• توسعه منابع انسانی و بهبود فضای کسب و کار در صنعت بیمه
      آیین- مدیر عامل انجمن حرفه ای صنعت بیمه در مراسم اعطای گواهینامه به پذیرفته شدگان آزمون صلاحیت حرفه ای در روز پنج شنبه 18 اردیبهشت گفت: توسعه منابع انسانی، ارزشمند سازی بیمه، بهبود فضای کسب و کار، تلاش برای روزآمد سازی قوانین و مقررات و مبارزه بافساد از اولویت های انجمن حرفه ای صنعت بیمه است. به گزارش سایت تحلیلی- خبری آیین و به نقل از انجمن حرفه ای صنعت بیمه، مسعود حجاریان در مراسم اعطای گواهینامه به پذیرفته شدگان آزمون صلاحیت حرفه ای گفت: در طول سالیان گذشته، نظام اداره صنعت بیمه، عمدتا با تمرکز دولتی، شکل گرفته و فعالیت می کرد و سازمانهای مردم نهاد در اداره کلی این صنعت جایگاه و نقشی نداشتند ولی پس از تصویب نظام خصوصی در کشور و اجرای اصل 44 و تشکیل شرکت های خصوصی، به وجود نهادهای مکمل بازار مانند انجمن حرفه ای صنعت بیمه احساس نیاز شد و می توان گفت تاسیس و تشکیل انجمن حرفه ای خود یک کار مهم بوده است.

      وی در ادامه افزود: این انجمن می تواند حرفه و کل صنعت را به مردم و جامعه معرفی کند و مردم از طریق این نهاد با بیمه و بیمه های تجاری آشنایی پیدا می کنند و ما اگر قادر باشیم همه کسانی که دارای صلاحیت حرفه ای در صنعت بیمه هستند، شناسایی کنیم و اعتبار و توانمندیشان را به جامعه معرفی کنیم، به مرور جامعه با همه صنعت از این طریق آشنا می شود.

      ارزشمندسازی بیمه

      مدیر عامل انجمن حرفه ای صنعت بیمه، نمایش چهره مناسب و ارزشمند از صنعت بیمه را یکی از وظایف انجمن حرفه ای صنعت بیمه دانست و گفت: ما در سالیان اخیر تعداد زیادی نماینده در صنعت بیمه گرفتیم. شرکتهای خصوصی تاسیس شدند و گسترش پیدا کردند و در سرتاسر کشور، نمایندگان زیادی گرفتند و این رشد تعداد نماینده، در برخی موارد غیر طبیعی بود و این خود باعث شد افرادی در صنعت ورود کنند که تخصص کافی نداشته و در مواجه با مردم، چهره ای کدر از صنعت نمایش دهند و لذا یکی از فعالیت های انجمن این است که این برداشت را تغییر داده و مردم را با واقعیت های صنعت بیمه از طریق شناخت و معرفی افراد حرفه ای صنعت بیمه آشنا کند.

      وی ادامه داد: ما باید بتوانیم بیمه را در جامعه به عنوان یک ارزش مطرح کنیم. به عبارت دیگر هر کسی که در جامعه کلمه «بیمه» را می شنود، احساس کند که این یکی از نیازهای واقعی در زندگی است و بیمه، خدمتی است به همه مردم و یک ارزش است. اگر بیمه تبدیل به ارزش شد، فرهیختگان، افراد باهوش جذب این حرفه می شوند. متاسفانه امروز به خاطر مسئله شخص ثالث و بزرگ بودن کیک شخص ثالث در سبد بیمه ای کشور و نرخ گذاری دولتی و زیان ده بودن آن، شرکت های بیمه به طور صحیح قدرت پرداخت خسارت را ندارند و در نتیجه آن ارزشی که باید بیمه در جامعه داشته باشد، مرتب کاهش میابد و دید مردم نسبت به بیمه منفی می شود و یکی از وظایف حرفه ای های صنعت این است که دید منفی در جامعه را پاک کند و نوعی ارزش سازی در جامعه شکل بگیرد.

      حجاریان یکی از فعالیت های مهم انجمن حرفه ای صنعت بیمه را موضوع «صلاحیت حرفه ای» دانست و گفت: تا امروز براساس آزمون، 100 نفر شناسایی شدند و توانسته اند با شرکت در آزمون، مدرک حرفه ای دریافت کنند و به عبارت دیگر این  100 نفر پیشتاز حرفه ای شدن هستند.

      توسعه منابع انسانی

      مدیر عامل انجمن حرفه ای، برگزاری دوره های تخصصی بیمه را دومین فعالیت انجمن در حوزه توسعه منابع انسانی برشمرد و افزود: در کارگاهها بر موضوعات مهم و عمیق صنعت بیمه تمرکز می شود و مطالب و نظریه هایی پیرامون موضوع بیمه آموزش داده می شود و قصد داریم در آینده از طریق اینترنت و در نقاط مختلف کشور و به  صورت غیر حضوری کارگاه ها برگزار کنیم.

