• حذف شرکت های زیان دیده بیمه از بازار

      رییس کل بیمه مرکزی عنوان کرد:
      حذف شرکت‌‌های زیان‌ده بیمه از بازار

      گروه بازار پول- لیلا اکبرپور- سید محمد کریمی رییس کل بیمه مرکزی ایران روز گذشته در یک نشست خبری به تشریح برنامه‌های بیمه مرکزی برای ساماندهی این صنعت پرداخت و از برخوردهای جدید با شرکت‌های معترض به تصمیم‌های این نهاد نظارتی خبرداد.

      رییس کل بیمه مرکزی درپاسخ به انتقاد کارشناسان صنعت بیمه در خصوص ناهماهنگی افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالث با نرخ دیه و نداشتن توانایی شرکت‌ها در پرداخت خسارات به صراحت اعلام کرد: هرشرکت بیمه بازرگانی که توان سرویس‌دهی به بیمه‌گذاران اتومبیل و پرداخت به موقع خسارات شخص ثالث را ندارد؛ می‌تواند با اعلام به بیمه مرکزی این رشته بیمه‌ای را از پرتفوی خود حذف کند. کریمی اظهار کرد: هیچ شرکت بیمه‌ای چنین اقدامی را نخواهد کرد، زیرا سود آوری شرکت‌های بیمه ازعملیات بیمه‌ای نیست و آنان می‌توانند با مدیریت درست ذخایر از محل سرمایه‌گذاری به سود آوری دست یابند.
      رییس‌کل بیمه مرکزی گفت: در حال حاضر موسسین زیادی هستند که با سرمایه‌های بیشتر درخواست ورود به صنعت بیمه را دارند اگرشرکت بیمه‌ای دربازارهست که توان رقابت در بازار آزاد را ندارد، اعلام کند تا بیمه مرکزی برای خروج آن از بازار بیمه فکری کند.
      کریمی با تاکید براینکه حمایت از بیمه‌گذار وظیفه اصلی بیمه مرکزی ایران است، یاد آورشد: آیین‌نامه «حمایت ازحقوق بیمه‌گذاران» در شورای عالی بیمه به تصویب رسیده که با اجرای آن نحوه سرویس‌دهی به مشتری و نحوه پرداخت خسارات شفاف خواهد شد و چنانچه اختلاف نظری بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر باشد با حکمیت بیمه مرکزی حل و فصل خواهد شد؛ ضمن آنکه شرکت‌های بیمه موظف به قبول رای بیمه مرکزی هستند، اما مشتری می‌تواند آن را رد کرده و به قوه قضائیه مراجعه کند. او همچنین از تصویب آیین نامه بیمه نوسانات نرخ ارز با تعیین حداکثر 3درصد کل ریسک‌های تحت پوشش به عنوان حق بیمه خبرداد. خبرنگار دنیای اقتصاد در این نشست سوال خود را در خصوص رفتار دو گانه بیمه مرکزی با صنعت بیمه مطرح کرد و با اشاره به صحبت‌های کریمی که حمایت از بیمه‌گذاران را وظیفه اصلی بیمه مرکزی می‌دانست، گفت: حمایت از بیمه گر نیز وظیفه بیمه مرکزی است، بنابراین چرا تصمیم‌های این نهاد عموما به نفع مصرف‌کنندگان بیمه است. برای نمونه با افزایش نرخ فنی بیمه‌های زندگی تعهدات بیمه‌ها بالا می‌رود اما در طرح جدید بیمه نوسانات ارز، نرخ حداکثر تعیین می‌شود آیا با این تصمیم‌های یک طرفه که همگی به سود مصرف‌کنندگان خدمات بیمه است درآینده بیمه‌گری برای ارائه خدمات باقی می‌ماند؟
      کریمی در پاسخ گفت: شدت درنظارت و تصویب آیین‌نامه‌هایی مانند تایید هیات مدیره شرکت‌ها برای ارائه نرخ‌های فنی همگی به خاطر حمایت از خود شرکت‌های بیمه است تا آنان توان ایفای تعهدات خود را درآینده داشته باشند.
      وی افزود: عملیات بیمه‌ای سود آورنیست و شرکت‌ها باید با سرمایه‌گذاری منابع کسب سود کنند. اگرسود سال مالی 90 کمتر از سال‌های گذشته است این را مد نظر داشته باشید که سود سال‌های گذشته کاذب بوده و پس از آزادسازی و رقابتی شدن بازار تازه می‌توان میزان سود‌ها را بررسی کرد. رییس کل بیمه مرکزی درادامه صحبت‌های خود از رشد 37 درصدی پرداخت خسارت بیمه در سال گذشته خبر داد و گفت: نزدیک به هفت میلیون پرونده رسیدگی شد که یک پنجم پرونده‌ها مشمول دریافت خسارت شده بودند. کریمی باردیگر بیمه را صندوق تعاونی عنوان کرد که تعداد زیادی در تامین منابع مالی آن برای جبران خسارات دیگران نقش دارند.
