انداز بوده و دارای شرایط خاصی است به نحوی که بیمه گذار می‌تواند با خرید آن از تسهیلات مناسبی برخوردار شود.
      وی ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص این بیمه نامه را موکول به زمان دیگری کرد و گفت: در دنیای رقابت باید بعد از تأیید نهایی طرح آن را معرفی کرد تا از جانب شرکت  دیگری ارائه نشود.
      *عدم هدایت حق بیمه‌های تولید به بخش‌های اقتصادی
      این کارشناس بیمه با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته سهم بیمه‌های زندگی حدود 60 درصد ارزیابی شده است، افزود: به عقیده بنده مهم‌ترین عامل ضعف صنعت بیمه کشور در افزایش ضریب نفوذ بیمه عمر عدم هدایت منابع حاصل از دریافت حق بیمه‌های عمر در سایر بخش‌های اقتصادی است.
      به گفته صفرخانلو اگر منابع حق بیمه ها به خصوص بیمه عمر که مدت طولانی در اختیار شرکت های بیمه قرار دارد در مسیر سرمایه گذاری در بخش های اقتصادی کشور قرار گیرد نه تنها اهداف اقتصادی کشور و صنعت بیمه محقق خواهد شد بلکه  تا حد قابل توجهی در اشتغال زایی نیز مؤثر است.
      به اعتقاد وی در اکثر کشورهای توسعه یافته منابع حاصل از فروش بیمه نامه‌های عمر عامل مؤثری در توسعه اقتصاد آنها محسوب می شود.
      *جلسه با نمایندگان مجلس برای ایجاد مشوق های مالیاتی در صنعت بیمه
      مدیر عامل بیمه سینا در ادامه این گفت‌وگو به جلسه اخیر فعالان صنعت بیمه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مسئله بازنگری در مشوق‌های مالی مالیاتی در فروش بیمه‌نامه‌ها از جمله مباحث مطروحه در این جلسه بود اما تاکنون در این رابطه به اجماع کافی نرسیده ایم و هنوز در مرحله پیشنهاد و بررسی قرار داریم.
      وی اضافه کرد: با مشوق‌های مالیاتی نه تنها حق بیمه‌ها کاهش خواهد یافت بلکه بازتاب مناسبی نیز در در نزد بیمه گذاران به وجود آورده و تمایل آنها را به سمت خرید پوشش‌های بیمه‌ای افزایش می‌دهد.
      به گفته این مقام مسئول در بیمه سینا، بانک ها و بورس از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند اما شرکت‌های بیمه به جزء در بیمه‌های عمرکه ماهیت پس اندازی دارد در سایر رشته‌ها موظف به پرداخت مالیات مذکور هستند.
       *هنوز به جایگاه شایسته خود در صنعت بیمه دست نیافته‌ایم
      وی ضمن بیان این مطلب که با گذشت یک قرن از عمر بیمه در کشور هنوز به جایگاه واقعی خود دست پیدا نکرده‌ایم، گفت: به عقیده بنده شرکت‌های بیمه باید در تمام زمینه‌ها و معرفی بیمه‌نامه‌های جدید حضوری فعال داشته باشند.
      صفرخانلو به افزایش تعداد شرکت‌های بیمه و ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث تا 50 درصد از سهم بازار اشاره کرد و افزود: اگر تسهیلات بانکی به همراه فروش اجباری بیمه‌نامه عمر و حوادث در اختیار تسهیلات گیرندگان قرار گیرد به طور حتم تا حد مناسبی بر گرایش آحاد جامعه در خرید و آشنایی با انواع بیمه‌ها به ویژه بیمه عمر مؤثر خواهد بود.
      این کارشناس بیمه در خصوص احیای دیگر بیمه‌نامه‌ها در کنار بیمه شخص ثالث، اظهار داشت: زمانی که کلمه اجبار به کار برده می‌شود بیانگر این نکته است که مردم در اختیار ذی نفع نبوده و به نوعی خرید آن را هزینه می‌دانند تا سرمایه گذاری که این عامل تأثیر مهمی در وضعیت تمام رشته‌های بیمه اختیاری به وجود آورده است.
      صفرخانلو ضمن بیان این مطلب که بیمه هزینه نبوده و در حق نوعی سرمایه گذاری برای بیمه گزاران به شمار می‌آید، گفت: بیمه باید در فرهنگ جوامع جای پیدا کند و در سبد زندگی مردم قرار گیرد اما به دلیل غفلت یا عدم سیاست‌های مناسب همچنان در نزد مردم با ابهامات زیادی همراه است.
      * مردم به صنعت بیمه اعتماد ندارند
      مدیر عامل بیمه سینا با تأکید براینکه صنعت بیمه باید تمام تلاش خود را در جلب اعتماد بیمه گذاران به کار گیرد، افزود: یکی از عوامل مهم عدم توسعه بیمه در ایران نحوه پرداخت خسارت از جانب شرکت‌های بیمه  است چراکه روند رسیدگی به مشکلات مردم در پرداخت خسارت در برخی از موارد نارضایتی آنان را به دنبال داشته است.
