• مدیرکل روابط عمومی بیمه مرکزی: گامهای نخست را محکم برداشته ایم
      رشد صنعت بیمه بیش از هر چیز دیگری نیاز به اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی، فرهنگ‌سازی و روابط خوب با رسانه‌ها دارد. در این بین بیمه مرکزی به‌عنوان ارگان حاکمیتی در صنعت بیمه بیشترین بار این اطلاع‌رسانی را بر دوش می‌کشد. مدیر روابط عمومی بیمه مرکزی معتقد است گام‌های نخست در این حوزه، محکم برداشته شده‌اند.

      به همین رو به سراغ محمد تائبی، مدیرکل روابط عمومی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رفتیم و دقایقی پای صحبت‌های او درباره عملکرد این نهاد در تلاش برای تحقق هرچه بیشتر اهداف صنعت بیمه، نشستیم. تائبی کارشناس سال‌های نه‌چندان دور حوزه‌های پولی و اعتباری است که چندی پیش مسئولیت اداره یکی از عظیم‌ترین مجموعه‌ها اقتصادی کشور را بر عهده داشت و اکنون شفاف و بی‌پرده از تزریق نگاه‌های خلاق و متفاوت و البته برنامه‌محور، در روابط عمومی بیمه مرکزی می‌گوید.

      امسال سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ملی نامگذاری شده است. با توجه به این‌که به‌تدریج به انتهای سال نزدیک می‌شویم، روابط عمومی بیمه مرکزی در این راستا چه نقشی را ایفا کرد؟

      نامگذاری امسال در واقع بیانگر یک ماموریت بزرگ ملی بود که می‌توان از آن به‌عنوان سیاست‌گذاری سالیانه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یاد کرد. در مسیر تحقق این پیام روشن، جزئی‌نگری یک آفت جدی است و هیچ دستگاهی حق ندارد برداشت‌های شخصی را در این خصوص اعمال کند. من اعتقاد دارم مقام معظم رهبری در نامگذاری امسال بسیار ظریف عمل کرده‌اند و مفاهیم و مولفه‌هایی نظیر توسعه اشتغال، تولید ثروت، رفاه عمومی و توسعه سرمایه گذاری را به‌عنوان نقشه راه ترسیم کرده‌اند. شرح وظایف و ماموریت‌های روابط عمومی هم مشخص است و تکرار آن جز ملال ثمری ندارد. روابط عمومی چشم، گوش و زبان گویای هر سازمان است و بی‌تردید در تبیین شاخص‌های توسعه‌ای و تقویت زیرساخت‌ها و انعکاس فعالیت‌های سازمانی نقش بی‌بدیلی را ایفا می‌کند. در ابتدای سال‌جاری رییس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی یادداشتی که در رسانه ها نیز منعکس شد، صنعت بیمه را از مخاطبان اصلی پیام معظم له دانستند و همین امر وظایف ما را به‌عنوان سکانداران روابط عمومی سازمان، سنگین‌تر می‌کند.

      روابط عمومی در راستای رشد صنعت بیمه و فرهنگ‌سازی چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
      ببینید. هدفگذاری‌ها کاملا مشخص است و روابط عمومی بی‌برنامه و فاقد استراتژی مشخص و مدون هیچگاه نمی‌تواند موفق باشد. روابط عمومی بیمه مرکزی در بستر یک برنامه عملیاتی شفاف حرکت می‌کند و مقوله فرهنگ‌سازی را در صدر برنامه‌های کاری خود قرار داده است. قالب‌های فرهنگ‌سازی در صنعت بیمه با صنایع هم‌عرض خود تفاوت‌های زیادی دارد. واقعیت این است که در دهه‌های گذشته نسبت به فرهنگ‌سازی در حوزه بیمه، کم‌لطفی‌های بسیاری صورت گرفته است. به همین دلیل این صنعت، همچون صنعت مشابه خود، یعنی بانکداری، تا حدود زیادی مهجور مانده است. ما در بیمه مرکزی برای فرهنگ‌سازی در بخش‌های تخصصی بیمه راه طولانی و دشواری را پیش رو داریم؛ اما خوشبختانه توانسته‌ایم با تدوین و تالیف آثار فرهنگ‌ساز و ابزار فرهنگی دیگر، زیر ساخت‌های بیمه را به مردم بشناسانیم و ظرفیت‌های این صنعت را به نمایش عام بگذاریم. ما گام‌های نخست را محکم برداشته‌ایم.

      آیا روابط عمومی، برنامه و راهبرد مشخصی را برای حوزه ارتباطات و رسانه‌ای بیمه تدوین کرده است؟

      همان طور که پیش از این نیز گفته شد هیچ یک از فعالیت‌های اداره کل روابط عمومی بیمه مرکزی خلق الساعه و خارج از برنامه نیست. از سوی دیگر آمار و شواهد موجود گواهی می‌دهد که اخبار و گزارش‌های بیمه مرکزی و صنعت بیمه هیچگاه تا این اندازه در رسانه‌ها انعکاس نداشته است. برپایی جشنواره‌ها و همایش‌های رسانه‌ای و تشکیل کارگاه‌های آموزشی برای خبرنگاران، انتشار ویژه‌نامه‌های متعدد با مشارکت خبرنگاران حوزه بیمه و پویایی سایت خبری بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران گواهی براین مدعاست.

      گروه رسانه‌ای بیمه مرکزی از حیث سابقه، تبحر و قدرت ارتباط با رسانه‌ها از جمله تیم‌های زبانزد در بین دستگاه‌های اجرایی است و ما همچنان می‌کوشیم با تقویت این گروه، اهداف بزرگ‌تر و جدی‌تر خود را نیز دنبال کنیم.

      رسانه‌ها و مطبوعات چه تعاملی با صنعت بیمه دارند و این تعامل چه میزان به سود بیمه خواهد بود؟
      حضور صنعت بیمه در صفحات بانک و بیمه در رسانه‌ها در شرایط فعلی چندان عادلانه به نظر نمی رسد اما بی‌شک سهم واقعی صنعت بیمه در رسانه‌ها قابل بازیابی است و ما این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد.

      به جرات می‌گویم که خبرنگاران حوزه بیمه در رسانه‌ها از جمله خلاق‌ترین و خوشفکرترین خبرنگاران اقتصادی به‌شمار می‌آیند و تاکنون فعالیت‌های درخشان و قابل قبولی داشته‌اند. ما نیز تلاش می‌کنیم با برپایی کارگاه‌های آموزشی برای خبرنگاران در به‌روزرسانی اطلاعات آنان موثر باشیم. در یک کلام باید بگویم صنعت بیمه اکنون بیش از هر چیز به اطلاع‌رسانی گسترده و شفاف نیازمند است و در غیاب این اطلاع‌رسانی، دستیابی به اهداف بلند صنعت، غیر قابل دسترسی خواهد بود.

      منبع خبر : بیمه آنلاین - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 20 آذر 1391 ساعت 09:59:09  خوانده شده: 1309  نمایش چاپی