• بیمه اتباع خارجی و حکایت "چراغی که به خانه رواست... "

       درحالی که هنوز بیمه درمان تکمیلی نتوانسته جایگاه مناسب خود در سطح جامعه را پیدا کند برخی شرکت‌های بیمه با تحت پوشش قرار دادن اتباع خارجی ساکن در ایران در صدد گسترش فعالیت خود در سطح بین المللی هستند که این امر جای تأمل بسیار دارد.بیمه درمان تکمیلی یا بیمه "تأمین مازاد هزینه‌های درمان " از جمله بیمه‌نامه‌هایی به شمار می‌آید که مردم برای جبران و تأمین هزینه‌های درمانی با پرداخت حق بیمه‌هایی اقدام به خریداری آن می‌کنند.
      البته درحال حاضر بیمه درمان اجتماعی از سوی دولت به عنوان بیمه پایه از طریق سازمان‌هایی مانند تأمین اجتماعی، خدمات درمانی نیروهای مسلح و سازمان بیمه خدمات درمانی به همه افراد جامعه ارائه می‌شود اما با توجه به اینکه خدمات این سازمان‌های بیمه پایه محدود است و در برخی از خدمات بهداشتی و درمانی افراد را تحت پوشش قرار نمی‌دهد؛ شرکت‌های بیمه‌گر بیمه تکمیلی درمان را به مشترکین و ذینفعان خود ارائه می‌کنند.
      به نحوی که تاکنون علاوه بر بیمه شدگان بسیار این بیمه‌نامه بیش از 2 میلیون و 500 نفر از بازنشستگان و خانواده آنان نیز از خدمات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طرف قرارداد این بیمه‌نامه برخوردار شده‌اند.
      با این وجود به علت سنگین بودن هزینه‌های درمانی تاکنون اکثر بازنشستگان، مستمری‌بگیران و بیمه‌شدگان هنوز به طور کامل نتوانسته‌اند از خدمات درمانی این بیمه‌نامه استفاده کنند.
      این امر در حالی است که اخیراً یکی از شرکت‌های بیمه خصوصی به جای رفع نیازهای داخلی درمان کشور به سراغ دیگر اتباع خارجی ساکن کشور رفته و آنها را تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرارمی‌دهد.
      به این صورت که این شرکت بیمه با همکاری دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و با حمایت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، اتباع افغانی که دارای مدرک اقامت معتبر باشند را بیمه درمان تکمیلی می‌کند.
      در اطلاعیه این شرکت بیمه قید شده که اتباع افغان دارای مدرک اقامت می‌توانند با مراجعه به دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری‌ها با پرداخت 58 درصد حق بیمه و دریافت کارت بیمه از تسهیلات ارایه شده بیمه درمان تکمیلی برخوردار شوند.
      البته 42 درصد حق بیمه درمان تکمیلی اتباع افغان توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پرداخت می شود.
      به گزارش فارس، ارائه این خدمت در شرایطی معقول و منطقی است که تمام نیاز درمانی افراد مختلف کشور رفع شده باشد درحالی که هنوز نه تنها برخی از مردم اطلاع چندانی از بیمه‌نامه تکمیلی درمان ندارند بلکه بحث فروش گروهی این بیمه موضوعی است که در ماه‌های اخیر با ابهاماتی همراه بوده و حتی بحث تحت پوشش قرار دادن بیمه تکمیلی کارگران به رقابتی برای معرفی خدمات بهتر هر شرکت بیمه برای کسب این قرارداد تبدیل شده است.
      البته عدم پوشش همه جانبه بیمه تکمیلی در برابر تنوع بسیار زیاد روش‌های تشخیصی و درمانی و کم بودن سقف تعهدات در قبال هزینه‌های روز افزون باعث شده خدمات پایه‌ای بیمه درمان پاسخگوی نیاز مشمولان نباشد، بدین ترتیب این سئوال در ذهن به وجود می‌آید که آیا بیمه‌گران نباید برای رفع مشکلات افراد جامعه تمام تلاش خود را به کار گیرند.


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : 02 مرداد 1390 ساعت 09:36:38  خوانده شده: 2210  نمایش چاپی