      وی با اشاره به اینکه باید برای تسهیل در پرداخت خسارت بیمه گذاران سیاست‌های خاصی از سوی مسئولان صنعت بیمه اتخاذ شود، گفت: تأسیس برخی از مراکز مشاورین بیمه‌ای با به کارگیری متخصصین بیمه‌ای در فروش بیمه‌نامه نیز در این مسیر می‌تواند بسیار مؤثر باشد.
      این مدیر عامل ضمن تأکید براینکه باید شرکت‌های بیمه در تعیین ارزیابان خسارت در واحدهای پرداخت کمال دقت را انجام دهند، تصریح کرد: در کنار اقدامات فوق باید شرکت‌های بیمه ارکان خود را افرادی فنی قرار دهند زیرا بیمه یک تخصص و صنعت است که افراد باید در آن از تخصص کافی برخوردار باشند.
      وی ملاک قراردادن سود بیشتر در فعالیت شرکت‌های بیمه را مهم‌ترین عامل رکود صنعت بیمه در کشورها دانست چراکه به دنبال آن ارائه پوشش بیمه‌ای مورد غفلت قرار می‌گیرد.
      این کارشناس بیمه ضمن بیان این مطلب که عملیات بیمه گری برای هیچ کدام از شرکت‌ُهای بیمه سوده نیست در ادامه به شرکت‌ها توصیه کرد با توسعه بیمه های عمر امنیت و اطمینان خاطر را به مردم جامعه هدیه دهند.
      * بیمه فروختنی است نه خریدنی
      صفر خانلو در ادامه یکی از عوامل مهم عدم دست یابی صنعت بیمه به ترکیب و پرتفوی مناسب را نارسائی و رشد نیافتگی شبکه فروش دانست و افزود: شرکت های بیمه باید همیشه این نکته که بیمه فروختنی است نه خریدنی را در اولویت اقدامات خود قرار دهند. 
      به اعتقاد این کارشناس بیمه البته ارتقای سطح فروش و استفاده از فروشندگان حضوری بالاخص در عرضه و فروش بیمه های خرد اهمیت ویژه ای دارد.
      وی افزود: تماس رودررو و تبادل نظر و متقاعد کردن مشتریان می تواند میزان و ترکیب پرتفوی شرکت های بیمه را در مقیاس وسیعی تغییر خواهد داد.
      صفرخانلو با اشاره به اینکه رشد حرفه فروشندگی خدمات بیمه ای بر سطح اشتغال ملی نیز تأثیر خواهد گذاشت، تصریح کرد: با گسترش و افزایش تعداد افراد شاغل در این بخش و داشتن برنامه ریزی مناسب در اصلاح روش جذب و به کارگیری روش های انگیزشی مناسب توسعه صنعت بیمه بیش از پیش در جامعه محقق خواهد شد.
      *ارزیابی میزان خسارت کشتی کوشا هنوز در مرحله بررسی است
      در ساعت 19 پنج شنبه 28 مهر‌ماه سال جاری یک فروند کشتی عملیاتی به نام "کوشا 1 "در 11 مایلی عسلویه به دلیل طوفانی بودن دریا غرق شد. متأسفانه سرعت وقوع این حادثه به حدی زیاد بود که فرصت هرگونه واکنش را از پرسنل کشتی گرفته و در مدت 4 دقیقه کشتی به کلی غرق شده است. بیمه سینا به عنوان راهبر و صادرکننده بیمه‌نامه اتکایی کشتی "کوشا1" مسئول ارزیابی و پرداخت خسارت آن است اما با توجه به آنکه کشتی مذکور همچنان زیر آب قرار داد تاکنون رقمی از سوی مسئولان این شرکت بیمه اعلام نشده است.
      صفر خانلو در این خصوص به خبرنگار فارس، اظهار داشت: تاکنون به نتایج نهایی در رابطه به کشتی کوشا دست نیافته ایم  به این صورت که  به محض تکمیل مراحل کارشناسی، گزارش کاملی از میزان
      تعهدات اعلام خواهیم کرد.
      وی اضافه کرد: ارزیابی خسارت کشتی "کوشا1 " یک مورد خاص است چراکه با وجود آنکه در حوزه ایمنی امکانات ویژه را در اختیار داشت ظرف زمان محدودی غرق شده که این امر باید مورد بررسی قرارگیرد.
      این خبر در سایت های بیما- خبرگزاری فارس - نیوز(www.newzzz.com) و خبر لینک کار شده است.

      منبع خبر : خبرگزاری بیما - 
      ذخیره شده توسط : 04 دی 1390 ساعت 08:05:50  خوانده شده: 1449  نمایش چاپی