• نشست علمی راه کارهای توسعه بیمه‌های عمر و نقش شبکه فروش برگزار شد

      نشست علمی راه کارهای توسعه بیمه‌های عمر و نقش شبکه فروش با حضور کارشناسان ، کارگزاران و جمع کثیری از پیشکسوتان صنعت بیمه در پژوهشکده بیمه برگزار شد.
      به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه ، نشست علمی راه کارهای توسعه بیمه‌های عمر و نقش شبکه فروش با هدف هم اندیشی و تبادل نظر کارشناسان ، پیشکسوتان ، کارگزاران و ... صنعت بیمه برگزار شد.

      مظلومی : بیمه عمر مهجور مانده است
      مظلومی، سرپرست پژوهشکده بیمه با اشاره به مهجور ماندن بیمه عمر در بازار بیمه کشور گفت : یکسری مسائل در خصوص توسعه بازار بیمه عمر مطرح است که لازمه آن این است که تمام اجزا خانواده صنعت بیمه بتوانند مثل یک ساعت به صورت مکمل هم کار کنند . در غیر این صورت اگر توسعه بازار رخ دهد ناهمگون خواهد بود و نتیجه ای حاصل نمی‌شود. و برای این امر باید به این سوال پاسخ داد که چطور می توان مطمئن بود در داخل مجموعه صنعت بیمه همه نقش خودشان را درست بازی کنند.
      وی با اشاره به چالش های بیمه عمر اضافه کرد : اولین چالش بیمه عمر در کشور ما درک خصلت خود بیمه‌های عمر است. بیمه عمر باید از بیمه‌های دیگر متمایز شود. باید شرکت‌های بیمه روی فرایندهایی که باید طی شود تا بیمه عمر جا بیفتد فکر کنند.
      سرپرست پژوهشکده بیمه تصریح کرد : از یک طرف باید برای شبکه بازاررسانی هم توازن و هم انگیزه ایجاد شود وازطرف دیگر آن انگیزه جلوی انگیزه مصرف کننده را نگیرد. بر اینکه این نقطه تعادل کجا می‌تواند باشد تاکنون مطالعه‌ای صورت نگرفته است.
      وی در ادامه با تأکید بر نقش کنترلی سیستم های نظارتی گفت : سیستم‌های نظارتی و کنترلی‌ همچون بیمه مرکزی باید حد و حدود دخالتی آنها در این زمینه‌ها تعریف شود و نگاه‌ها عوض شود.
      این عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در همین راستا اضافه کرد : مسیری که جدیدا بیمه مرکزی در پیش گرفته دخالت‌های کمتر و سپردن مسیر به شرکت‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط است.
      مظلومی در همین راستا گفت : انجمن های حرفه‌ای باید تشکیل شوند و پژوهشکده بیمه در این امر کمک خواهد کرد.

      صنعت بیمه در دنیا بر اساس تجربه چندین مرحله را گذرانده است
      بهزاد ایثاری با اشاره به مراحلی که صنعت بیمه دنیا پشت سر گذاشته است گفت : از جمله دوره هایی که دنیا آنرا تجربه کرده دوره کالا‌گرا است ، در این دوره شرکت‌های بیمه طرح‌های بیمه‌ای را به سلیقه خودشان ابداع می‌کردند و به مردم عرضه می‌کردند و امیدوار بودند مردم آنها را بخرند. دوره دیگر ، دوره فروش‌گرا بود که در این دوره شرکت های بیمه یکسری بازاریاب برای فروش محصولات بیمه‌ای خود استخدام کردند. سومین دوره ، دوره مشتری گرایی بود ، شرکت های بیمه در این دوره بر اساس نیاز جامعه بیمه‌نامه طراحی می‌کردند. و چهارمین دوره ، دوره بازارگرا بود که در این دوره صنعت بیمه با ابزار‌های مدیریت ریسک سعی می‌کند ریسک های بیمه‌گذاران را تجزیه و تحلیل کند و به اندازه آن بیمه‌نامه یا پوشش‌های مختلف تولید کند.
      وی در خصوص مسائل و مشکلات بیمه‌های عمر افزود : یک برداشت درست به وجود آمده این است که کارمزد نمایندگان بیمه عمر خیلی بالاست. ایثاری در ادامه تصریح کرد : بحث دوم ریزش‌هاست. یعنی بیمه‌نامه فروخته می‌شود، کارمزد پرداخت می‌شود اما حق بیمه سال‌های بعد فراموش می‌شود و شرکت بیمه که بعد از هزینه کردن منتظر سود است وارد این مرحله نمی‌شود.
      وی در ادامه خاطرنشان کرد : مشکل سوم مشکل اقتصاد روز ایران است. هجوم برای گرفتن وام از ذخائر بیمه عمر که بعد از اینکه وام گرفته شد بازپرداخت نمی‌شود و این مسائل ، کشنده پرتفوی صنعت بیمه هستند.

      احساس مسئولیت در قبال خانواده راز خرید بیمه عمر
      خلیلی فرد گفت :نقطه جذب افراد به سمت بیمه عمر این مسئله است که شخص خودش را برای مسئولیتی که در قبال خانواده‌اش دارد بیمه می‌کند.
      وی اضافه کرد : رفتار حرفه‌ای نمایندگان و کارگزاران و عوامل فروش آنها به این صورت که نماینده یا شبکه فروش باید به شخص تفهیم کند که اگر بیمه عمر نداشته باشید خانوادتان دچار مشکل می‌شود.
      وی در ادامه خاطرنشان کرد : موضوع دیگر این است که از ابتدا پایه بیمه عمر بد گذاشته می‌شود.چون در این بیمه صحبت از پول است. باید جلوی این مرحله را از طریق آموزش، فرهنگ سازی و نظارت گرفت.

      مردم به بیمه عمر به عنوان یک ابزار نگاه نمی کنند
      آیت کریمی در جمع بندی این نشست گفت : بحث عدم توسعه بیمه‌های اشخاص نه درکارمزد و نه در چیزهای دیگر است. بلکه در این موضوع است که مردم ما به بیمه عمر به عنوان یک ابزار و وسیله نگاه نمی‌کنند و از کنارش می‌گذرند و این نشان می ‌دهد که چند جای کار اشکال دارد. باید محصولات مورد نیاز مردم طراحی شوند و ابزارهایی پیدا کنیم.
      وی در ادامه افزود : برای توسعه بیمه عمر نه تنها نباید کارمزدها کم شود، بلکه باید نحوه پرداخت و شکل پرداخت آن مشخص شود.
      کریمی در پایان یادآور شد : بحث این است که حرفه بیمه باید از بقیه حرفه‌ها جدا شود و حساب و کتاب مستقلی نزد بیمه‌گر داشته باشد و بیمه گذارباید مطمئن باشد که وقتی در آیین نامه گفته 80-90٪ مشارکت در منابع از آن بیمه گذاراست باید خیلی مشخص کرد که بیمه گذار کجا به آن می رسد.


      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : 18 تیر 1390 ساعت 09:30:33  خوانده شده: 1351  نمایش چاپی