• دکتر صدر: ضریب نفوذ بیمه در کشور باید 6 برابر شود / 10 درصد مردم در حوزه سلامت تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند
      رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: ضریب نفوذ بیمه را ایران را حدود ‌٣/١ درصد در ایران است و برای رسیدن به حد میانگین، این ضریب باید ‌٦ برابر یعنی حدود ‌٥/٧ درصد شود.
      به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شهاب‌الدین صدر در هجدهمین همایش ملی و چهارمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه، با اشاره به سهم ‌٥٩ درصدی بیمه‌های زندگی از کل صنعت بیمه‌های جهان، سهم بیمه زندگی را در ایران ‌٦/٥ درصد ذکر کرد و گفت: علت این مسئله کم‌رنگ بودن فعالیت شرکت‌های بیمه در حوزه‌ بیمه عمر و بازنشستگی است.
      وی اظهارکرد: با توجه به شرایط کشور و وضعیت صنعت بیمه در دنیا، این صنعت در کشورمان هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب راه زیادی در پیش دارد.
      صدر با اشاره به ورود صنعت بیمه به تمام حوزه‌ها از جمله حوزه‌های تجاری، اقتصادی، خدماتی، سلامت، اظهار کرد: به منظوربهتر، موثرتر و فراگیرتر شدن توسعه بیمه در کشورمان، تلاش فراوانی نیاز و لازم است دستگاه‌های مربوطه بویژه شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی با توجه به سیاست‌های کلان نظام برای توسعه صنعت بیمه در کشور تلاش گسترده ای کند.
      وی مرور چشم انداز ‌٢٠ ساله، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، تدوین برنامه پنج‌ساله و برنامه پنجساله پنجم را در جهت شکوفایی اقتصادی و رشد و توسعه کشور در عرصه‌های مختلف در سطح منطقه و بین المللی دانست و گفت: در هر جای دنیا رشد و توسعه اقتصادی بیشتر کشورها، حکایت از جایگاه رفیع آن کشور دارد و لازمه آن هم توسعه صنعت بیمه است. ایران و سایر کشورها همراه با رشد و توسعه اقتصادی نیازمند توسعه صنعت بیمه و علم بیمه‌گری است.
      نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که سهم بیمه در کشورمان ‌٠٩/٠ درصد از کل حق بیمه‌های تولیدی جهان است و ایران در رتبه چهل وششم صنعت بیمه دنیا قرار دارد، تصریح کرد: این درحالیست که ترکیه به عنوان کشور همسایه ما که در مسیر رشد و توسعه اقتصادی تلاش می‌کند، رتبه سی و چهارم را در صنعت بیمه دنیا دارد.
      صدر سرانه حق بیمه را در ایران ‌٥٠ دلار و در دنیا ‌٦٠٨ دلار ذکر و اظهارکرد: در این بخش نیز کشورهای همسایه ما وضعیت مناسب‌تری دارند و ایران از نظر سرانه حق بیمه در رتبه هفتاد و ششم دنیا قرار دارد.
      وی با ابراز رضایت از توجه به صنعت بیمه در سال‌های گذشته و لزوم فعالیت بیشتر برای رسیدن به شاخص‌های مطلوب در برخی از عرصه‌ها، تصریح کرد: یکی از زمینه‌هایی که باعث می‌شود این موضوع در مسیر مثبت حرکت کند و در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری هم وجود دارد این است که در زمینه واگذاری‌ها به بخش غیردولتی و خصوصی نام بیمه‌ها آمده است که البته استثنائاتی مانند بیمه ایران دارد اما در شکل کلان بحث واگذاری بیمه‌ها به بخش خصوصی مطرح است.
      رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر افرایش سرمایه‌گذاری و توسعه بخش خصوصی در صنعت بیمه و مشارکت مردم اظهارکرد: دستگاه‌های دولتی باید زمینه‌سازی لازم را در این بخش انجام دهند. موانع بخش خصوصی را رفع کنند و بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری تشویق و این بخش را حمایت کنند بنابراین یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود بتوانیم در شاخص‌های مربوط به صنعت بیمه در مسیر رسیدن به نقطه مطلوب حرکت کنیم، افزایش روز افزون فعالیت بخش خصوصی و غیردولتی در صنعت بیمه است و دستگاه‌های مختلف نظام از جمله دولت، مجلس و دستگاه قضایی باید حمایت لازم را از این بخش انجام دهند.
      صدر، فرهنگ‌سازیِ بیمه را از دیگر عوامل مؤثر در رشد و توسعه این صنعت دانست و گفت: بیمه در ساختارهای اقتصادی خود نیازمند فرهنگ‌سازی بیشتر در جامعه است و با کار زیاد از سوی دستگاه‌های مختلف مردم باید به سمت بیمه شدن و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن بروند.
      وی ادامه داد: مردم به علت در دست داشتن دفترچه‌های بیمه درمانی با مفاهیم بیمه درمان و سلامت و بیمه تکمیلی آشنا هستند اما هنوز هم در حوزه سلامت حدود ‌١٠ درصد مردم تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و در حوزه‌های دیگر این درصد بالاتر است.
      نایب رئیس مجلس خواستار رفع مراحل پیچیده اداری و موانع موجود در خصوص بیمه‌شدگان شد و افزود: مردم تصور می‌کنند که برای جبران خسارتشان از طریق بیمه باید پیچ و خم‌های زیادی را طی کنند. هر اندازه روند بوروکراتیک و کاغذبازی در این عرصه حذف و ارائه خدمات در حوزه بیمه تسهیل شود، در ابعاد کلان به نفع صنعت بیمه کشور است.
      صدر در بخش دیگری با تاکید بر رعایت اخلاق حرفه‌ای در فضای رقابتی بیمه گفت: ‌صنعت بیمه یک نهاد اقتصادی محسوب می‌شود و بیمه‌ها باعث پشتیبانی از فعالیت عرصه‌های مختلف می‌شوند.
      وی با مقایسه منافع اقتصادی در دو بخش «تاسیس بانک» و « سرمایه گذاری در صنعت بیمه»،گفت: برخی تصور می‌کنند که تاسیس بانک، منافع اقتصادی زیادی دارد و ممکن است همین طور نیز باشد اما سرمایه‌گذاری در عرصه بیمه که یک نهاد اقتصادی است، از نظر درآمد اقتصادی و ضریب ریسک‌های بانکی اطمینان‌بخش‌تر است.
      صدر در پایان از رفع مشکلات و موانع صنعت بیمه در مجلس شورای اسلامی استقبال و اظهارکرد: اگر نمایندگان در کارهای کارشناسی خود احساس کنند که با تصویب یک قانون یا اصلاح قوانین می‌توانند در جهت تحول اساسی در صنعت بیمه حرکت کنند، حتما از این کار استقبال می‌کنند زیرا توسعه فعالیت‌های بیمه‌ای امروز که در مسیر رشد و توسعه اقتصادی قرار گرفته ایم بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.


      منبع خبر : پژوهشکده بیمه - 
      ذخیره شده توسط : 13 آذر 1390 ساعت 15:07:10  خوانده شده: 1526  نمایش چاپی