• در همایش چهل سالگی بیمه مرکزی مطرح شد
      چشم انداز ضریب نفوذ بیمه 3 درصدی تا پایان برنامه پنجم
      به گزارش روابط عمومی بیمه سینا - سالروز چهل سالگی بیمه مرکزی روز گذشته با حضور وزیر اقتصاد ، رئیس کل بیمه مرکزی و روسا و مدیر عامل شرکت های بیمه کشور در محل تالار وزارت کشور برگزار شد . در نخستین روز این همایش دو روزه ، همایش آموزشی – تخصصی مدیران شعب شرکت های بیمه کشور با حضور نمایندگان شعب تمامی بیمه های فعال سراسر کشور آغاز به کار کرد . در ابتدای مراسم وزیر امور اقتصاد و دارایی به تشریح برنامه های صنعت بیمه در سال های آینده پرداخت و ضمن اشاره به ضریب نفوذ 3 درصدی صنعت بیمه کشور در سالهای آتی گفت: با به کار گیری برنامه‌های منسجم و مقابله با تحریم‌های بین‌المللی ضریب نفوذ بیمه را گسترش و فعالیت‌های بیمه گری خارج از کشور را ارتقاء خواهیم داد.
       سیدشمس‌الدین حسینی روز گذشته در همایش آموزشی تخصصی مدیران شعب صنعت بیمه، که به مناسبت 40 سالگی بیمه مرکزی برگزار شد با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 32 میلیون و 600هزار بیمه نامه تولید شده است خاطر نشان کرد : این تعداد بیمه نامه نشان از رشد  25درصدی در بخش صدور بیمه نامه دارد و این در حالی است که ‌ اگر این رشد ادامه یابد با نرخ رشد هشت درصدی اقتصاد، 17 درصد رشد خالص نسبت ضریب نفوذ بیمه را خواهیم داشت.
      *رشد 3درصدی ضریب نفوذ بیمه طی 5 سال آینده
      وی با اشاره به اینکه کمتر از 5 سال ضریب نفوذ بیمه به دو برابر یعنی از 1.4 درصد به 3 درصد خواهد رسید ابراز عقیده کرد : برنامه مذکور با توجه به فعالیت‌های بیمه مرکزی و صنعت بیمه کاملاً‌ دست یافتنی است.
      وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه صنعت بیمه در سال‌های اخیر محور تحریم‌ها قرار گرفته است خاطر نشان کرد : تحریم ها برای کشور یک فرصت بود چرا که بیشتر شرکت‌های بزرگ علاقه زیادی به همکاری و واگذاری فعالیت‌های بیمه گری خود به خارج از کشور داشتند که تحریم‌ها باعث شد به سوی خدمات بیمه داخل کشور گرایش پیدا کنند.
      حسینی رویکرد توسعه رقابت، تسهیل فعالیت و تنوع عملیات بیمه‌گری را از جمله ابزارهای توسعه صنعت بیمه در کشور دانست و گفت: در ماده 114قانون انتظارات از صنعت بیمه به نحوه مطلوبی تدوین شده و این در حالی است که تسهیل رقابت و منع انحصار یکی از مباحث مهمی است که در قانون عنوان شده است. البته فعالیت شرکت‌های کوچک بیمه‌ای باشرکت‌های بزرگ نیز دارای ضوابط قانونی بوده به نحوی که بلافاصله در قانون بحث رتبه بندی شرکت‌ها نیز عنوان شده است.
      وی ضمن تاکید براینکه صنعت بیمه، قانون اعداد بزرگ است گفت: دولت خواستار این است که حق بیمه اتکای اجباری را کاهش دهد البته محقق شدن این امر نیازمند مساعدت بخش‌های مختلف ولو غیر دولتی می‌باشد.
      حسینی با تقدیراز ریاست قوه قضاییه در به تعویق افتادن دیه 90 میلیونی اظهار داشت: با اطلاعات کاملی که صنعت بیمه و مسئولان مربوطه به این نهاد ارائه دادند تصمیم بر این شده که نرخ دیه امسال با بررسی بیشتری از سوی این قوه انجام شود.