      وی با اشاره به تاسیس بیمه مرکزی در سال 1350، وظیفه این نهاد را تنظیم، تامین، هدایت و حمایت از حقوق بیمه‌گذاران عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 25 شرکت بیمه ای در کشور فعال هستند و تنها در راستای اصل 44 قانون اساسی بیمه ایران خصوصی نخواهد شد.
      کریمی با بیان آنکه 23 شرکت بیمه‌های مستقیم را عرضه و دو شرکت خدمات بیمه اتکایی ارائه می‌کنند، اظهار کرد: 18 شرکت در سرزمین اصلی و 5شرکت در مناطق آزاد ثبت شده است ،ضمن آنکه در سال گذشته بیش از 35 میلیون بیمه نامه صادر شده و 9 هزار میلیارد تومان پورتفوی حق بیمه‌های تولیدی بود که 45 درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشته است.
      وی در خصوص اولویت برنامه‌های بیمه مرکزی نیز گفت: توسعه بیمه‌های زندگی و بیمه‌های پایه از اولویت‌های بیمه مرکزی است و در سال گذشته رشد 18 درصدی در پوشش بیمه‌های درمان تکمیلی داشته‌ایم.
      وی بااشاره به ابلاغ آیین‌نامه بیمه نوسانات نرخ ارز گفت: درراستای تعرفه مورد نیاز، شورای عالی بیمه 3درصد پوشش برای بیمه گذار یا تاجر در نظر گرفته است.
      رییس کل بیمه مرکزی در خصوص بیمه‌نامه موتورسیکلت‌ها نیز گفت: بر اساس آمار بیش از 10 میلیون موتورسیکلت در کشور وجود دارد که تنها 2 میلیون از آنها بیمه نامه دارند.
      وی از آمادگی بیمه ایران برای ارائه تخفیف 20 درصدی برای بیمه موتورسیکلت‌ها خبر داد و گفت: 25 درصد از حق بیمه‌ها نقدی و مابقی در چهار قسط پرداخت می‌شود.
      وی ادامه داد: 14 میلیون خودرو در کشور وجود دارد که بیش از 90 درصد آنها پوشش‌های بیمه‌ای دارند و توصیه می‌شود که دارندگان خودرو برای دریافت الحاقیه به شرکت‌های بیمه مراجعه کنند.
      رییس کل بیمه مرکزی همچنین از درخواست 43 گروه اقتصادی برای تاسیس شرکت بیمه خبرداد و گفت: درخواست‌ها در معاونت طرح و توسعه در دست بررسی است اما یک شرکت بیمه «عمر» تخصصی در آستانه اخذ مجوزاست و به زودی کار خود را آغاز می‌کند. وی ادامه داد: هر شرکت بیمه‌ای که توان رقابت در بازار آزاد را ندارد می‌تواند با اعلام این موضوع جای خود را به شرکت‌های جدید با سرمایه‌های بالا بدهد.
      تحریم صنعت بیمه ایران غیراخلاقی‌ترین کار آمریکا است
      رییس کل بیمه مرکزی، کار بیمه گران را مانند پزشکان بدون مرز دانست و گفت: هیچ دولتی حق ندارد شرکت‌های بیمه را تحریم کند و تحریم صنعت بیمه ایران از سوی آمریکا، از غیراخلاقی‌ترین کارهای این کشور در قبال کشور ما بود. کریمی افزود: خوشبختانه با همت بیمه‌گران داخلی و صاحبان منابع اصلی، موفق شدیم تمامی پوشش‌های بیمه ای اتکایی را در داخل کشور فراهم کنیم و با راهبری یک شرکت بیمه و مشارکت دیگر شرکت‌ها و بیمه مرکزی، تمامی صنایع بزرگ کشور را تحت پوشش قرار دهیم. وی با تاکید بر این نکته که هم اکنون کشور از بابت تحریم‌ها، مشکلی ندارد، تصریح کرد: تحریم‌ها برای ایران تهدیدی بود که به فرصت تبدیل شد؛ به گونه‌ای که هم اکنون آمادگی داریم تا کشتی‌ها و نفت کش‌های ورودی به آب‌های ایران را در صورت نداشتن پوشش، تحت پوشش بیمه قرار دهیم تا حمل‌و‌نقل‌ها بدون هیچ دغدغه‌ای انجام شود.


      منبع خبر : روزنامه دنیای اقتصاد - 
      ذخیره شده توسط : فاطمه فلاح 28 خرداد 1391 ساعت 12:55:30  خوانده شده: 1333  نمایش چاپی