• الزامات و ویژگی های "لایحه صندوق بیمه حوادث طبیعی "که برای تصویب مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

      لایحه تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی با هدف تامین منابع مالی خسارات حوادث طبیعی و جبران صدمات مالی زیان دیدگان که بنا به پیشنهاد بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب هیات وزیران رسیده از سوی رییس‌جمهور برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شده است.
      الزامات  لایحه
      کشور ما از لحاظ تنوع و تکثر حوادث طبیعی و شدت این خسارات  در رده کشورهای پر حادثه قرار دارد.
       هر ساله حوادث متنوع و متعددی به ویژه زلزله و سیل مناطق مختلف کشور را با خسارات گسترده روبرو می‌سازد.
      بخش عمده این خسارات بدون آنکه هیچگونه راه جبرانی برای آن پیش بینی شده باشد به زیاندیدگان و اقتصاد کشور تحمیل می‌شود و تنها بخش کوچکی از آن به صورت تسهیلات بانکی با شرایط آسان تحت پوشش دولت قرار می‌گیرد. واقعیت آن است که خسارت حوادث طبیعی به قدری گسترده است که نه می‌توان خسارت این حوادث را به طور کامل جبران کرد و نه می‌توان جبران خسارت را به یک بخش یا گروه خاص واگذار نمود.
      تجربه دیگر کشورها در این خصوص نشان می‌دهد که مردم، دولت، شرکت‌های بیمه، سازمانهای حمایتی و کمک‌های داخلی و خارجی به طور مشترک، در جبران خسارت حوادث طبیعی سهیم می‌شوند
      در سیاستهای کلی مصوب نظام و قوانین  الزامی کردن  بیمه حوادث طبیعی و ایجادسازو کار بیمه ای برای جبران خسارات مالی ناشی از حوادث غیر مترقبه تصریح شده است .
      در این راستا و با هدف کمک به آسیب دیدگان حوادث طبیعی البته نه فقط دریافت کننده کمک  بلکه  ارتقاء توانایی این افراد در بازگشت به شرایط قبل از وقوع حادثه طبیعی با خرید بیمه نامه و دریافت خسارت، مقاوم سازی ساختمان ها و کاهش بار مالی دولت برای جبران خسارات ناشی از حوادث طبیعی بیمه مرکزی ج.ا.ایران لایحه  تاسیس صندوق بیمه حوادث طبیعی را تدوین نمود که پس از بررسی کارشناسی طولانی در کمیسیون های مختلف دولت و سازمان های مرتبط سرانجام در تاریخ 4/2/1390 به تصویب هیئت محترم دولت رسید و برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال گردید.
      ویژگی های لایحه  :
      1- جبران خسارت های وارده به ساختمان مسکونی شهری و روستایی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل، طوفان، صاعقه، برف، رانش زمین، ریزش کوه
      2- خرید بیمه نامه حوادث طبیعی برای کلیه واحدهای مسکونی اجباری خواهد بود.
      3- پوشش در آینده به تاسیسات زیربنایی عمومی، تجاری و صنعتی نیز تعمیم خواهد یافت.
      4- ارائه خدمات به مالکان ساختمان های مسکونی فاقد بیمه نامه حوادث طبیعی توسط دفاتر اسناد رسمی، شهرداری ها و.... ممنوع خواهد بود.
      5- حداقل پوشش قانونی و الزامی صندوق بر اساس هزینه بازسازی هر متر مربع ساختمان بوده و امکان  اخذ پوشش  مازاد به صورت اختیاری ازطریق  شرکت های بیمه فراهم می باشد.
      6- بیمه نامه حوادث طبیعی توسط کلیه شرکتهای بیمه دارای مجوز، نمایندگان و کارگزاران در قبال دریافت کارمزد مشخص عرضه خواهد شد.
      7- ارزیابی و پرداخت خسارت توسط شرکت‌ بیمه صادر کننده بیمه نامه انجام می‌شود.
      8- حق بیمه با توجه به  میزان خط پذیری  مناطق مختلف کشور،  نوع سازه، متراژ و ارزش بازسازی واحد مسکونی تعیین خواهد شد.
      9-  استانداردهای لازم برای مقاومت  سازی و ایمنی واحدهای مسکونی به منظور کاهش خسارت تعیین و اعلام خواهد شد


      منبع خبر : سایت بیمه مرکزی - 
      ذخیره شده توسط : 23 خرداد 1390 ساعت 15:20:06  خوانده شده: 1612  نمایش چاپی