      وی در ادامه افزود: شرکت‌های‌ بیمه باید با کاهش نرخ نسبت به افزایش ضریب نفوذ اقدامات موثری انجام دهند ودولت نیز با پشتیبانی از آنها و گسترش نهادهای مالی حمایت‌های قابل توجه‌ی را اعمال خواهد کرد.
      در ادامه این مراسم رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اهداف و چشم‌انداز این صنعت در سال جاری گفت: در پایان برنامه پنجم ضریب نفوذ صنعت بیمه کشور از متوسط جهانی بالاتر خواهد بود.
      جواد فرشباف ماهریان در همایش آموزش تخصصی مدیران شعب صنعت بیمه سراسر کشور با بیان اینکه صنعت بیمه در برنامه تحول خود اهداف بلند‌مدتی طراحی کرده است اظهار داشت: در زمان تدوین برنامه تحول ضریب نفوذ بیمه 1.3 درصد بود که در سال 89 این ضریب را به 1.5 درصد رسانده‌ایم. البته برای انتهای برنامه پنجم توسعه امیدواریم ضریب نفوذ 2 درصدی صنعت بیمه را شاهد باشیم.
      وی ضمن تاکید بر اینکه در انتهای برنامه پنجم ضریب نفوذ صنعت بیمه کشور از متوسط جهانی بالاتر خواهد بود گفت: در زمان آغاز برنامه سهم بخش خصوصی 22.5 بود که به دنبال آن هستیم این سهم را به 70 تا 75 درصد برسانیم.
      وی با اشاره به اینکه لازمه محقق شدن این امر گسترش حق بیمه‌ها و محدودیت بخش خصوصی در سهم 25 درصدی است افزود: به استثنای بیمه درمان و شخص ثالث که بیشتر ضریب نفوذ کشور را به خود اختصاص داده است سایر رشته‌های بیمه‌ای 10 و حداکثر 15 درصد توسعه پیدا نکردند در حالی که با توجه به توانمندی‌های داخلی کشورمان باید شاهد ضریب پوششی بیشتری باشیم.
      رئیس کل بیمه مرکزی ابراز عقیده کرد: به کارگیری دانش فنی و حرفه‌ای به روز و گسترش فعالیت‌های بیمه‌گری می‌تواند در بلند‌مدت صنعت بیمه را به اهداف از پیش تعیین شده خود برساند. البته باید عدالت در خدمات بیمه‌ای محور قرار گیرد.
      * آزاد‌سازی تعرفه‌ها؛ کاهش قیمت‌ها
      رئیس کل بیمه مرکزی به آزاد‌سازی تعرفه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: با اجرا شدن این برنامه صنعت بیمه 30 تا 40 درصد کاهش قیمت‌ها را در رشته‌های بیمه‌ای شاهد بودیم که احتمال می‌رود پرتفوی حق بیمه شرکت‌های بیمه تا حدود مناسبی در آینده افزایش یابد.
      وی در ادامه تصریح کرد: رشد 29 درصدی تولید حق بیمه‌ها در سال 89 نسبت به سال ماقبل آن نشان دهنده اقبال عمومی مردم نسبت به صنعت بیمه است.
      وی با اشاره به اینکه بیمه مرکزی در برنامه تحول صنعت بیمه اصلاح آئین‌نامه 57 و اعطای نمایندگی شرکت‌های بیمه را صادر کرده است گفت: با توجه به تعاریفی که از فعالیت‌های بیمه‌ای عنوان می‌شود بیمه مرکزی با گسترش مجوز فعالیت‌ شرکت‌های بیمه‌ای خود از شروع برنامه که 8 هزار و 500 نماینده فعالیت می‌کردند تعداد آنها را به 2 هزار و 500 هزار رسانده است که این امر نشان از رشد حداقلی سه برابر اعطای نمایندگی در صنعت بیمه است.
