• بیمه مرکزی مایل نیست مانع ورود شرکت‌های جدید بیمه‌ای شود

      بیمه نیوز : پرویز خسروشاهی با بیان اینکه بیمه مرکزی در راستای استقرار نظارت مالی درصدد تدوین ضوابط و معیارهای بررسی توانگری مالی شرکت‌های بیمه‌ای است، اظهارداشت: با نهایی شدن ضوابط و شاخص‌های مذکور و اجرای آن، نظارت بیمه مرکزی بر عملکرد شرکت‌های بیمه شکل بهتری را به خود خواهد گرفت.

      وی در گفتگو با فارس ، با اشاره به اینکه بیمه مرکزی درحال طراحی مدل‌هائی برای سطح‌بندی و درجه‌بندی شرکت‌ها، نمایندگان بیمه و تدوین استاندارد و ضوابطی برای تأسیس شرکت‌های بیمه است، افزود: در حال حاضر تقاضا برای ورود به بازار بیمه رو به افزایش است و متقاضیان نسبتاً زیادی در انتظار بررسی تقاضای خود در بیمه مرکزی هستند.

      به گفته وی با توجه به قانون سیاست‌های کلی اصل 44 بیمه مرکزی مایل به ایجاد ممانعت برای ورود شرکت‌های جدید بیمه‌ای به بازار نیست بلکه سیاست این نهاد‌ ضابطه‌مند کردن و استانداردسازی فعالیت بنگاه‌های جدید متقاضی حضور در بازار کشور است.

      این مقام مسئول بیمه در ادامه گفت: با نهایی شدن و تصویب ضوابط واستانداردهای یادشده، اعطاء پروانه فعالیت به اشخاصی که تقاضای تأسیس شرکت بیمه‌ای دارند و مورد موافقت شورای عالی بیمه نیز قرارمی‌گیرد منوط به پیاده سازی استانداردهای تعیین شده است.

      وی در خصوص استاندارسازی‌ها، گفت: این امر در زمینه‌ امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مربوط به فناوری‌های اطلاعاتی، ساختار مهارتی و تخصصی نیروی انسانی، امکانات و تسهیلات لازم برای مشتری‌مداری، توانائی‌های مالی و وضعیت تجهیز منابع شرکت‌ها ممکن خواهد بود.

      معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با اشاره به اینکه مفهوم استاندارسازی درمشتری مداری و شعبه‌های شرکت‌های بیمه نی زمی‌تواند کاربرد داشته باشد، تصریح کرد: امیدواریم با بروز تمام شرایط لازم بتوانیم موارد مذکور را در آیین نامه 40 تأسیس شرکت‌های بیمه که در دست اصلاح است منظور و گام مؤثری را در ارتقاء سطح خدمات شرکت‌های بیمه برقرار کنیم.

      خسروشاهی با اشاره به نگرانی‌های موجود در زمینه افزایش تعداد شرکت‌های بیمه‌ در کشور ضمن بیان این مطلب که بازار بیمه کشور ظرفیت زیادی را برای فعالیت شرکت‌های جدید بیمه‌ای دارد، گفت: مهمترین شاخصی که در برآورد ظرفیت اقتصاد کشوردرحوزه بیمه می تواند کمک کند تولید ناخالص داخلی است.

      به گفته وی با توجه به حجم تولیدات ناخالص داخلی ایران، به ازای هر شرکت بیمه به طور بالقوه 17 میلیارد دلار بازار وجود دارد درحالی که این میزان در مالزی 5 میلیارد دلار و در سنگاپور فقط یک میلیارد دلاراست.

      معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی ضمن بیان این مطلب که برای هریک از 22 شرکت بیمه موجود در کشور 17 میلیارد دلار بازار در مقایسه با سایر کشور‌ها وجود دارد، افزود: حضور شرکت‌های بیمه جدید در کشور نه تنها نگران‌کننده نیست بلکه با توجه به پتانسیل‌های موجود این تعداد شرکت اندک است و باید افزایش پیدا کند.

      وی در ادامه ضمن تأکید براینکه شرکت‌های بیمه برای توسعه بیمه باید به بازارهای جدید نیز فکر کنند، تصریح کرد: به عقیده بنده برای رسیدن به بازارمطلوب توجه به روشهای نوین مشتری‌مداری و تخصصی شدن فعالیت‌ها ضروری است اما باید گفت تا زمانی که شرکت‌های بیمه تحت فشار رقبا قرار نگیرند به خدمات بهتر و بازارهای جدید فکر نخواهند کرد.

      خسروشاهی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌های احتمالی برای ورود بیمه‌های تخصصی به منظور تقویت بازار بیمه کشور، گفت: اگر بیمه مرکزی تأسیس و فعالیت شرکت‌های بیمه را به لحاظ توان مالی و فنی ضابطه مند و استاندارد سازی کند و دراین راستا به امر توسعه فضای رقابتی در بازار بیمه کشور نیز همت گمارد طبیعی است که توسعه بازار در حوزه فعالیت شرکت‌های بیمه محقق خواهد شد.

      وی درادامه افزود: البته بیمه مرکزی می‌تواند با اعمال سیاست‌های تشویقی و تنظیمی در زمینه تخصصی شدن شرکت‌های بیمه قدم‌های مثبتی را بردارد اما سیاستی که تأسیس شرکت‌های بیمه تخصصی را بصورت اصولی و پایدار رقم بزند همان توسعه فضای رقابتی و نهایتاً توسعه بازار است که بدین ‌ترتیب خود فعالان اقتصادی اعم از بیمه‌ای و یا غیربیمه‌ای برای تشکیل شرکت‌های بیمه تخصصی انگیزه پیدا می‌کنند.

      وی در رابطه با اقدامات بیمه مرکزی برای تعیین توانگری مالی شرکت‌های بیمه، گفت: توانگری مالی شرکت‌ها باید براساس "ضریب توانگری مالی " محاسبه ‌شود که در حال حاضر چنین نیست و نظارت مالی بر فعالیت مؤسسات بیمه عملاً براساس مجموعه‌ای ازمتغیرهای مالی که در صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه قید شده انجام می‌شود.

      خسروشاهی این متغیرها را مواردی چون میزان بدهی‌ها، دارائی‌ها و سود و زیان شرکت‌های بیمه دانست و اضافه کرد: صنعت بیمه کشور براساس همین رویه‌های مدیریت مالی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد ولی در اصل "ضریب توانگری مالی " تلفیقی از متغیرهای مالی مختلف است که با تبدیل آنها به یک شاخص، 3 وضعیت مورد تأیید، هشدار و توقف فعالیت را برای شرکت‌های بیمه معین می‌کند.

      به گفته وی یکی از گام‌های مهم صنعت بیمه دراجرای نظارت مالی محاسبه "ضریب توانگری مالی " و نظارت بر عملکرد شرکت‌های بیمه با عیار آن است چراکه براساس آن می‌توان نظارتی مؤثربرشرکت‌های بیمه اعمال کرد.


      منبع خبر : بیمه نیوز - 
      ذخیره شده توسط : رسول استاد 18 بهمن 1389 ساعت 20:28:03  خوانده شده: 1922  نمایش چاپی