• تکافل در کشورهای اسلامی محبوب شد
      حق بیمه تکافل در کشورهای اسلامی محبوب شدفل در سال ۲۰۰۷ میلادی از چهار میلیارد دلار فزونی گرفت و اکنون انتظار می رود تا سال ۲۰۱۷ این رقم به دو میلیارد دلار برسد. حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس، آفریقا و آسیای جنوب شرقی، دلیل اصلی محبوبیت بیمه تکافل در جهان عنوان شده است.

      بیمه اسلامی (تکافل) در جهان توانسته است جایگاه خود را در صنعت بیمه و تجارت جهانی بیابد.
      به گزارش سایت تخصصی صنعت بیمه به نقل از وب سایت زاوایا، صنعت بیمه اسلامی طی سال های اخیر از رشد بسیار بالایی برخوردار بوده است و اکنون به جز لاینفک بازار مالی جهان تبدیل شده است.

      طبق گزارش موسسه رتبه بندی "مودی"، تکافل با نرخ رشد سالانه 33.2 درصدی طی پنج سال گذشته توانسته نقش اصلی را در بازارهای جهانی ایفا کند، این در حالی است که صنعت بیمه سنتی تنها 19.9 درصد رشد داشته است.

      حق بیمه تکافل در سال 2007 میلادی از چهار میلیارد دلار فزونی گرفت و اکنون انتظار می رود تا سال 2017 این رقم به دو میلیارد دلار برسد. حمایت کشورهای حاشیه خلیج فارس، آفریقا و آسیای جنوب شرقی، دلیل اصلی محبوبیت بیمه تکافل در جهان عنوان شده است.

      صنعت جهانی تکافل در سال 2012 رشد 16 درصدی داشته است. طبق گزارش های منتشر شده، حجم بیمه تکافل در جهان طی سال ۲۰۱۰ با رشد ۱۹ درصدی به رقم ۸.۳ میلیارد دلار رسید که در این میان سهم کشور های منطقه خلیج فارس ۵.۶ میلیارد دلار و سهم جنوب شرق آسیا دو میلیارد دلار گزارش شده است.

      در بیمه اسلامی یا تکافل، افراد در یک صندوق همگانی سپرده گذاری می کنند تا در صورت نیاز مبلغی به بیمه گذاران طبق شرایط  پرداخت شود. در این نوع از بیمه مابقی پول پرداخت نشده صندوق در آخر سال مالی متعلق به همه بیمه گذاران خواهد بود، این در حالی است که در بیمه های عادی، این سرمایه به شرکت های بیمه تعلق دارد.

      در این گزارش آمده است که مالزی با ارائه برنامه های گسترده توانست صنعت بیمه اسلامی را تقویت کند و مدیران این کشور قصد دارند پس از نهادینه شدن بانکداری اسلامی، تکافل را نیز به عنوان مدلی جدید از این صنعت به جهان معرفی کند.

      علاوه بر این بازار های جدیدی نیز برای بازار تکافل در سطح جهان در کشور هایی نظیر اندونزی و بنگلادش در حال شکل گیری است و پیش بینی می شود حق بیمه تکافل در سطح جهان در پایان سال ۲۰۱7 به ۱۲ میلیارد دلار برسد.

      بر اساس این گزارش، تکافل در اکثر بازارها هنوز در دوران اولیه به سر می برد و شرایط جایگزینی این نوع از بیمه با بیمه های سنتی دست نخورده باقی مانده است. اجرای عملیات های مالی و مدیریت اجرای برنامه ها از جمله چالش های هستند که فعالان این عرصه با آن مواجه درگیرند.

      در حال حاضر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مالزی به ترتیب توانسته اند در زمینه بانکداری اسلامی پیشرو باشند. به همین دلیل این سه کشور در بازار بیمه تکافل نیز در صدر جای گرفته اند.

      در این گزارش همچنین آمده است که اکثر حق بیمه تکافل به محصولات درمانی و خانوادگی تعلق دارد و کمتر از پنج درصد از این حق بیمه به بیمه عمر اختصاص یافته است. این موضوع نشان می دهد که می توان بازارهای اسلامی را با این نوع از بیمه آشنا کرد و بیمه گران نباید دیگر بازارها در اروپا، آفریقا و آسیا-پاسفیک را نادیده بگیرند.

      "محمد علی لوند" یکی از تحلیل گران موسسه مودی در این باره گفت: این آمارها نشان می دهد که تکافل چه بازار متنوعی دارد. اکنون خرید این نوع از بیمه در عربستان به شدت متداول است در حالی که نفوذ تکافل در امارات، کویت و دیگر کشورهای خلیج فارس حداقلی است.

      منبع خبر : شبکه اطلاع رسانی صنعت بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 10 آذر 1392 ساعت 10:15:00  خوانده شده: 1262  نمایش چاپی