• لزوم ارائه بیمه زلزله با شرایط مناسب‌/ضرورت تأسیس صندوق بیمه حوادث‌‌

      مدیر ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
      لزوم ارائه بیمه زلزله با شرایط مناسب‌/ضرورت تأسیس صندوق بیمه حوادث‌‌

      خبرگزاری فارس: مدیر ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی با اشاره به لزوم تأسیس "صندوق بیمه حوادث طبیعی" اظهار داشت: بیمه‌نامه زلزله باید به صورت مجزا ارائه شده و حق بیمه آن همراه با عوارض سالیانه شهرداری و با قیمت پایین ارائه شود.
      خبرگزاری فارس: لزوم ارائه بیمه زلزله با شرایط مناسب‌/ضرورت تأسیس صندوق بیمه حوادث‌‌

      مهدی ملارضایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص وضعیت بیمه در زلزله اخیر استان آذربایجان شرقی، اظهار داشت: در این حادثه تعداد اندکی از مجموعه سازه‌ها و ساختمان‌های آسیب‌دیده دارای پوشش بیمه خطر زلزله بودند که اغلب آنها شامل ساختمان‌های نوسازی شده‌ای هستند که از تسهیلات بانکی استفاده کرده‌‌اند به همین دلیل از پوشش اجباری بیمه این تسهیلات بانکی استفاده شده است و یا دارای بیمه‌نامه‌های گروهی هستند البته عمده آنها در محدوده شهری واقع هستند.

      مدیر اداره ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی گفت: کل واحدهای شهری در شهرستان‌های ورزقان، اهر و هریس 22000 واحد بوده که زیربنای واحدهای شهری 85 تا 100 متر مربع هستند و تعداد واحدهای روستایی 25000 واحد بوده که زیربنای آنها از 100 تا 120 متر مربع است.
      وی افزود: با توجه به اینکه بلایای طبیعی از شدت خسارت بسیار بالایی برخوردار است در صورت وقوع در شهرهای متوسط و بزرگ، حجم خسارت زیادی به دنبال داشته و حتی ممکن است تمام شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای کشور به صورت جمعی در پوشش بیمه آنها مشارکت داشته باشند اما در جبران خسارت با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند.

      ملارضایی گفت: گرچه از بین بردن ریسک حوادث طبیعی و به صفر رساندن احتمال وقوع و جلوگیری از خسارت آن در اکثر مواقع غیرممکن است، ولی می‌توان با مدیریت ریسک حوادث مختلف طبیعی و اقدامات پیشگیرانه آنها را به حداقل رساند.
      وی با اشاره به ارائه نرخ‌های نازل حق بیمه برای تشویق بیمه‌گذاران به منظور نوسازی منازل مسکونی و  تدابیر لازم برای ساختمان‌های با عمر بالای 30 سال، افزود: این کار نوعی انتخاب ریسک و غافل نشدن از محاسبات فنی مربوط برای محاسبه ریسک بوده و با توجه به احتمال بسیار بالای وقوع خطر در اکثر مناطق کشور در نهایت مانع ضرر شرکت‌های بیمه یا منابع صندوق خواهد بود.

      مدیر اداره ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی تصریح کرد: برای پوشش زلزله در ارتباط با ساختمان‌ها، علاوه بر رعایت استانداردهای لازم و مقاوم‌سازی، همکاری سازمان‌های ذیربط از جمله وزارت کشور و شهرداری‌ها برای ملزم کردن شهروندان و سایر ذینفعان به رعایت آنها می‌تواند بسیار مفید باشد؛ ضمن اینکه در این‌گونه موارد، ابزارهای تشویقی شرکت‌های بیمه (تخفیف ایمنی) حائز اهمیت است.

      ملارضایی گفت: در بازار رقابتی، آگاهی و شناساندن مزایای انواع بیمه به صورت ملموس و با روش‌های مختلف و همچنین گوشزد کردن معایب عدم استفاده از بیمه مخصوصاً در هنگام بروز حوادث و خسارات، مفید و مؤثر خواهد بود.
      وی اضافه کرد: خوشبختانه با سرعت عمل شرکت‌های بیمه در پرداخت خسارت‌های واقع شده به بیمه‌گذاران در مناطق زلزله‌زده، وجهه‌ای قابل قبول از بیمه در بین مردم پدیدار شده که در آینده نزدیک در اقبال جامعه به پوشش بیمه‌ای زلزله اثرات مثبت زیادی خواهد داشت.

