• ابلاغ آیین نامه غیرکاربردی
      یک کارشناس بیمه گفت: با وجود اظهارات مسئولان بیمه مرکزی مبنی بر ارائه بیمه‌نامه درمان تکمیلی برای گروه‌های کمتر از 50 نفر هنوز اکثر شرکت‌های بیمه از این امر خودداری و ضرردهی خود را در این بخش بهانه عدم ارائه خدمات عنوان می‌کنند.
      به گزارش «توانا»، مطابق آیین‌نامه جدید بیمه درمان تکمیلی که از اوایل سال جاری به شرکت‌های بیمه ابلاغ شده، شرکت‌های بیمه امکان صدور بیمه‌نامه درمان تکمیلی که پیش از این برای گروه‌های کمتر از 50 نفر صادر نمی‌شد را کسب کردند.
      بدین ترتیب با ابلاغ این آیین نامه شرکت‌های بیمه می‌توانند حتی برای افرادی که خارج از خانواده زندگی می‌کنند به صورت فردی و برای گروه‌های 10 نفر نیز بیمه نامه درمان تکمیلی صادر نمایند.
      با این وجود در حال حاضر اکثریت شرکت‌های بیمه تمایلی به فعالیت درشرایط جدید را نداشته و همچنان بیمه‌نامه‌ها را برای گروه‌های 50 نفر صادر می‌کنند.
      سعید نصیری، یکی از کارشناسان صنعت بیمه با اشاره به اینکه تشریفات صدور بیمه نامه‌های کمتر از 50 نفر برای شرکت‌های بیمه بسیار پر هزینه است، اظهار داشت: در آیین نامه 64؛ صدور بیمه نامه درمان گروهی زیر 50 نفر برای شرکت‌های بیمه مجاز شناخته شده اما شرکت‌های بیمه در انتخاب ریسک خود مختار هستند و اجباری در این کار نیست.
      به گفته وی به دلیل آنکه گروه‌های زیر 50 نفر مشمول یکسری تشریفات صدور می‌شوند این امر برای شرکت‌های بیمه هزینه‌های زیادی را به دنبال دارد که به این واسطه آنها تمایلی به فعالیت در این بخش‌ را ندارند.
      نصیری در ادامه تصریح کرد: شرکت‌های بیمه بیشتر در مسیر‌هایی به فعالیت می‌پردازند که هزینه‌های منطقی و سودآوری مناسبی را برای سهامداران و بیمه گذاران کسب کنند.
      به عقیده نصیری، با وجود آنکه از جانب بیمه مرکزی شرایط خاصی برای گروه‌های زیر 50 نفر تدوین شده اما معمولاً به دلیل عدم سودهی مناسب اجرای این آیین‌نامه در اکثریت شرکت‌های بیمه صورت نمی‌پذیرد.
      این عضو سندیکای بیمه‌گران ایران ضمن بیان این مطلب که اگر تعدادی از خانواده‌ها در قالب یک گروه اقدام به خریداری بیمه نامه درمان تکمیلی ‌کنند، امکان آنکه هر خانواده صورت حساب آماده‌ای را از گذشته داشته باشد، بسیار زیاد است، افزود: در این حالت شرکت بیمه قادر به دریافت حق بیمه‌ای مناسب که هزینه‌های درمانی گذشته را نیز تحت پوشش قرار دهد نخواهد بود.
      نصیری معتقد است با ایجاد دوره‌های انتظار و فرانشیزهایی می‌توان تا حدودی ریسک این بیمه نامه‌ها را متعادل و شرکت‌های بیمه را تشویق به فعالیت در ارائه خدمات به گروه‌های کمتر از 10 نفر نمود اما به دلیل آنکه تا حدودی برخی از پوشش‌های در این دوره‌ها مورد حذف قرار می‌گیرند دیگر استقبال چندانی از خرید این بیمه‌نامه در میان خانواده‌ها به وجود نخواهد آمد.
      به گزارش فارس، مسئولان بیمه مرکزی علل زمانبری آیین‌نامه‌های مختلف را روند طولانی بررسی و تدوین آنها در بخش‌های مختلف بیمه مرکزی می‌دانند و معتقدند یک آیین‌نامه باید از تمام زوایا در بیمه مرکزی بررسی و در نهایت با موافقت کمیسیون تخصصی شورای عالی بیمه مورد تصویب قرار می‌گیرد.
      با استناد به اظهارات مذکور چرا با وجود آنکه امکان صدور آیین‌نامه‌های بیمه درمان گروهی زیر 50 نفر در صنعت بیمه به وجود آمده اکثریت شرکت‌های بیمه از این امر خودداری و ضرردهی خود را در این بخش بهانه عدم ارائه خدمات خود به بیمه شدگان عنوان می‌کنند.
      البته مسئولان بیمه مرکزی در این خصوص معتقدند به دلیل آنکه اجرای آیین نامه‌های درمان، اختیاری و تابع توافق بیمه‌گر و بیمه گذار است بیمه مرکزی در این مورد به عنوان نهاد ناظر بر فعالیت شرکت‌های بیمه تجاری قادر به برخورد با آنها نیست چراکه در نظر این نهاد تخلفی از جانب این شرکت‌ها صورت نگرفته است.
      اما آنان اظهار امیدواری می‌کنند که ظرف چند ماه آینده، صدور بیمه نامه درمان مطابق با آیین نامه جدید، عملی شود این امر در حالی بیان می‌شود که مشاهدات خبرنگار فارس حاکی از آن است که ارائه این بیمه‌نامه همچنان به صورت گروه‌های 50 نفر ادامه داشته و تغییری در عملکرد شرکت‌های بیمه به وجود نیامده است.
      بدین ترتیب این سئوال به وجود می‌آید که دلیل ابلاغ آیین‌نامه‌ای که کاربردی در میان شرکت‌های بیمه ندارد، چیست؟

      منبع خبر : خبرگزاری بیما - 
      ذخیره شده توسط : 15 مرداد 1390 ساعت 12:56:55  خوانده شده: 1130  نمایش چاپی