      به گفته وی، در حالی بحث توسعه بازار در صنعت بیمه مطرح می‌شود که 85 درصد از این بازار بکر بوده و تقاضایی از جانب شرکت‌های بیمه وجود ندارد.
      * آزاد‌سازی بیمه شخص ثالث
      فرشباف به آزاد‌سازی تعرفه‌ها حتی در بیمه شخص ثالث اشاره کرد و گفت: در بیمه شخص ثالث بیمه مرکزی قیمت‌های حداقلی را ارایه کرده است که این امر به مفهوم آزاد‌سازی بیمه شخص ثالث است.
      به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، رعایت مدیریت ریسک و اصول مدیریت بیمه‌ مرکزی از جمله اصول این نهاد بیمه‌ای به شمار می‌آید.
      وی به توسعه بیمه عمر که از جمله اهداف دیگر بیمه مرکزی در این سال است اشاره کرد و گفت: با وجود افزایش مناسب حق بیمه‌های عمر اما تا رسیدن به رقم 9 درصدی فاصله زیادی وجود دارد در همین راستا بیمه مرکزی در صدد است با اصلاح آئین‌نامه این رشته بیمه‌ای و تصویب آن در شورای عالی بیمه اقدامات موثری را در توسعه آن انجام دهد.
      وی ضمن تاکید بر اینکه این نهاد بیمه‌ای اصرار بر استقرار نظارت مالی، نظارت فنی بر فعالیت‌های شرکت‌ها و نمایندگی‌های کل سراسر کشور دارد گفت: برخورد سلیقه‌ای عدم توازن در استان‌های کشور از جمله عواملی است که مانع توسعه رشته‌های بیمه‌ای به خصوص بیمه‌های عمر در استانها می‌شود.
      وی در ادامه خطاب به واحد ارزیابان خسارت که قرار است اوایل مهرماه به صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کند گفت: اگر بخواهیم از ماهیت سنتی بیمه‌گری کشور خارج و به دنبال مدرن بودن گام برداریم باید فعالیت‌های بیمه‌گری را سازمان دهیم چرا که این امر باعث کاهش هزینه‌های شرکت‌های بیمه‌ای خواهد شد.
      وی استقرار واحد ارزیابان مستقل خسارت را از جمله اقدامات قابل تقدیر دانست و گفت: با آغاز فعالیت این نهاد فعالیت‌های شرکت‌های بیمه‌ای حرفه‌ای تر شده و مشکلات مردم تا حدودی کاهش خواهد یافت.
      *پرتفوی 5 میلیارد دلاری صنعت بیمه کشور
      در ادامه این مراسم دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران پرتفوی صنعت بیمه را 5 میلیارد دلار اعلام کرد و از شکل گیری رویکردهای اساسی با برنامه های جامع در این صنعت خبرداد.
      غلامرضا تاجگردون ورود نهادهای جدید به عرصه صنعت بیمه کشور را نشان از اهمیت این صنعت دانست و تصریح کرد: گرچه پرتفوی صنعت بیمه فقط 4 تا 5 میلیارد دلار است، اما با همین رقم اندک تاثیر بسیاری بزرگی در اقتصاد کشور گذاشته است.
      وی سندیکای بیمه گران ایران را نیز یک نهاد صنفی که وظیفه دفاع از حقوق بیمه گران را برعهده دارد، عنوان و بیان کرد: سندیکای بیمه گران در حال توسعه است و هم اکنون 170 کارشناس در این صنعت مشغول به فعالیت هستند.
      دبیر کل سندیکای بیمه گران ایران افزود: سندیکای بیمه گران ایران دارای 9 کارگروه و 6 کمیسیون است و در تنظیم قوانین و مقررات صنعت بیمه می تواند به دولت کمک کند.

      منبع خبر : روابط عمومی بیمه سینا - 
      ذخیره شده توسط : 04 تیر 1390 ساعت 09:01:33  خوانده شده: 1268  نمایش چاپی