• صنعت بیمه و بلایای طبیعی
      در حالی که نمایندگان و افرادی که برای شرکت های بیمه کار می کنند، هریک دیدگاه خاص خود را درباره تغییرات آب و هوای دارند، تجار راههای عملگرا و بهتری را برای مقابله با بلایای طبیعی ارائه می کنند.

       تغییرات جوی به ویژه زمانی که بیشتر مباحث آب و هوای را در برمی گیرند نه انسان ها را اغلب در مجموعه موضوعات بحث برانگیز دسته بندی می شوند. معمولا این مسئله موضوعی سیاسی است چراکه عده ای با ارائه عوامل معین، دیدگاهی بسیار افراطی درباره تغییرات آب و هوای دارند و عده ای دیگر این پدیده را تنها چیزی مهمتر از یک افسانه می دانند. این در حالی است که تغییرات آب و هوای موضوعی است که در مابین این دو نظریه جای می گیرد. اما یک مسئله قطعی است: صنعت بیمه نمی تواند از کنار این پدیده به آسانی عبور کند زیرا خطرات بیشماری را برای این صنعت به همراه دارد و نمی توان به درستی وقوع آنان را پیش بینی کرد.

      برای بیمه گران، تغییرات آب و هوای بیشتر از یک واژه است. اما در حالی که نمایندگان و افرادی که برای شرکت های بیمه کار می کنند، هریک دیدگاه خاص خود را درباره این پدیده دارند، تجار راههای عملگرا و بهتری را برای مقابله با این مسئله ارائه می کنند. بسیاری از سازمان ها و شرکت های فعال در صنعت بیمه تمایل ندارند به مسائل مربوط به تغییرات جوی ورود کنند و به جای آنان، تجار بر عوامل و اثرات توفان های قدرتمند که در سال های گذشته بسیاری از نقاط جهان را درنوردیده، متمرکز شده اند.

      توفان های قدرتمند و آشفتگی بیمه گران و دولتمردان
      توفان "های یان" فیلیپین یکی از نمونه های اخیری از اینگونه بلایا است. این توفان که در اوایل ماه نوامبر سال جاری در فیلیپن روی داد و خسارات عظیمی را بر جای گذاشت، طبق گزارش ها 1.1 میلیارد دلار زیان مالی داشته است، اما بیمه گران همچنان در حال ارزیابی اثرات چنین توفان های هستند. 

      یکی از بزرگترین شرکت های بیمه اتکایی در جهان پیش از این با انتشار گزارشی بر این نکته تاکید کرده است که افزایش شدت و فراوانی بلایای طبیعی، به ویژه در بازارهای در حال توسعه و نوظهور در حال بالا بردن هزینه های مالی است؛ چراکه این کشورها بیشترین خسارت را می بینند و در عین حال کمترین آمادگی ممکن برای رویارویی با پیامدهای بلایای طبیعی را دارند.

      "سوئیس ری" از همین رو خواستار مشارکت بیشتر بخش های دولتی و خصوصی برای کاهش چشمگیر هزینه های امدادرسانی بعد از بلایای طبیعی شده است تا کشورهایی که تحت تاثیر این حوادث هستند، کمی از فشار مالی رهایی یابند. این شرکت اروپایی در این گزارش تاکید می کند که هزینه های اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی از متوسط 25 سالیانه میلیون دلار در دهه 1980 به 130 میلیون دلار در دهه 2000 میلادی رسیده است و با توجه به گسترش تغییرات آب و هوای، احتمال افزایش پدیده های طبیعی مانند توفان ها، سیل ها و خشکسالی ها بیشتر شده است.

      از دیگر نمونه های توفان های فوق العاده قدرتمند می توان به "توفان سندی" که در سال 2012 در ایالات متحده روی داد، اشاره کرد. این توفان متاسفانه بسیار قدرتمندتر از "توفان کاترینا" بود که در سال 2005 میلادی در این کشور به وقوع پیوست. این توفان در دو ایالت "نیوجرسی" و "نیویورک" خسارت های عظیمی را بر جای گذاشت و 68 میلیارد دلار زیان مالی وارد کرد. قربانیان این توفان با گذشت یک سال از این رویداد، همچنان با عواقب آن درگیر هستند.

      سوئیس ری نیز در گزارش خود برای مثال به توفان "ایوان" اشاره کرده است. این توفان که در سال 2004 در "گرانادا" روی داد، خسارات اقتصادی به میزان 889 میلیون دلار یعنی 23 درصد تولید ناخالص داخلی جزایر کارائیب را به بار آورد. همچنین در این گزارش خسارات اقتصادی ناشی از زمین لرزه در "هائیتی" حدود 114 درصد تولید ناخالص داخلی عنوان شده است.

      "مایکل لایس" رئیس هیئت مدیره شرکت "همکاری های جهانی"  وابسته به گروه سوئیس ری، در این باره می گوید: افزایش خسارت های بیمه ای ناشی از بلایای طبیعی حاکی از ضرورت اتخاذ یک رویکرد متنوع تر در امر تامین مالی کمک رسانی حوادث طبیعی دارد. او ادامه می دهد که تاکنون مدیریت ریسک بلایای طبیعی اغلب بر کمک رسانی، توان بخشی و بازسازی در زمان بعد از رخداد بلایا متمرکز بوده است.

      این در حالی است که اتخاذ یک رویکرد متعادل که در آن ترکیبی از تدابیر پیش از وقوع بلایا و پس از آن مورد توجه قرار گیرد و در اولویت نخست قرار دارد و لازم است دولت ها از طریق تامین بستر قانونی مناسب وجود یک بازار بیمه فعال را تضمین کنند. این اقدام کمک خواهد کرد که بخش بزرگی از خسارات ناشی از بلایای طبیعی که افراد و شرکت ها پرداخت می کنند، حذف شود. پس از آن، دولت باید به فکر راهکارهای مالی پیشگیرانه قبل از حوادث باشند و اقدامات بعد از حادثه نظیر تامین منابع مالی کمک رسانی، توانبخشی و بازسازی از محل بودجه، استقراض یا کمک های اهدایی فقط باید برای پوشش دادن خسارت های باقی مانده مورد استفاده قرار گیرند.

      به همین دلیل کارشناسان به فعالان صنعت بیمه و دولتمردان همواره هشدار می دهند که مراقب بلایای طبیعی قدرتمند باشند. توفان های که پیش از این تقریبا هر صد سال یکبار مشاهده می شد، اکنون به امری متداول تبدیل شده است و تنها چند کشور محدود برای مقابله با این بلایایی مخرب آماده هستند. این در حالی است که بیمه گران باید به خوبی از اثرات مخرب این حوادث آگاهی داشته باشند و خود را برای رویاروی با آنان آماده کنند؛ به عنوان مثال درآمد شرکت بیمه "زوریخ" در دو ماهه چهارم سال جاری میلادی حدود 27 درصد کاهش یافته است و عمده ترین دلیل این کاهش، بلایای طبیعی عنوان شده است؛ چنین سرانجامی در انتظار بیمه گران دیگر نیز هست چراکه به ادعای خود آنان، وقوع مکرر بلایای طبیعی قدرتمند عامل اصلی بحران های مالی است.

      منبع: لایو اینشورنس

      منبع خبر : شبکه اطلاع رسانی صنعت بیمه - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 10 آذر 1392 ساعت 10:14:00  خوانده شده: 1348  نمایش چاپی