      مدیر اداره ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی با بیان این که مناطق مختلف کشور با توجه به شرایط جغرافیایی خود در احتمال وقوع حوادث طبیعی نسبت‌های متفاوتی از خطر را دارا هستند،‌ گفت: بنابراین در خصوص تعیین حق بیمه، ایجاد پروفایل ریسک و خسارت برای محاسبات دقیق نرخ و انجام پیش‌بینی و پیشگیری‌های لازم در جهت کنترل ریسک و کاهش اثرات آن امری اجتناب‌ناپذیر بوده و لازم است ضمن تعیین مناطق پرریسک تا کم‌ریسک برای هر نوع خطر طبیعی و برای مناطق مختلف کشور این محاسبات انجام شود.

      ملارضایی افزود: در کنار عملیاتی کردن تأسیس "صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی" برای بیمه منازل مسکونی در مرحله اول که طبق قانون پنجم توسعه اجباری شده است، می‌توان از سیاست‌های راهبردی کاهش ریسک واحدهای صنعتی و تجاری نیز استفاده کرد و هر شرکت بیمه با توجه به ارزیابی‌های خود نسبت به انتخاب و قبول ریسک‌های مذکور اقدام کند.
      به گفته وی در این صورت در سال پایانی برنامه پنجم که این ریسک‌ها نیز اجباری می‌شوند، شرکت‌های بیمه در کنترل ریسک‌ها مشکلات کمتری خواهند داشت و موارد بیمه‌ای با ریسک‌های بالا جهت اخذ پوشش‌های بیمه‌ای اتکایی مناسب و تشویق بیمه‌گذار به رعایت اصول ایمنی در نهایت منجر به کنترل ریسک می‌شوند و در این خصوص نیز نقش شرکت‌های بیمه از جنبه تشویقی می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

      ملارضایی در خصوص عوامل عدم اقبال عمومی از پوشش‌های بیمه‌ای بلایای طبیعی و عدم توسعه و گسترش بیمه در جامعه، گفت: نبود آگاهی کافی اقشار مردم در خصوص حق بیمه مربوط، عدم آشنایی افراد جامعه از نحوه پوشش بیمه‌ای این بیمه‌نامه و تبلیغات عمومی ناکافی و نامناسب رسانه‌های گروهی و شرکت‌های بیمه، از جمله دلایل این عدم استقبال است.

      مدیر ریسک‌های غیرصنعتی بیمه مرکزی ادامه داد: از دیگر عوامل عدم توسعه بیمه حوادث می‌توان به فقدان طراحی پوشش‌های بیمه‌ای (بیمه حوادث طبیعی به صورت مجزا)، ضعف نمایندگان و بازاریابان فروش در عرضه تمام رشته‌های بیمه‌ای و میزان درآمد مردم برای خرید انواع بیمه‌نامه‌ها اشاره کرد.
      وی خاطرنشان کرد: حدود 90 درصد منازل مسکونی و واحدهای تجاری کشور فاقد بیمه‌نامه با پوشش خطر زلزله هستند و از لحاظ آسیب‌پذیر بودن نوع سازه‌ها نیز بیش از 95 درصد خسارت‌های زلزله اخیر مربوط به واحدهای روستایی قدیمی است زیرا در غیر این صورت یک زلزله نباید تا این حد خسارت را به جای بگذارد.

      ملارضایی تأکید کرد: تفکیک بیمه زلزله از بیمه آتش‌سوزی و ارائه آن به صورت یک بیمه‌نامه مجزا امری بدیهی است که منافع زیادی برای مردم و دولت دارد.
      وی اظهار داشت: می‌توان همانند بیمه آتش‌سوزی این بیمه‌نامه را همراه با عوارض سالیانه شهرداری و متناسب با اطلاعات بر روی آن صادر و با قیمت پایین در اختیار مردم قرار داد.


      منبع خبر : خبرگزاری فارس - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 27 شهریور 1391 ساعت 12:13:29  خوانده شده: 1479  نمایش چاپی