• به مناسبت 40 سالگی بیمه مرکزی/ سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت در صنعت بیمه 40 ساله شد

      با تصویب قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری در خردادماه سال 1350، سیاست گذاری، هدایت و نظارت در صنعت بیمه 40 ساله شد.

      به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صنعت بیمه ، بیمه مرکزی ایران در حالی امسال مرز 40 سالگی را پشت سر می گذارد که تحولات عمده ای در این مدت در این نهاد و صنعت بیمه کشور اتفاق افتاده است، بیمه مرکزی که از خردادماه سال 1350 با تصویب قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری سکان دار صنعت بیمه کشور است، طی سالهای اخیر به ویژه با اجرای اصل 44 قانون اساسی نقش قابل توجهی در این صنعت پیدا کرده است.
      در سالهایی که صنعت بیمه با چالشهای جدی همچون تحریمها مواجه بود اما با حمایت بیمه مرکزی و تلاشهای شرکتهای بیمه از این آزمون سربلند بیرون آمد، اگر بخواهیم به برخی از اقدامات مهم طی 40 سال گذشته اشاره کنیم، تدوین و تصویب مقررات به روز، اجرای اصل 44 قانون اساسی، ورود شرکتهای بیمه خصوصی جدید به صنعت بیمه کشور، ارائه مجوزهای جدید فعالیت شرکتهای بیمه، تدوین مقررات ورود شرکتهای بیمه خارجی به این عرصه، تلاش برای بهبود خدمات و الکترونیکی کردن امور بیمه را می توان نام برد.
      40 سال سیاست گذاری، هدایت و نظار
      طی سالهای گذشته یکی از مهمترین اقدامات در صنعت بیمه با تلاش بیمه مرکزی ایران، ارائه مجوزهای جدید فعالیت شرکتهای بیمه بود، به طوریکه با صدور این مجوزها هم اکنون 22 شرکت بیمه ای کشور که تنها یکی از آنها یعنی بیمه ایران دولتی است، در سرزمین اصلی و مناطق آزاد فعالیت می کنند، دو شرکت بیمه دیگر نیز در حال اخذ پروانه فعالیت و ثبت شرکت به سر می برند.
      با ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 خصوصی سازی در صنعت بیمه کشور به صورت جدی با پیگیری های بیمه مرکزی دنبال شد، به طوریکه 3 شرکت بزرگ بیمه ای کشور یعنی بیمه آسیا، دانا و البرز که طی سالهای متمادی با شرایط و دیدگاه دولتی در این عرصه فعالیت می کردند، سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کردند.
      البته در این بین نقاط ضعیفی نیز برای این صنعت می توان برشمرد که البته به گفته مسئولان این صنعت تلاشهایی برای رفع این نقص یعنی الکترونیکی کردن امور بیمه ای در کشور اعم از صدور بیمه نامه، پرداخت حق بیمه و خسارت صورت می گیرد.
      40 سال سیاست گذاری، هدایت و نظارت امری مهم است که می توانست صنعت بیمه را توسعه داده و یا آن را به نابودی بکشاند، بنابراین نقش بیمه مرکزی به عنوان سازمانی هدایت گر صنعت بیمه را به پیش برد و با ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 نقش نظارتی و حمایتی بیمه مرکزی قوت گرفت.
      افزایش ضریب نفوذ بیمه به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای مهم توسعه و رشد این صنعت ارقام جدیدی را نشان می دهد که گرچه با ارقام ضریب نفوذ بیمه با کشورهای توسعه یافته متفاوت است اما حرکتهایی برای جهش این ضریب صورت گرفته است. 
      طی سالهای اخیر صنعت بیمه کشور در بخشهای مختلف رشد کرده و مردم بیشتر با این صنعت آشنا شده اند، گرچه در بخش فرهنگ سازی برای صنعت بیمه هنوز ضعفهایی وجود دارد، اما شرایط روز جامعه خواسته یا ناخواسته افراد را به سمت شرکتها بیمه می کشاند تا از خدمات آنها استفاده کنند و به عقیده جواد فرشباف ماهریان رئیس کل بیمه مرکزی دوام و ارتقای صنعت بیمه کشور در گرو سرویس دهی، ارائه خدمات مطلوب و مناسب به مردم است.
      با توجه به اینکه بیمه اشخاصی را که متحمل لطمه، زیان یا حادثه ناخواسته ای شده اند قادر می سازد که  پیامدهای این وقایع  ناگوار را جبران  کنند، بنابراین نقش و اهمیت این صنعت افزایش می یابد.
      خسارتهایی که به این قبیل افراد پرداخت می گردد از پولهایی تأمین  می شود که  برای  خرید بیمه  نامه می پردازند و با پرداخت آن در جبران خسارت همدیگر مشارکت می کنند، به بیان دیگر همه آنهایی که خود را بیمه می کنند با مشارکت در سرمایه ای  که متعلق به همه خریداران بیمه است، در جبران خسارت و زیانهای هریک از افراد بیمه شده، شریک و سهیم می شوند.


      منبع خبر : بیمه آنلاین - 
      ذخیره شده توسط : 24 خرداد 1390 ساعت 14:27:02  خوانده شده: 1557  نمایش چاپی