      آموزش مدیریت ریسک

      حجاریان توسعه مدیریت ریسک در جامعه را یکی دیگر از فعالیت های انجمن حرفه ای صنعت بیمه اعلام کرد و گفت: بیمه ها ریسک را برای مشتریان پوشش می دهند، ولی لازم است که ابتدا مشتریان این پوشش ریسک را بشناسند و بپذیرند و برای خود خریداری کنند. در این مورد بنگاه های کشور و افراد جامعه، تحت آموزش مدیریت ریسک قرار می گیرند. لازم است که افراد با مدیریت ریسک آشنا شوند و ریسک های خود را مدیریت کنند و کمتر در معرض خطر قرار بگیرند. یک برنامه دیگر اهدا جایزه مدیریت ریسک است.

      بهبود قوانین و مقررات

      وی در ادامه گفت: یکی دیگر از برنامه های انجمن حرفه ای صنعت بیمه، بهبود فضای کسب و کار است و اولین اقدام در بهبود فضا، بهبود قوانین و مقررات است. قوانین باید رابطه و تعامل صحیحی را بین فعالان صنعت بیمه، بین بیمه گر و بیمه گذار را برقرار کند. قوانین و مقررات، ضعف هایی دارند و پس از ابلاغ اصل 44، رفع نشده است. هنوز ما رقابتی در صنعت بیمه نداریم، دخالت های دولتی زیاد است و مقرراتی که بتواند حق را به حقدار برساند، در صنعت بیمه به طور کامل وجود ندارد. یکی از اشتباهاتی که در حوزه مقررات انجام شده، افزایش سرمایه اولیه شرکت های بیمه از 40 میلیارد به 400 میلیارد تومان است. این دستور العمل باعث شد که شرکت های بیمه نتوانند به وجود بیایند و رقابت در صنعت کاهش یابد.

      تعالی اخلاق کسب و کار در بیمه

      مدیر عامل انجمن حرفه ای صنعت بیمه افزود: اخلاق کسب و کار، موضوع دیگری است که در بهبود فضای کسب و کار مدنظر است. سندیکای بیمه، منشوری را برای صنعت بیمه تصویب کرد؛ تقویت این منشور مهم  است. همه حرفه ای های صنعت بیمه باید بدانند در برابر یک مشتری، در برابر یک رقیب، چه رفتاری داشته باشند. در صنعت بیمه نباید بیمه نامه ای فروخته شود که مشتری کاملا از شرایط آن آگاه نباشد و این وظیفه بیمه گر است که مشتری را به صورت دقیق از شرایط بیمه نامه مطلع کند.

      مبارزه با فساد

      حجاریان یکی از مهمترین ابعاد بهبود فضای کسب وکار را مبارزه با فساد دانست و گفت: هرجا فساد وجود داشته باشد، مطمئنا صنعت بیمه ضرر می کند. بخشی از خسارت هایی که صنعت بیمه پرداخت می کند، به افراد متقلب است؛ باید با تقلب مبارزه کرد. راههای تقلب را شناسایی، معرفی و مسدود کرد. شفاف سازی در صنعت بیمه در دستور کار قرار گیرد و افراد نتوانند در پرده ای کدر صنعت مخفی شوند و فساد ایجاد کنند. هرجا که فساد وجود دارد، افراد سالم ضرر می کنند. وقتی شرکتی «دمپینگ» می کند و پایین تر از قیمت تمام شده، از طریق چند نماینده خاص، بیمه نامه می فروشد، مطمئنا افراد مسئله دار و فاسد دور این نمایندگان جمع می شوند و از آن رانت استفاده می کنند و فسادهای زیادی به وجود می آید.

      وی اضافه کرد: مسائل سیاسی هم به صنعت بیمه فشار وارد می کند. برخی صاحبان قدرت سعی می کنند جایگاهی در صنعت بیمه پیدا کنند، افرادی را که تحت نفوذشان هستند در بعضی مسئولیت ها قرار دهند و برخی فسادها نیز به این صورت شکل می گیرد. انجمن سعی دارد رابطه منطقی و فنی بین صنعت بیمه و قدرت های سیاسی برقرار کند که صنعت بیمه، یک صنعت حرفه ای و تخصصی بماند و ابعاد سیاسی، آن را تحت تاثیر قرار ندهد و بتواند در یک محیط تخصصی به فعالیت ادامه دهد.

      منبع خبر : پایگاه خبری آیین - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 22 اردیبهشت 1393 ساعت 16:15:41  خوانده شده: 2316  نمایش چاپی